Olej + filtry
Re: Olej + filtry
Jak se trefit napoprvé? Filtr si vyndat a změřit přesný rozměry
Opel Astra H kombi 1.9 CDTI 88kw 16V + chip na 110kw
rv.2005
OP-COM k dispozici
rv.2005
OP-COM k dispozici
- Reklama
Jo to mě taky napadlo, ale obávám se, aby mi nevylítala půlka oleje ven.
Nebo je ten filtr tak dostatečně vysoko, že když není motor v běhu, tak tam olej není a dá se cvičně vyndat a zase vrátit?
Nebo je ten filtr tak dostatečně vysoko, že když není motor v běhu, tak tam olej není a dá se cvičně vyndat a zase vrátit?
Opel Zafira B, 1.8, A18XEL - 88kW, Royal Blue, r.v. 2014
Tak jakpak to je s vyndáním filtru a jeho kontrolou, aniž bych předtím vypustil olej? Lze ho vyhndat bez nebezpečí, že mi vyteče olej po celém motoru?
Potřebuju zjitit, jaký tip tam mám (velikost), abych před výměnu oleje koupil ten správný.
Díky za info
Potřebuju zjitit, jaký tip tam mám (velikost), abych před výměnu oleje koupil ten správný.
Díky za info
Pokud není motor v chodu, není problém uvolnit víko a filtr vytáhnout, únik oleje nehrozí.
ASTRA H 1.4 XEP HB
ASTRA H 1.4 XEP HB
OK, díky, mrknu. Už se blížím k najetým 3000km a to je tak max., kdy bych chtěl olej vyměnit. Takže to musím začít řešit.
Nic nevyndavat, neměřit a nevymýšlet, Mann+Hummel je dodavatel přímo do výroby a tady jsou všechny potřebné filtry pro tvoji Zafiru, jsou tam u nich uvedené i rozměry Filtry koupené v Opelu se liší pouze v tom, že jsou v modré značkové krabici a jsou podstatně dražší. Výrobek uvnitř je naprosto totožný:
http://catalog.mann-filter.com/EU/cze/v ... 20(T51773)
http://catalog.mann-filter.com/EU/cze/v ... 20(T51773)
No perfektní díky za info.
Já si nějakou konfiguraci dělal a myslím ,že tenhle filtr mi to vyjelo. Ale tady jsem se dočetl že jsou nějaké 2 velikosti možné a že je lepší to přeměřit. Proto ty moje dotazy výše.
Ale je-li to tento fitr, tak ok.
Navíc dobrá informace, že Mann filtry jsou přímo pro výrobu, takže když si udělám teďka výměn upo záběhu sám, tak pak při garančce ani nic nepoznají a nebudou prudit.
Díky.
Já si nějakou konfiguraci dělal a myslím ,že tenhle filtr mi to vyjelo. Ale tady jsem se dočetl že jsou nějaké 2 velikosti možné a že je lepší to přeměřit. Proto ty moje dotazy výše.
Ale je-li to tento fitr, tak ok.
Navíc dobrá informace, že Mann filtry jsou přímo pro výrobu, takže když si udělám teďka výměn upo záběhu sám, tak pak při garančce ani nic nepoznají a nebudou prudit.
Díky.
Na garančce nepoznají vůbec nic, ať tam dáš cokoliv... Ta vložka olejového filtru je stejně za chvíli tak černá, že nikdo nepozná, co je to za značku. Olej dej samozřejmě GM Dexos2
Jo, našel sjem někde sadu Dexos2 a tenhle filtr, cos odkazoval, tak koupím to.
Jo, jasně že filtr je černej, ale nevědel jsem, jestli to třeba nemá nějakou plastovou obrubu s vyraženým číslem, značkou a tak .....
Díky ti moc.
Jo, jasně že filtr je černej, ale nevědel jsem, jestli to třeba nemá nějakou plastovou obrubu s vyraženým číslem, značkou a tak .....
Díky ti moc.