K:motorek (ovladani) leveho zrcatka na Astru H
K:motorek (ovladani) leveho zrcatka na Astru H
Ahoj, zrcatko mi skace pres zuby. Shanim ovladaci modul, nebo staci vnitrni "cep" s kulickou nahore a zubama po obvodu dole.
- Reklama
Re: K:motorek (ovladani) leveho zrcatka na Astru H
Ahoj,
Ak na nieco prides, daj prosim ta vediet.
Mam rovnaky problem - ktory ma moc nehneva, nakolko jazdim sam a ked zrkadla nastavim raz tak je to OK ale je to otravujuce tak ci tak.
Vdaka
Ak na nieco prides, daj prosim ta vediet.
Mam rovnaky problem - ktory ma moc nehneva, nakolko jazdim sam a ked zrkadla nastavim raz tak je to OK ale je to otravujuce tak ci tak.
Vdaka
Astra H, Z19DT
Mne skacu v krajnych polohach obidve zrkadla. Vzdy to riesim pohnutim zrkadla este v kolmom smere. Ale mam pocit ze sa to postupne zhorsuje. Nastavovanie pouzivam vcelku casto, pri parkovani k obrubniku. Nestaci tam nieco premazat, ze by to slo cele lahsie a mozno by to tak neskakalo?
EX:Opel Astra 1.6 85kW 2009 (Z16XER)
EX: Opel Astra 1.6 77kW 2005 (Z16XEP), Irmscher packet
Ja to mam rovnako, viem si zrkadlo nastavit ako potrebujem, akurat sa musim "preskakat" od dola cez pravu/lavu stranu az hore.
Ja to vidim tiez na vylamane zuby ale rozobrate som to este nemal.
Ja to vidim tiez na vylamane zuby ale rozobrate som to este nemal.
Astra H, Z19DT
Vidim to tak ze to skusim rozobrat, vycistit a premazat. A zistim ci je tam naozaj nieco zlamane alebo je tam len velky treci odpor a potom to skace cez zuby.
Včera mi to nedalo a rozobral som obe zrkadla. Servo rozoberat netreba, staci odskrutkovať ten kotúč na ktorom drží sklíčko a ako sú dve tiahla do serva z neho, tak to nasilu vytiahnuť. To sú tie zúbky ktoré preskakujú, je to taký kolík v závitnici. Všetky pohyblivé a klzné plochy som prečistil handričkou a namazal jemnou vazelínou, prípadne streko WD40. Aj keď lepší by bol silikónový olej, ale nemal som po ruke. Po zložení (tie kolíky tam zas idú nasilu strčiť cez zuby) som o niečo menej dotiahol strednú skrutku s pružinou ktorá tam drží ten kotúč. Zrkadlá idú ľahko, ovládajú sa rýchlejšie ako predtým a je počuť že servo motorčeky sa už tak netrápia ako predtým. Celkovo robota do pol hoďky, s tým že pri prvom zrkadle som zisťoval aký to má systém a čo s tým môžem urobiť.
vnútro mechanizmu
ASTRA H CARAVAN 1.7 CDTI 59kW/80 koní
chiping 74 KW/ 100
Diagnostika OP-COM , aktivácia komfortných funcií
chiping 74 KW/ 100
Diagnostika OP-COM , aktivácia komfortných funcií
Vnitrni bile valecky se zubama uz byly ometene. Mel jsem jeden motorek z vrakace, ale to bylo take spatne. Nakonec jsem sehnal novy ovladaci modul zrcatka - opel dil 6207118. Je to porad levnejsi nez cele zrcatko