oprava skrabanca
Re: oprava skrabanca
JJ ksilt by se mi libil ale nanesel sem nikde na nase H, vsude jen kozene potahy, ne moc libive..
Opel Astra H Caravan Z17DTL 59kW
- Reklama
Jojo pánové bohužel vím o čem mluvíte.. Můj první vůz byl Opel Astra F Carvan - auto co stálo při pořízení 12 000,-- Kč. I tohoto prvního vozu jsem si vážil a jelikož byl bílé barvy tak jsem ho občas omyl.. První asi rok bylo vše ok.. potom sem začal nacházet co týden nový škrábanec.. když jsem měl na autě škrábanců od klíčů cca 8 a každý pěkně táhlý třeba 15 cm - 1 i přes celý bok tak jsem začal parkovat o 2 ulice dál a hold se prošel..
To se osvědčilo takže když jsem koupil novou Astru H GTC tak jsem automaticky parkovat o ony 2 ulice dál.. a asi po měsíci jsem našel (dodnes nevím čím) škrábanec přes celý bok auta.. o tloušťce asi 1,5 cm a různých hloubkách.. Takže jak říkáte pojistná událost - vandalismus.. Policie samozřejmě k ničemu.. Prý jediné co mohou udělat je, že tam občas pošlou hlídku = řešení 0. Spoluúčast tuším 3000,-- Kč - celková škoda přes 20 000,--.
Oddych mě přešel když mi přišel dopis z pojišťovny, že mi asi o 2500,-- navyšují pojistku a když jsem to telefonicky řešil - doslova mi bylo řečeno, že to někde dostat musí... a jelikož nebyl nalezen viník tak si to léčí na mě..
Od té doby tedy musím jak ocas platit 1000,- Kč/měsíčně za místo na hlídaném parkovišti, abych se tomu vyhnul.. Pojišťovna se naštěstí také dala vyřešit pomocí depozitu jelikož jsem se o den netrefil do tuším 6 týdenní lhůty pro možné ukončení smlouvy.
Výsledek? Díky této české vlastnosti jsem o 1000 Kč měsíčně lehčí a pokaždé když parkuji jinde než v práci, u domu nebo u přítelkyně za bránou (kde se bát nemusím) tak se klepu abych na autě něco nenašel..
To se osvědčilo takže když jsem koupil novou Astru H GTC tak jsem automaticky parkovat o ony 2 ulice dál.. a asi po měsíci jsem našel (dodnes nevím čím) škrábanec přes celý bok auta.. o tloušťce asi 1,5 cm a různých hloubkách.. Takže jak říkáte pojistná událost - vandalismus.. Policie samozřejmě k ničemu.. Prý jediné co mohou udělat je, že tam občas pošlou hlídku = řešení 0. Spoluúčast tuším 3000,-- Kč - celková škoda přes 20 000,--.
Oddych mě přešel když mi přišel dopis z pojišťovny, že mi asi o 2500,-- navyšují pojistku a když jsem to telefonicky řešil - doslova mi bylo řečeno, že to někde dostat musí... a jelikož nebyl nalezen viník tak si to léčí na mě..
Od té doby tedy musím jak ocas platit 1000,- Kč/měsíčně za místo na hlídaném parkovišti, abych se tomu vyhnul.. Pojišťovna se naštěstí také dala vyřešit pomocí depozitu jelikož jsem se o den netrefil do tuším 6 týdenní lhůty pro možné ukončení smlouvy.
Výsledek? Díky této české vlastnosti jsem o 1000 Kč měsíčně lehčí a pokaždé když parkuji jinde než v práci, u domu nebo u přítelkyně za bránou (kde se bát nemusím) tak se klepu abych na autě něco nenašel..
Tento systém se mi neosvědčil. Parkuju daleko od všech a stejně když pak přijdu k autu, tak je obložený jako chlebíček z obou stran. Je to především chování ostatních, kdy přijede s orezlým vrakem a je mu jedno do čeho bouchne. Jediné co mi pomohlo u přechozího auta, když bylo zadělaný až po střechu od bahna (jel jsem z chalupy a pršelo), to celý týden, než jsem se dostal k myčce, vedle mě nikdo nestál Ale to by mi nedalo jezdit v tak zadělaným autě.
Taky prodávají nějaký vosky, co by měli mít lepší povrch a těm lehkým oděrkům odolávat. Měl jsem někde odkaz, vyšlo to asi na 550 Kč.
Taky prodávají nějaký vosky, co by měli mít lepší povrch a těm lehkým oděrkům odolávat. Měl jsem někde odkaz, vyšlo to asi na 550 Kč.
Prodáno 16/08/2014: Opel Astra H Caravan (2009), 1.7 CDTi (81 kW) Z17DTR , najeto 193 731.
- vojtavojta
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
Ani ne na trhu je par přípravku. Které opravdu tyto maskovací účinky mají. Když se na to hodí vrstva kvalitního vosku pár měsíců to vydrží, ale časem to zase vyleze. Za sebe mohu doporučit MEGUIARS SCRATCHX 2.0 na maskování.
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007