teply start

Odpovědět
sako1400

teply start

Příspěvek od sako1400 » 09 úno 2011, 21:11

Zdravim vas.Mam problem a neviem s tym pohnut tak to riesim vsade na forach.Pri teplom motore pri startovani mi auto vydava divne zvuky a divne aj naskoci.Ako keby startoval favorit.Je to taky zvuk ako keby preskakoval starter.Ale nepreskakuje lebo to robi iba za tepla.
Motor 1.9cdti / 150k

Reklama

filip

Re: teply start

Příspěvek od filip » 30 črc 2013, 09:35

Ahoj,

řeším teď podobný problém s kterým si v servise nevědí moc rady (spíš vůbec :( ). Jaká byla závada v Tvém případě?

Díky za odpověď a přeji hezký den.

falconik

Příspěvek od falconik » 30 črc 2013, 09:45

filip

Zkus se zamerit na vstriky, pred repasi se mel obcas pocit ze mi motor pri startovani vypadne z pod auta, to byly obcas rany jak kdyz se rozpadl setrvak....jen pri teplem motoru, na 2 vstrikach KO spicky vstriku....
Opel Zafira 19 CDTi Cosmo, Bi-xenon, panorama, webasto, MKJ, MVK.....

mitovka

Příspěvek od mitovka » 25 kvě 2014, 22:27

Ahojte,

skúsim poprosiť o radu. Za tepla auto (motor Z17DTH) horšie štartuje. Nie je to nejaký extrém, ale ak za studena štartujem pol sekundy tak za tepla aj 3-4 sekundy kým naskočí (nie vždy). Za tepla myslím že nemusí byť zohriaty motor, stačí keď je vonku cca 20 stupňov.

Všimol som si jednu vec, a snáď to môže mať aj súvis. Keď je okolitá teplota nižšia, napríklad ráno 12 stupňov, dám kľúčik do 2. polohy, niečo asi 10 sekúnd bzučí (vždy som si myslel že to je nejaké podávacie čerpadlo paliva, robí mi to aj v iných autách) a auto naskočí za spomínanú pol sekundu.

Ak je však teplo, napríklad tých spomínaných 20 stupňov alebo je motorový priestor dostatočne prehriaty, bzukot po natočení kľúča do 2. polohy neprestane. Prestane až po vypnutí zapaľovania do polohy 0, asi 5 sekúnd neskôr (vtedy asi vypne elektrina). A za takýchto podmienok aj dlhšie štartuje.

Čo to bzučí? Palivové čerpadlo je poháňané mechanicky alebo elektrinou?

Auto som kúpil pred pár mesiacmi, pôvodný majiteľ mi ho predával aj s bločkom snímača tlaku paliva, ktorý vraj nedávno menil lebo auto za tepla horšie štartovalo. Auto som kupoval v zime a štartovalo dobre, dlhšie štarty som si všimol až nekôr keď som absolvoval dlhšie cesty resp. teraz keď sa oteplilo.

Loco[SVK]

Příspěvek od Loco[SVK] » 18 čer 2014, 20:41

Aj ja mám rovnaký problém pri štartovaní za tepla. Vstreky mám už po repase a nevšimol som si že by to pomohlo. Ešte ma napadlo či by to nemohol byť dvojhmotný zotrvačník.
Astra H carravan 1.9CDTI 74 kw r.v. 2008

Odpovědět