Příspěvek
od Pete » 04 dub 2015, 13:41
Ahoj,
hlásím se po dlouhé době. V práci jsem před třemi lety dostal služební auto a tak se z Astry mezitím stalo druhé auto v rodině, jezdí s ní hlavně drahá polovička. Během mateřské ji měla doma, teď s ní dojíždí do práce. Po 6 letech provozu tak má najeto jen cca 70 tisíc km. Pravidelně ji opečováváme, servisujeme, má za sebou bez problémů druhou STK. Na podzim nám končí úvěr, tak přemýšlíme, co s ní. Prodat, nechat si ji? Druhé auto potřebujeme každopádně.
Zatím se kloním k tomu si ji nechat (tedy pokud bych nedostal zajímavou nabídku). Čekají nás sice příští rok brzdy a letos zimní i letní pneumatiky, ale nic většího nečekám. V práci bych mohl vzít auto na zaměstnanecký operativní leasing, ten by mě ale vyšel nejméně na 40 tis. Kč ročně (Fabia). To mi přijde moc, navíc za menší auto. Manželka by tedy nové auto ocenila, ale přijde mi to zbytečné.
Přemýšlím tak hlavně nad pojistkou. S úvěrem mi končí povinné i havarijní a musím uzavřít nové. Nevím jestli jít i do havarijního. Zatím se mi nepodařilo najít cenu, kterou teď auto má. Umíte někdo poradit? Caravanů s 1.8 103kW a navíc s malým nájezdem v Česku na prodej moc není, alespoň ne na internetu.
Díky za tipy!
Pete
Pete / Opel Astra H Caravan 1.8 ECOTEC 103kW / ENJOY