celni sklo - cena?

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
Niraj

Re: celni sklo - cena?

Příspěvek od Niraj » 26 čer 2014, 12:57

Jo, a teď mi odpoveděli z ČP, že není možné u nich sjednat pouze pojištění skel, musí být vždy spolu s povinným nebo havarijním. A ceny jsou zhurba 1500/rok pro výši 10tis za sklo, a 3000Kč/rok pro výši 20tis. A takto to mají skoro všechny pojišťovny.
Takže výše uvedené info kolegy, že za 1000 ročně je to na 20 tis je buď starší informace, nebo nějaká zvýhodněná cena, třeba pro stálé klienty, nebo tak něco.

A plně nechápu toto:
mironto píše:Pri novych Zafirach uz dnes nie je moznost doobjednania termoreflexneho skla. Dostanes obycajne zelene sklo (ci uz s alebo bez dazdoveho senzora). Neviem presne, ako je to s pripoistenym a podmienkami, ale urcite ti vymenia na poistku sklo, ked tam mas len vylupene? Neposlu ta len na opravu?
To jako když tam budu mít termoreflexní sklo a rozbije se, tak mi ho nevymění zase za termoreflexní? A proč myslíš? Snad by to měli nahradit stejným typem, ne?

A s tím drobným poškozením ... ok, tak mi to jen opraví. Taky dobrý. Nemusím mít nutně nové sklo, když to opraví. Ale bez pojištění ti to neopraví (teda ne zadarmo)
Naposledy upravil(a) Niraj dne 26 čer 2014, 13:15, celkem upraveno 1 x.
Opel Zafira B, 1.8, A18XEL - 88kW, Royal Blue, r.v. 2014

Reklama

power2

Příspěvek od power2 » 26 čer 2014, 13:15

Jenže já sem to myslel tak, že havarijní pojištění už to sklo kryje samo o sobě, tak proč si ho nechávat připojišťovat? Mám 3% spoluúčast, tak v případě potřeby zaplatím 3 tisíce a vymění co potřebuju. Kdybych si nechal připojistit všechny skla, tak to vyšplhá o pár tisíc nahoru, proč to dělat? Dej si radši nižší spoluúčast a vyplatí se to na jakejkoliv ťukanec na autě. Až budeš mit důlky v okně, tak do toho flákni kladivem a nech si to vyměnit (pojišťovna samozřejmě radši zaplatí opravu skla, která stojí 1000-2000, proto to musí byt prasklý pořádně na výměnu).

Niraj

Příspěvek od Niraj » 26 čer 2014, 13:23

Asi pak bude záležen na podmínkách pojištění.
Např. u CSOB je v popisu havarijka napsáno, že se vztahuje "pro případ poškození nebo zničení předmětu pojištění jakoukoliv nahodilou událostí", tedy by tam mělo spadat i rozbití skla. Proč ale tedy umožňují připojistit sklo? Nebude tam nějaká klička ve výlukách, nebo tak něco. Půjdu se tam asi poptat osobně.

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 26 čer 2014, 13:34

U nasi starsi astry g mame pripojistene celni sklo + proti vandalismu a zivelne pohrome (kroupy atd..) a to platim tusim ze 3000kc/rok. + povinne ruceni u ceske poj.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

power2

Příspěvek od power2 » 26 čer 2014, 13:34

Protože když budeš mít problém se sklem a bude připojištěno, tak už nic platit nebudeš. "Předplatil" sis výměnu dopředu. Pro ně to jsou penízky navíc samozřejmě. Rozdíl je jenom ten, že když dáš auto do servisu s ťukancem a rozbitým sklem, tak tu spoluúčast budeš muset zaplatit dvakrát. Pokud jim řekneš, že si rozbil sklo a pak někdy nárazník, tak to berou jako dvě pojistný události. Musíš jim pak šikovně vymyslet příhodu, jak se celá situace stala najednou.
Nechal sem si měnit nárazník a sklo. Smozřejmě bych dle jejich podmínek musel zaplatit 3+3 tisíce. No a jak napsat, že při ťukanci se rozbilo i sklo. Napsal sem to tak, že auto najelo do lešení, trubka narazila do skla a do nárazníku a platil sem jen 3 tisíce, auto skoro jako nový
Naposledy upravil(a) power2 dne 26 čer 2014, 13:43, celkem upraveno 1 x.

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 26 čer 2014, 13:43

8-) :lol:

No jinak nechapu proc tady novy clen resi to, kdyz bude mit nove auto za x-set tisic a chce setrit par tisicovek na veci, ktera se VRATI pomerne rychle v pripade problemu.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

mironto

Příspěvek od mironto » 26 čer 2014, 13:44

Ako pise power, celne sklo je zahrnute v havarijnom poisteni. Nevyhoda je, ze je tam spoluucast, ktora ma okrem spoluucasti v percentach aj minimalnu sumu, teda napr. 5% minimalne 133 EUR. Cize ked si date sklo na havarijnu, zaplatite tych 133 a rata sa vam poistna udalost - malus a mozu vam dalsi rok zvysit poistku.
Pripoistenie celneho skla ma vyhodu, ze sa pri uplatneni nerata do skodoveho priebehu, je tam spoluucast len v percentach (0-10%) a pri oprave (teda ked nie je potrebne menit sklo) preplati poistovna celu sumu (to niektore poistovne preplatia aj pri havarinej). Dalsia vyhoda je, ze sa vo vacsine poistovni da dojednat osobitne, bez PZP alebo HP.

power2

Příspěvek od power2 » 26 čer 2014, 13:49

milosh: Ale zase nemáš havarijko a máš jenom připojištění skel. To bych si taky nechal samozřejmě
mironoto: proto sem psal, že se vyplatí radši zaplatit menší spoluúčast a vztahuje se pak na celý auto (ťukance sou po čase na celým autě), ne jen na skla, jako by to bylo u připojištění skel

Niraj

Příspěvek od Niraj » 26 čer 2014, 14:29

milosh píše:No jinak nechapu proc tady novy clen resi to, kdyz bude mit nove auto za x-set tisic a chce setrit par tisicovek na věci, ktera se VRATI pomerne rychle v pripade problemu.
Nene, neřeším ani tak cenu, jako spíš jakou výší na skla si dát, aby to pak skutečně pokrylo přiípadnou škodu. Tak zněl můj prvotní dotaz. Neměl jsem totiž ani šajn o tom, kolik sklo stojí. Ptal jsem se proto prvotně na cenu nového skla a její výměnu, abych věděl, na jakou částku si to pojistit. Jasně, u novýho aut za statisíce řešit nějakou stovku/tisícovku navíc nemá cenu, ale zase proč jim cpát peníze navíc zbytečně. Mohl bych si samozřejmě pojistit skla částkou třeba do 30 tis. a neřešit to, ale je to zbytečný, ne? To si můžu koupit do auta něco jinýho.

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 26 čer 2014, 14:42

Ok pak uz to je jasny. Dle typu skla si to nastav a uvidis, ale u "cesky" mi dali na vyber jen 10 nebo 20t, coz tech 10 je na Zafiru malo rekl bych.

Odpovědět