Zatékání do auta přes přední dveře
Re: Zatékání do auta přes přední dveře
Super. Díky za Tvou zkušenost. Už vím o další dírce v našich cednících... Musím juknout jak se rozebírá. Doufám, že to jde i bez rozebírání celých dveří. Nechce se mi kupovat zase ty plastové zácvaky co se většinou ulámou.
- Reklama
Ahojte. Aj sa podarilo niekomu nejak zamedziť samotné zatekanie do dverí? Ja som nedávno zhodil zrkadlá a vysilikónoval uchytenia, medzi tou penou čo tam je a samotným zrkadlom a tiež penou a dvermi. Ale zdá sa že nepomohlo, resp možno trochu áno. Takže ostáva už len vytesniť repro?
Inak som si všimol, že po včerajsích prietržiach bolo zatečené aj na prahu pod pravými zadnými dvermi. Tam tiež riešiť len tesnenie repro?
A ešte otázka, pôvodné tesnenie treba (resp je čím?) niečím nahradiť alebo stačí vysilikónovať?
Inak som si všimol, že po včerajsích prietržiach bolo zatečené aj na prahu pod pravými zadnými dvermi. Tam tiež riešiť len tesnenie repro?
A ešte otázka, pôvodné tesnenie treba (resp je čím?) niečím nahradiť alebo stačí vysilikónovať?
EX:Opel Astra 1.6 85kW 2009 (Z16XER)
EX: Opel Astra 1.6 77kW 2005 (Z16XEP), Irmscher packet
- petriot
- Kontaktovat uživatele:
Pak už Ti zbývá odřezat aretační zobáček repra a silikonem jej utěsnit anebo pod čalouněním dveří, jak je nalepená průhledná fólie, tak ji překontroluj - hlavně dole, jestli dobře těsní a neodlézá. Popř. ji podlep/přelep. Jinak mě nic jiného nenapadá. Já měl stejný problém. Prvně repro, tam se to neodstranilo na 100%, ale přetěstěním té fólie se to vyřešilo na 100%.
Astra Caravan 2010, 111 edition, Z16XER
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewtopic.php?f=41&t=5436
OP-COM china clone (8/2010) k dispozici
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewtopic.php?f=41&t=5436
OP-COM china clone (8/2010) k dispozici
Marek65: Male mnozstvi vody je ve dverich normalne, proto tam jsou dole odtoky, vnitrek vysplichanej voskem, tesnici folie (pod tapcem).
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
Oki diki chlapi, cez víkend sa na to snáď vrhnem.
Napadlo ma to prípadne vystriekať Body 950, mám kúpený v spreji. Alebo vosk bude lepší?
Napadlo ma to prípadne vystriekať Body 950, mám kúpený v spreji. Alebo vosk bude lepší?
Tiež patrím medzi "pochcánky". Zateká mi do dverí popod reprák. Postupoval som ako je tu uvedené, odrezal som aretačný kolík, utesnil a tieklo ďalej. Voda sa hromadila na spodu repráku a nakoniec kadesi pretiekla. Keď som vybral reprák, vylial som z neho vodu. Ohromné opel riešenie...vodou chladené repro. Potom som telo repráku prekryl fóliou a tak ho vsunul do otvoru a priskutkoval. Fóliu som reprákom privrel do otvoru, čo asi neni moc tesniace tieklo to. Potom som fóliou prekryl len do hornú časť repráku, urobil akúsi "striešku" a spodnú časť fólie som nechal volne visieť do dutiny dverí, nech voda po nej nelezie pod reprák. Ani to nepomohlo.petriot píše:Pak už Ti zbývá odřezat aretační zobáček repra a silikonem jej utěsnit anebo pod čalouněním dveří, jak je nalepená průhledná fólie, tak ji překontroluj - hlavně dole, jestli dobře těsní a neodlézá. Popř. ji podlep/přelep. Jinak mě nic jiného nenapadá. Já měl stejný problém. Prvně repro, tam se to neodstranilo na 100%, ale přetěstěním té fólie se to vyřešilo na 100%.
Už neviem, čo ďalej... uvítam akúkoľvek radu. Teraz ma napadá, či ten odrezaný "aretační zobáček" neslúžil ako odvod vody. To už je fuk, už je preč a hlavne - tieklo to s ním aj bez neho. Už si pripadám jak pacient od Chocholouška.
Ďakujem za rady!
Ahojte...
nechce sa mi čítat všetky príspevky ale po niekolkonásobnom napršaní asi 5cm vody vpredu aj vzadu (záležalo, či auto stálo z kopca) som rozobral dvere a skúšal liať vodu. Tiekla cez reroduktor, resp cez tesnenie, ktoré na ňom je. Zalepisl som to dvojzložkovým lepidlom a bol kľud.
nechce sa mi čítat všetky príspevky ale po niekolkonásobnom napršaní asi 5cm vody vpredu aj vzadu (záležalo, či auto stálo z kopca) som rozobral dvere a skúšal liať vodu. Tiekla cez reroduktor, resp cez tesnenie, ktoré na ňom je. Zalepisl som to dvojzložkovým lepidlom a bol kľud.
Astra H 110kw
Zatékání do auta přes přední dveře
Tiez ma to caka, rozobrat, skontrolovat foliu a pretesnit okolo reprakov, lebo zateka.. A tak sa mi do toho nechce
Ja som zistil že mi napriek oprave všetkých dverí opäť všetky tečú. A strašne sa mi to nechce znova riešiť. Vodičove dvere som pretesňoval už dva krát a včera zase voda s pod repráku.
Taky se s tím občas u Áti setkám, ale je to vždycky jenom malinká loužička přímo někde pod reprákem a záleží jestli je auto nakloněné nebo ideálně rovně. Při náklonu se to projeví na straně u spolujezdce (většinou) u řidiče jsem to ještě neviděl.
Když to stojí rovně, tak může lejt jako z konve a nic. Kdyby měl někdo foto jak to rozebral nebo rozebírá, tak bych to docela uvítal - nechci se v tom vrtat a něco zprasit...
Když to stojí rovně, tak může lejt jako z konve a nic. Kdyby měl někdo foto jak to rozebral nebo rozebírá, tak bych to docela uvítal - nechci se v tom vrtat a něco zprasit...