Ahoj,
Poslednom čase pozorujem pri studenom štarte tj. aj ked je vonku 30°C Hruby(bublanie) zvuk motora, ktory sa ozyva v mieste sania do motora. Motor ide zle za plynom , pri rozbiehani, ked bolo menej ako asi 10°C poskakuje .
Ked sa započujem, tak počujem ako motor " šije ako šijaci stroj" + zvuk ako pri športovom výfuku.
Po zohriati športovy zvuk ustupi(alebo sa tak stiši že ho nepočujem ) a je počut iba " šitie motora" Po vychladnuti sa zas prida zvuk šport. výfuku. Ked je motor zohriaty tak ide lepšie za plynom. Spotrebu neviem objektivne posudit, ale zda sa mi že sa zvýšila.
Najazdene 95000 km, olej 5w-30 (norma opel). op-com nehlasi žiadne chyby( neviem ako na tom bude original diagnostika Opel) , ročnik 4/2007 po FL.
Dakujem.
1.6 XER 85kw
1.6 XER 85kw
Opel Astra Caravan 1.6 85 kw 2007 Enjoy Plus
- Reklama
Re: 1.6 XER 85kw
Kontrolka autíčka s klíčem nezůstane po zapnutí zapalování svítit? Test brzda-plyn neukáže žádné chybové kódy?
Kontrolka autička s klučom po zapnuti zapalovania zhasne ako ma. Test brzda-plyn neukaže žiadnu chybu.
Po štarte je citit benzin, neviem či je to normalne-vlastnost či chyba .
Uvidim nemam čas nechat auto u mechanika, potrebujem auto každy deň aj ked moc kilometrov nenajazdim. tak Rad by som vedel aka chyba je a čo ma popripade čaka ...
Po štarte je citit benzin, neviem či je to normalne-vlastnost či chyba .
Uvidim nemam čas nechat auto u mechanika, potrebujem auto každy deň aj ked moc kilometrov nenajazdim. tak Rad by som vedel aka chyba je a čo ma popripade čaka ...
Sviečky si kedy menil? Zapalovanie si kontroloval? Nejde na 3 valce a sem tam na 4? Zápach benzínu môže byť aj kôli nepracovaniu katalizátoru pri nerovnomernom chode. Ak buble popozeral by som zvody a výfukové potrubie min. pred katom.
EX Opel kadett 1,6D, Opel vectra B 1,6 16V CD, Opel astra H caravan 1,9CDTI 74KW 11/2009 (elegance)
Sviečky som menil cca. v 66tis. km. Daval som Bosch - predpisane vyrobcom. Tie zvody pozriem, len čas si najst. Na tri valce neviem? op-com žiadnu chybu nenašiel ani bryda-plyn nič nehlasi.