Sviti kontrolka ABS a ESP
Re: Sviti kontrolka ABS a ESP
Díky za info Canto, zítra zkusím teda pocínovat, jestli to nepomůže, vyměním náboj. Stačí tedy pocínovat ten kablík přímo od čidla nebo i ty ostatní, co jsou v podběhu. Jsou tam ještě další 2 konektory.
- Reklama
Podľa toho ktorý je nalomený alebo zlomený, musíš to riadne prezrieť ja som mal na 2 miestach od náboja( viac menej sa to láme tam) , po odblankovaní sú tam 2 malé kábliky tuším zelený a červený ja som mal zlomený na 2 miestach zelený. pocínoval som zaizoloval som to zmršťovačkou a ešte zalepil taviacou pištoľou na plast a vymazal chybu op-comom ale dá sa to aj tým že zapneš esp alebo abs (teda zahrabaním na mieste). Ja som to robil s teplovzduškou aby som nebudel dlho rezať a dal som dole iba koleso nič viac a rozpojil ten konektor
Good Luck a potom daj vedieť ako si dopadol
Good Luck a potom daj vedieť ako si dopadol
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTi 74kw Z19DTL r.v 2006... CD70Navi, CID, MKJ
Opel Vectra B 1.8 85kw X18XE r.v 1997 -EX
OP-Com -Diagnostika,Aktivácia BC
Tempomat podle mě nepotřebuje čidla ABS a proto si nemyslím, že by jeho vypnutí bylo způsobeno čidly... Tempomat může fungovat i bez čidel ABS, popř. s poruchou ABS.micromax1 píše:Nazdárek, takže dnes ujeto 200km a kontrolky ABS a ESP se už nerozsvítily. Ale: jedu na tempomat asi tak kilo km/h, najedntou auto cukne a tempomat se vypne, za chvíli ručička rychloměru zakmitala přesně jako u Lukeho. Zastavil vypnul motor, po startu ručička vyletěla a zase spadla, tak mě asi teda čeká výměna levého náboje. Divné je, že se nerozsvítila kontrolka abs... Je možné, že v levém náboji je tedy vše? Čidlo rychlosti + čidlo abs? Má to tedy nějakou souvislost s rozsvěcením kontrolek abs a esp??
Ano môže fungovať bez či diel ale podla toho snímača sa riadi a snaží sa udržovať nastavené tempo. Teda aspon podla mna mne napríklad cez prechod cez železničné priecestie vyplo tempomat.
Já myslím, že reguluje podle jiného snímače. Spíš bych řekl, jestli jen nedrží otáčky motoru. Anebo je tam někde čidlo otáček klikového hřídele, či tak něco. Vem si, že IPC i ECU jednotky čítají kilometry rozdílně, tedy zřejmě podle něčeho jiného, je tedy víc možností.
Jo to je tiež pravda... môže byť aj podla klukovky
Chlapci, špatný čidlo klikovky, to by asi ukazovalo závadu, já žádnou nemám, jen občas C0035 a to je čidlo ABS.
Jo to je snímač rychlosti praveho predneho kolesa.
Ne levého, pravý je 0040, ale díky objednávám tak či tak celý náboj...
http://www.mroauto.cz/tecdoc-produkt/12 ... 146520011/
Objednávám tohle, snad je to ono, ale podle čísla by to mělo sedět /16 03 254/..
Objednávám tohle, snad je to ono, ale podle čísla by to mělo sedět /16 03 254/..