O vikendu jsem mel moznost vymenit Astru za Mokku. Velka jen vypada, do mesta (parkovani) bych se nebal ji doporucit. Pohodlny nastupovani a rozhled jsou hlavni prednosti tohoto malyho SUV. Na tu vysku maji podvozek paradne odladenej - tvrdsi, ale presto krasne tlumi nerovnosti i na 18" kolech (215/55/18). Nekde jsem cetl ze ho Opel ladil v "zelenem pekle" (zasveceni znaji

) a docela bych tomu i veril. A ten vyhrivanej volant je naprosto TOP, tohle se Opelu dost povedlo

Bohuzel motor 1.7 96kw mi tak supr uz nepripadl, nejak jsem se s nim nemohl szit (pro vysvetleni - ac zastance benzinu, v TDI mam najezdeno temer 70tis km). Nevim zda to bylo Haldexem nebo vyssi vahou obecne (pres 1.5 t), ale tech papirovych 300Nm jsem tam hledal marne. Aspon ta spotreba byla ukazkova
Ad. start-stop - nechapu jak si to nekdo muze poridit, to byla prvni vec co jsem vypinal
Ad. hill-assist - myslel jsem ze ma hned po rozjezdu "povolit", ale parkrat se mi stalo ze jsem byl rychlejsi a neco me "drzelo" na miste proti me vuli