převodovka M32 identifikace vůle ložisek a jejich opotřebení
Re: převodovka M32 identifikace vůle ložisek a jejich opotře
Ked sa mi to podari tak, potom tu poreferujem o prestavbe, kto ma VC nerieši nič len to prehodi aj z oskami!
Naposledy upravil(a) JRM666 dne 23 srp 2014, 00:43, celkem upraveno 1 x.
Bolo AF 1,6szr. Aktuál ZA. Y22DTR F23SRT Silvermetal double šiber R-17. ....mobiles+421948 833957..Ficoland
- Reklama
co je VC? Vectra C?JRM666 píše:Ked sa mi to podari tak, potom tu poreferujem o prestavbe, kto ma VC nerieši nič!
Astra H Sport Caravan, 6/2006, 1.9CDTi, 110kW, Z19DTH, IDS+, AFL, BAS, ESP....konečne som sa toho zbavil ! :D
Predtym Astra G 1.4 3dv, Peugeot 106, Astra G 1.4 5dv, Corsa B 3dv (asi tyzden :)
www.volnypad.sk
Predtym Astra G 1.4 3dv, Peugeot 106, Astra G 1.4 5dv, Corsa B 3dv (asi tyzden :)
www.volnypad.sk
Bingo!
Bolo AF 1,6szr. Aktuál ZA. Y22DTR F23SRT Silvermetal double šiber R-17. ....mobiles+421948 833957..Ficoland
Mne to robili zhruba týžden aj pár dní. Išlo tam hlavne o to že najprv museli vybrat prevodovku a pozrieť ktoré ložiská sú rozpadnuté. Potom ich objednali. Oni sa s tým tiež nechcú serkať, predsa len auto im na zdviháku zaberá miesto a majú aj iné autá. S autom sa totiž nedá hybať takže musí byť celý čas na zdviháku, motor zavesený vo vzduchu no hrúza des Zvuk som mal taký istý ako ma kolega na videu o pár príspevkov vyššie. Menil som to v hodine dvnástej inak by sa to rozpadlo.. Čím skôr odporúčam navštevu servisu. Odvtedy mám pokoj tichúčko, a verím že ešte spravím nejaké tie km
Môžem sa spýtať, čo všetko vymenili, koľko bolo auto v servise a koľko to stálo?
Ďakujem.
Ďakujem.
Astra H caravan,
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
Diablo1st ->> zhruba dva týždne som ho tam mal. Menili sa komplet ložiská tuším aj diferák.. S majiteľom som sa dohodol že budem platiť iba za čas čo sa venujú môjmu autu nie za dni v servise. Výhoda je že som sa tam chodil pozerať ako pokračujú aj náhodne počas dňa, zobral som služobné auto a nabehol tam či na tom robia a stále som ich našiel že sú pri aute.. 5 dní sa čakalo na ložiská a kým moje auto prišlo na rad to bolo zhruba 2 dni radšej som ho tam nechal.. Mne to hučalo už dosť.. Do Opel prevodoviek iný ako GM olej nedávajú.. Z 3 flašiek mi ostalo pol flašky čiže neviem keď niekto píše že sa tam nezmestí 2,4L tak ostatný asi vyliali alebo čo spokojný som veľmi..
Po tejto skúsenosti viem, že prevodovka proste nieje niečo čo otvoriš nabuchaš tam kladivom ložiská zavrieš a hotovo.. Takto to nefunguje.. Tam treba človeka čo to už robil a má prax.. Rátaj s cenou okolo 800€. Za prácu chceli tuším 450€. Ak si zoženieš komplet sadu ložísk na M32 lacnejšie to je na tebe. na eBay tuším chýbajú ložiská aj ked tam píšu že komplet kit..
Po tejto skúsenosti viem, že prevodovka proste nieje niečo čo otvoriš nabuchaš tam kladivom ložiská zavrieš a hotovo.. Takto to nefunguje.. Tam treba človeka čo to už robil a má prax.. Rátaj s cenou okolo 800€. Za prácu chceli tuším 450€. Ak si zoženieš komplet sadu ložísk na M32 lacnejšie to je na tebe. na eBay tuším chýbajú ložiská aj ked tam píšu že komplet kit..
Tak dnes jsem byl koupit olej do převodovky,samozřejmě jsem vzal origo GM. Ale pán mi doporučil koupit ještě tento přípravek na výplach. http://www.bg-care.cz/dekarbonizace/dif ... s513219796
Máte s ním někdo nějakou zkušenost? Mám najeto 200tis a pravděpodobně olej ještě původní a nerad bych ještě něco zkazil. Díky
Máte s ním někdo nějakou zkušenost? Mám najeto 200tis a pravděpodobně olej ještě původní a nerad bych ještě něco zkazil. Díky
Astra H Caravan cosmo 1.9cdti 88kW
Corsa C 1.0 social edition
Ja som tento prípravok použil tiež, použitím BG 105 sa ničoho báť nemusíš.
Plus mi bolo ešte odporučené použiť tento prípravok BG 325.
Plus som jemne prelial prevodovku, odhadom tak o 1,5dcl.
Postup:
Nalial som BG 325
Nalial som olej, až kým nevytekal cez kontrolný šrób
Zatiahol som kontrolný šrób
Do prázdnej nádoby od BG 325 som nalial olej , troška pomiešal a nalial cez vrchný otvor
Plus mi bolo ešte odporučené použiť tento prípravok BG 325.
Plus som jemne prelial prevodovku, odhadom tak o 1,5dcl.
Postup:
Nalial som BG 325
Nalial som olej, až kým nevytekal cez kontrolný šrób
Zatiahol som kontrolný šrób
Do prázdnej nádoby od BG 325 som nalial olej , troška pomiešal a nalial cez vrchný otvor
Astra H caravan,
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
Jo ten mi taky ukazoval,možná se tam ještě pro něho vrátim pro jistotu. Nikdy jsem o BG neslysel tak jsem nevěděl jestli to vůbec k něčemu bude. Nikdy jsem těm "zázračným přípravkům" do olejů moc nevěřil,přeci jen už samotnej olej musí dobře mazat,ale u té převodovky človek nikdy neví... A tu plechovku jsi tam nalil celou nebo jen polovinu?
Astra H Caravan cosmo 1.9cdti 88kW
Úplne celú
Astra H caravan,
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)