Hlučnost klimatizace

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
zralok
Kontaktovat uživatele:

Hlučnost klimatizace

Příspěvek od zralok » 04 lis 2011, 10:18

čaute,
včera jsem zjistil, že když jedu s vypnutým rádiem docela do auta prostupuje zvuk od klimatizace, myslím že je to ten motor, který to celý pohání (nevím přesně jak se mu nadává). Je to normální, že tento zvuk je tak slyšet? Hukot je slyšet víc při více otáčkách, včera jsem to zjistil na popojíždění na 1. přev. stupeň. ? Mam jen strach jestli se mi nezadrhly ty pístky, byl jsem totiž upozorněn na to , že klima se musí pouštět párkrát do měsíce, jinak hrozí, že klima se muže zaseknout! Není to nic extra, jen při vypnutém rádiu to jde slyšet.

Reklama

vojtavojta

Re: Hlučnost klimatizace

Příspěvek od vojtavojta » 04 lis 2011, 11:09

Ja myslim si ze je to v norme :)
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM

zralok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zralok » 04 lis 2011, 11:15

sem se těšil že nové auto bude hezky tiché a vono tohle :) Dneska to cestou do práce ještě poslechnu kdy se zvuk objevuje a jestli je to hned od nastartování nebo až po xx ujetých km. Někde jsem četl, že se to děje kvůli tomu, že klima nejede na max výkon a jak furt dodává teplo do auta aby tam udržela těch 22° např tak jede jen na polovic a kvůli tomu zvýšená hlučnost tak uvidíme.

Westler

Příspěvek od Westler » 04 lis 2011, 16:43

Zralok: Mam presne stejny problem, dokonce i na dalsi Astre 1.6 jsem si toho vsiml. Reklamoval jsem to v ramci zaruky, ale na nic neprisli tak vymenili kompresor. Prvni rok po vymene to bylo ok a ted uz to dela to same. Na funkcnost klimy to vliv nema, ale mam pocit ze to nejak moc brzdi motor. Popisu bliz: vyjedu a pustim klimu, prvnich 10minut vse ok, pak zacne kompresor hucet a motor ma pri rozjezdech z krizovatek problem uvest auto do pohybu, pokud v ten moment vypnu klimu tak hluk ustane a akcelerace se vrati do normalu.

Cetl jsem neco o pricpanem vyparniku nebo jine casti klimatizace (kompresor pracuje proti velkemu tlaku), ale neznam nikoho kdo by to umel promerit.
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"

Kesi

Příspěvek od Kesi » 04 lis 2011, 21:04

Mne hučal kompresor pred tým než my strelil chladič ;) ale to len tak na okraj. Môže to spôsobovať zanesený dehydrátor.
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan

zralok
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zralok » 04 lis 2011, 22:50

Tak dneska jsem nic neslyšel, tak nevím.. ale když sem vylezl z auta tak to hučelo jak nevím kde :D

Niraj

Příspěvek od Niraj » 20 črc 2015, 08:44

Ahoj
rád bych oživil toto vlákno.

Zafira 3/4 roku stará (od min. podzimu, takže klimu jsem nijak nevyužíval, až nyní od jara). Přesně jak popisují nahoře: při vypnutém rádiu dost slyšitelný zvuk kompresoru klimy. To by mi asi až tak nevadilo, předchozí auto bylo taky krapet slyšet, jen jsem se (stejně jak kolega nahoře) těšil na tiché auto. Nejvíc je to slišet kolme 2000-2200 ot. a pak při brždění motorem. Klima chladí bez problémů.

Ale co jiného - při svižné jízdě s klimatizací nepozoruju žádný problém s aklcelerací, ale když se rozjíždím na jedničku někde na křižovatce, je zapnutá klíma a případně u toho je rozjezd třeba i trošku do kopce, tak v jednom okamžiku auto vydá tak skřípavej zvuk (takový zavrzání), jako bych se třeba rozjížděl na trojku a ono mělo snahu chcípnout. Blbě se to pospisuje, ale zkrátka cítím, jak auto má co dělat.
Tohle mi předchozí auto nedělalo.

Za cca 2 měsíce jdu na první garančku, tak se na to můžu zeptat, ale radši bych měl i nějaký názor tady od vás. Setkali jste se s tím? Je to takhle normální? Nebo je možné, že po necelém roce by se klima pokazila?

Díky.
Niraj
Opel Zafira B, 1.8, A18XEL - 88kW, Royal Blue, r.v. 2014

quicky

Příspěvek od quicky » 20 črc 2015, 10:04

Ja som si to hucanie vsimol minuly tyzden, ale inak je vsetko OK. Ako som vypol klimu, tak auto viac zabralo, ale to je normalne podla mna, ked chladim naplno po meste
BMW F21 B47 170kW Valencia Orange 2016
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014

BikerMarius

Příspěvek od BikerMarius » 20 črc 2015, 12:14

Mně hučí klima co mam astru..50tkm, někdy víc někdy mín, při rychlejším rozjezdu to zahučí pořádně.
Nemam z toho dobrej pocit ale pozoruju to už dlouho...
Opel Astra H Caravan Z19DT
Moje Astra
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... =41&t=4563

mironto

Příspěvek od mironto » 25 črc 2015, 23:50

Niraj píše:Ale co jiného - při svižné jízdě s klimatizací nepozoruju žádný problém s aklcelerací, ale když se rozjíždím na jedničku někde na křižovatce, je zapnutá klíma a případně u toho je rozjezd třeba i trošku do kopce, tak v jednom okamžiku auto vydá tak skřípavej zvuk (takový zavrzání), jako bych se třeba rozjížděl na trojku a ono mělo snahu chcípnout. Blbě se to pospisuje, ale zkrátka cítím, jak auto má co dělat.
Tohle mi předchozí auto nedělalo.
Mne robi to iste, ale len ked je velmi teplo a klima bezi na plny vykon.

Odpovědět