Žlutá ikonka Auta s klíčem

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Odpovědět
Apikkk

Re: Žlutá ikonka Auta s klíčem

Příspěvek od Apikkk » 15 lis 2009, 20:15

Koukám, že tahle chyba netrápí jen mě...to samé má můj švagr na astřičce...asi nějaká neduha...Astry :?
Astra H Caravan, 1,9 CDTi 110KW, r.v. 2006

Reklama

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 15 lis 2009, 20:36

Tak jsem si téma pročetl a nestačím se divit. Kdo vám kdy potvrdil, že ta kontrolka má zhasnout před startem? Podle toho, že to dělají jiný auta? :mrgreen: V manuálu se píše jasně: "Pokud se rozsvítí kontrolka po nastartování motoru, došlo k závadě v elektronice motoru nebo převodovky". Z toho logicky vyplívá, že pokud zhasne, tak je všechno jak má být. Musela by se znova rozvítit ne?

pmo

Příspěvek od pmo » 15 lis 2009, 21:44

corsaczek píše:Tak jsem si téma pročetl a nestačím se divit. Kdo vám kdy potvrdil, že ta kontrolka má zhasnout před startem? Podle toho, že to dělají jiný auta? :mrgreen: V manuálu se píše jasně: "Pokud se rozsvítí kontrolka po nastartování motoru, došlo k závadě v elektronice motoru nebo převodovky". Z toho logicky vyplívá, že pokud zhasne, tak je všechno jak má být. Musela by se znova rozvítit ne?
kontrolkou jsem se zabýval docela dlouho a došel jsem k názoru, že pokud je vše v pořádku tzn. v registru chyb není žádný záznam (jakýkoliv i nedůležitý) tak kontrolka zhasne ještě před startem. A tak mně to teď funguje, od té doby kdy v registru nic není. V návodu je psané toto: "Po zapnutí zapalování se kontrolka A krátce rozsvítí". Krátce znamená krátce a ne že svítí dokud nenastartuji.
Opel Astra H Caravan, 1.9CDTI 110kW, 11/2004

corsaczek

Příspěvek od corsaczek » 15 lis 2009, 21:51

Mě ale kontrolka taky zahasíná po nastartování a žádnou chybu mi to neukazuje. Navíc krátce po zapnutí zapalování může přeci znamenat i po nastartování, ne? Není přece logické, aby se chyba projevila tím, že kontrolka zhasne o pár sekund dýl než by měla. Pokud dojde k chybě, buď by neměla vůbec zhasnout, nebo se rozsvítit později.

pmo

Příspěvek od pmo » 15 lis 2009, 22:16

corsaczek píše:Mě ale kontrolka taky zahasíná po nastartování a žádnou chybu mi to neukazuje. Navíc krátce po zapnutí zapalování může přeci znamenat i po nastartování, ne? Není přece logické, aby se chyba projevila tím, že kontrolka zhasne o pár sekund dýl než by měla. Pokud dojde k chybě, buď by neměla vůbec zhasnout, nebo se rozsvítit později.
jasně dá se to brát různě, ale píši jak se mně to chová. Původně mně kontrolka zhasínala po nastartování současně s kontrolkou mazání motoru, což jsem bral jako ok. Pak jsem zjistil možnost vyvolání chyb přes brzdu plyn atd., a zjistil jsem, že mně to hlásí nějaké chyby a začal jsem to sledovat. Chyby, které se týkají imobilizéru jsou po nastartování již nepodstatné (co se týče funkce motoru) a tak kontrolka zhasne ikdyž tam chyby jsou. Takhle nějak si představuji, že to funguje, ale jsou to jenom doměnky, odvozené z mých zkušeností.
Opel Astra H Caravan, 1.9CDTI 110kW, 11/2004

martas09

Pokles vykonu a rozsviceni servisu (auto s klicem)

Příspěvek od martas09 » 06 pro 2009, 14:40

Ahoj, nekolikrat se mi stalo, ze jedu do tahleho kopce za tri kolem 80km/h. Najednou se rozsviti servis a padne vykon motoru. Po cca 20 sekundach kontrolka zhasne a kara zase jede OK. Ve vetsine pripadech se mi to stava kdyz jedu do kopce na barrandov (slusnej tahlej kopec kolem 3km). Jelikoz autem jezdi i moje zenam, tak se dost desim co vsechno se muze stat. Hlavne pri predjizdeni. Muze nekdo poradit cim to muze byt? Podobny problem jiz nekdo popisoval, ale nevim jestli to bylo na tomhle foru.

Predem dik za kazdy prispevek!
Opel Astra H Caravan 1.7CDTI r.2005

Bobila1

Re: Pokles vykonu a rozsviceni servisu (auto s klicem)

Příspěvek od Bobila1 » 06 pro 2009, 14:59

Môže byť problém turba, daj si vygenerovať poruchy cez PC,auto ide na núdzový režim, mne sa to stalo na G-čkovej Astre 1,7CDTi, no môže byť aj iný problém,PDF napr.:

Dalik
Kontaktovat uživatele:

Re: Pokles vykonu a rozsviceni servisu (auto s klicem)

Příspěvek od Dalik » 06 pro 2009, 19:21

Tak tak,
obdobná situace jako např. zde: https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewt ... f=14&t=844
Skutečnou konkrétní příčinu řekne až diagnostika.

Kesi

Příspěvek od Kesi » 09 zář 2010, 20:48

Tak včera sa mi rozsvietil na krátku dobu po naštartovaní kontrolka s kľúčom. Myslel som že je to ako v zime odvodnenie filtra, ale dnes po odvodnení a naštartovaní to isté. Kontrolka zhasne a na chvíľu sa rozsvieti a opäť zhasne. Chyba žiadna. Nenapadá vás niečo?
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 09 zář 2010, 20:54

Podle příznaku bych si tipnul na problém se žhavením.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301

Odpovědět