Panel topení - prosím o radu

Od klimatizace až po xenony
Odpovědět
Ana-Tom

Panel topení - prosím o radu

Příspěvek od Ana-Tom » 16 pro 2014, 18:52

Ahojky opláci :) chtěl bych poprosit o radu .. Před časem moje nedojela do práce, začala svítit celá palubovka, blikat a nakonec prostě auto vyplo a museli jsme ho odtáhnout. Zjistili jsme, že je špatný startér a dojel na to i altík, takže mám vše nové. V dílně mi to opravili, ale přivezl jsem auto domů a nefunguje celý panel topení .. Na přímo když ho zapne tak funguje, ale jinak ne, relátka, pojistky vše OK :( nemáte někdo podobnou zkušenost? Už fakt netuším co by to mohlo být :(

Reklama

Stan.

Re: Panel topení - prosím o radu

Příspěvek od Stan. » 17 pro 2014, 08:56

Pokud jsi zkontroloval dobře pojistky (jsou jinak umístněné u vozidel z REC= zadní elektronické centrum a jinak bez REC.
Pojistky topení u vozidel bez REC to jsou FE16 a FE27 umístněné v motorovém prostoru.
Pojistky topení u vozidel z REC to jsou FR4 a FR14 umístněné vzadu (zadní elektronické centrum).
Dále zkus ještě udělat reset odpojením baterie vozidla minimálně na 5-10 minut, zda nezůstala nějaká chyba v paměti.
Diagnostika neukazuje žádnou závadu?
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993

Ana-Tom

Příspěvek od Ana-Tom » 17 pro 2014, 19:39

Pojistky jsem prověřil všechny - tím to není, v panelu je taky klima a když se napojíme na diagnostiku tak vůbec nekomunikuje .. A ke všemu nový altík se nějak trápí, něco mu vadí.

honzap

Příspěvek od honzap » 17 pro 2014, 23:54

Podívej se na silové vodiče - kontakty, také skoukni nalisovaná oka, tuším Skrolant psal, že je to někdy docela problém. A neuškodí, když zkontroluješ i ostatní kabeláž, hlavně průchodky ve všech dveřích (i u zavazadelníku).
Něčím podobným si prošel bratránek, nějaký šikula v autovars pak celý den prolézal vůz, čistil a konzervoval všechny kontakty a od té doby pokoj. Vůz také původně nekomunikoval s diagnostikou.
Astra H Z19DT caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE

Odpovědět