Zabudovaná USB nabíjačka
Zabudovaná USB nabíjačka
Ahojte,
už dlhšie uvažujem že si do auta zapracujem USB nabíjačku napevno, aby som nemusel mať natiahnutý kábel od zásuvky cez celú palubku a tiež stále otvorené dvierka popolníka. Riešil to už niekto z vás?
Rozmýšlam nad týmito možnosťami kde to umiestniť,v zhľadom na to kde bežne mám umiestnený telefón s navigáciou.
1) kryt ovládania svetiel - neviem ale či tam bude dosť miesta pod krytom a tiež či zapojený USB kábel nebude zavadať páčke smeroviek. Problém s trčiacim káblom je ale riešitelný 90 stupňovým USB konektorom na kábli. Inak sa mi to zdá najpraktickejšia možnosť.
2) kryt stĺpika pri okne - niekde hneď dole
3) do palubnej dosky, niekde v miestach výduchov vetrania pod sklom - nenápadné, ale asi najmenej praktické
4) vedľa tlačidlovej lišty v stredovom paneli nad rádiom - pre mňa menej praktické vzhľadom na umiestnenie telefónu.
K tomu dorobiť ešte vypínač (páčkový alebo kolískový), aby to zbytočne nebolo neustále pripojené v elektrike. Zapojiť by som to chcel zrejme k zásuvke 12V v zapalovači, alebo je lepšia možnosť? Napríklad rovno z ovládača svetiel? Nájdem niekde popis zapojenia ovládača? Alebo vie niekto?
už dlhšie uvažujem že si do auta zapracujem USB nabíjačku napevno, aby som nemusel mať natiahnutý kábel od zásuvky cez celú palubku a tiež stále otvorené dvierka popolníka. Riešil to už niekto z vás?
Rozmýšlam nad týmito možnosťami kde to umiestniť,v zhľadom na to kde bežne mám umiestnený telefón s navigáciou.
1) kryt ovládania svetiel - neviem ale či tam bude dosť miesta pod krytom a tiež či zapojený USB kábel nebude zavadať páčke smeroviek. Problém s trčiacim káblom je ale riešitelný 90 stupňovým USB konektorom na kábli. Inak sa mi to zdá najpraktickejšia možnosť.
2) kryt stĺpika pri okne - niekde hneď dole
3) do palubnej dosky, niekde v miestach výduchov vetrania pod sklom - nenápadné, ale asi najmenej praktické
4) vedľa tlačidlovej lišty v stredovom paneli nad rádiom - pre mňa menej praktické vzhľadom na umiestnenie telefónu.
K tomu dorobiť ešte vypínač (páčkový alebo kolískový), aby to zbytočne nebolo neustále pripojené v elektrike. Zapojiť by som to chcel zrejme k zásuvke 12V v zapalovači, alebo je lepšia možnosť? Napríklad rovno z ovládača svetiel? Nájdem niekde popis zapojenia ovládača? Alebo vie niekto?
EX:Opel Astra 1.6 85kW 2009 (Z16XER)
EX: Opel Astra 1.6 77kW 2005 (Z16XEP), Irmscher packet
- Reklama
Re: Zabudovaná USB nabíjačka
Astra h 1,6 77Kw r. 2006, Mitsubishi ASX 1,6 86Kw r. 2015,
Já vozím telefon v levém dolním rohu skla - nalevo od volantu. USB kabel mám tedy vyvedený jen pod gumovým těsněním mezi obložením A slupku a těsnící gumou dveří.
Docela problém je sehnat kvalitní USB 5V nabíječku do zapalovače. Ty čínský většinou dost kecají ve výkonu. Už jsem koupil třetí a nic moc.
Napsáno je na tom třeba dual USB 3,1A (1A + 2,1A) a reálně to dává třeba 600mA na jeden port.
Docela problém je sehnat kvalitní USB 5V nabíječku do zapalovače. Ty čínský většinou dost kecají ve výkonu. Už jsem koupil třetí a nic moc.
Napsáno je na tom třeba dual USB 3,1A (1A + 2,1A) a reálně to dává třeba 600mA na jeden port.
Myslim, ze aj v Q-cko vom vlakne som nieco take videl. Myslim, ze ja si tiez nieco take dorobim v okoli 7. reproduktora
BMW F21 B47 170kW Valencia Orange 2016
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014
OP-COM 2014
Je vela moznosti kam to dat ci uz usb zasuvku alebo len nechat trcat kabel A stlpik je tiez vhodny ja som to daval kde byva 7reprak a pri zapalovac vyuzivam len ten na zapalovac je to aj dobry drziak na navigaciu v mobile, taky zadara
Len netreba zabudnut kupit nejaky prevodnik z 12V na 5v je toho moc na ebay ci inde......
Len netreba zabudnut kupit nejaky prevodnik z 12V na 5v je toho moc na ebay ci inde......
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kw chip
Super chlapi, díky za inšpiráciu. Niečo už zbastlím Ešte porozmýšlam a vyskúšam či nebudem tiež dávať mobil nad siedmy reproduktor, ale nie je to tam náhodou ako prekážka vo výhľade? Predsalen pri A stĺpiku až tak nezavadzia.
je to vec zvyku, podla mna ako aby oci co najmenej ubiehali je lespie na stred ale A stlpik je tiez fajn, ho mam len na zapalovaci mam navi v mobile skor pocuvam ako pozeram tisic ludi tisic chuti
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kw chip
Ta mriezka repro sa jak vybera? Viem odtial nejak prestrcit kabel az k zapalovacu bez rozobrania polky auta?
BMW F21 B47 170kW Valencia Orange 2016
OP-COM 2014
OP-COM 2014
Dnes som to skúšal, len ju podober v mieste výduchov a pôjde ľahko von. Kábel tam asi pôjde ľahko. Ja som dnes nakúpil matroš a možno cez víkend zbastlím. Len som sa ešte nerozhodol ktorú variantu
Edit: Ale keďže ma dnes prekvapilo že tam nemám siedmy reproduktor tak tam zrejme zabudujem celú nabíjačku aj s vypínačom a len dotiahnem napájanie od zapalovača.
Edit: Ale keďže ma dnes prekvapilo že tam nemám siedmy reproduktor tak tam zrejme zabudujem celú nabíjačku aj s vypínačom a len dotiahnem napájanie od zapalovača.
No pozerám hodnotenia nabíjačiek v eshope, nič moc tie naše dostupné autonabíjačky (za rozumný peniaz). Máte chlapi niečo overené? Kľudne aj ten prevodník 12 na 5V z číny, nejaký konkrétny link. Pozerám napríklad na toto http://www.aliexpress.com/item/Yang-Wat ... 70056.html