převodovka M32 identifikace vůle ložisek a jejich opotřebení
Re: převodovka M32 identifikace vůle ložisek a jejich opotře
Cahoj, tak se taky pridavam se zkusenosti. Me na 5st prevodovka huci, na 6st mene.. Jinak se mi na 1st 5st a 6st pohybuje radici paka cca o pul cm pri pridani plynu.. Mate nekdo nejake doporuceni na servis kde by toto byly schopni opravit za nejakou rozumnou cenu (do 15ti tisic i s praci)?? Resit to repasem za 20 - 25 tis se mi nechce... Diky za odpovedi (btw nejlepe nekde kolem Prahy a okoli)
- Reklama
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
tak pridam taky jeden postreh dnes jsem navstivil u nas na severu dilnu kde delaji prevazne opel a na zvedaku opel astra h gtc 1.9 nafta najeto cca 140 000km a prevodovka uplne KO!!!!vyresi to repas cca za 20 tisic,v nemecku je delaji na kazdem rohu snad a veci se daji uplne v pohode sehnat.probirali jsme tenhle problem a udajne jsou to prevodovky hlavne na naftovych autech,na benzinech zatim nedelali...na foru co jsem zatim taky cetl tak odesla prevazne lidem co maji naftaky..jinak mi poradili at vymenim olej nedat origo 75W85 ale nalit 75W90 a do toho aditivum TEC,militec atd udjane by to mohlo byt v pohode pokud uz teda neni problem v zacatku,tak to zkusim a uvidim...co se pry tyce problemu snazi se to vsude resit ale nejspise se jedna o vyrobni vadu a zdali vymena lozisek pomuze a bude navzdy klid nikdo zatim nedokaze rict..
Opel Astra OPC
Veď originál olej do manuálnych prevodoviek je 75W90
Otázka je koľko oleja tam naliať. Či stačí tých 2,4L alebo ju troška preliať na 2,6L?
Otázka je koľko oleja tam naliať. Či stačí tých 2,4L alebo ju troška preliať na 2,6L?
Astra H caravan,
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
r.v. 2006
Z19DTL (1,9CDTi, 74kW)
Diablo1st --> prevodovka je ešte rozobratá, ale liať sa tam bude origo GM syntetika pre prevodovky, žiadne aditívum, sú to grcky ktoré ničia ložiská, teda v našej M32,, tak mi bolo povedané, čiže len pekne čistý olej a nič viac.... Pri výmene oleja prevodovky leješ menej a pri úplnom otvorení prevodovky tuším o niečo viac malo by to byť 2,4L ak sa nemýlim... Preplach ti možno pomôže ale ako píšem ak už máš niečo chytené tak to pôjde len dole vodou...
Kuba304 --> no mal by si určite čo najskôr ísť niekam kde robia prevodovky, máš na 100% chytené ložisko ak sa ti až tak hýbe páka, v CZ nikoho nepoznám. Ale vidíš ja som na tom hučaní spravil 13tisíc km a vydržalo to len ten hukot už bol nepríjemný.. Týchto mechanikov som našiel náhodou, potom napíšem info o cene Čo je super že auto mám nedaľeko od práce tak sa tam chodím pozerať ako pokračujú
A čo som vôbec nevedel, že ak ide prevodovka von, tak treba prípravok ktorý drží celý motor vo vzduchu inak musí ísť aj ten von. Čo sa človek nedozvie...
Týchto krásavcov odtiaľ vybrali
Kuba304 --> no mal by si určite čo najskôr ísť niekam kde robia prevodovky, máš na 100% chytené ložisko ak sa ti až tak hýbe páka, v CZ nikoho nepoznám. Ale vidíš ja som na tom hučaní spravil 13tisíc km a vydržalo to len ten hukot už bol nepríjemný.. Týchto mechanikov som našiel náhodou, potom napíšem info o cene Čo je super že auto mám nedaľeko od práce tak sa tam chodím pozerať ako pokračujú
A čo som vôbec nevedel, že ak ide prevodovka von, tak treba prípravok ktorý drží celý motor vo vzduchu inak musí ísť aj ten von. Čo sa človek nedozvie...
Týchto krásavcov odtiaľ vybrali
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
ja dle manualu co jsem nekdo daval cetl napln 75W85 a 2.4LDiablo1st píše:Veď originál olej do manuálnych prevodoviek je 75W90
castrol treba 75W85 nahradil 75W90 takze je mozne ze i ten GM olej se zmenil...jinak jak rikam dle navodu by melo byt 75W85 API GL4
Opel Astra OPC
Zase pochybujem, že GM olej do prevodovky je úplna srákora, musí to spĺnať danú normu. Aj keď človek nikdy nevie. A čo sa týka motora mal som tam olej Liqui Moly a teraz budem dávať MOBIL SUPER 3000 XE 5W30..
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
tezko rict jak je to s tim olejem a kvalitou..ja zrejme zkusim 75W90 od castrolu,kterej nahradil normu 75W85 a zkusim do toho pridat nejake to aditivum co snizuje treni,myslim ze tim neni co zkazit..
Opel Astra OPC
sladas opc
Skrolant taky resil prevodvku...takze benzin taky taky
olej urcite 75-90w co nejridsi a ja navic prelil prevodovku o 0,2L + Xeramic Gear Protector, vic oleje by melo zajistit ze se driv dostane k hornim loziskum. Ja pouzil castrol syntrans 75-90W API GL-4
SMRT pro tuhle prevodovku jsou kratke jizdy a hlavne auto venku na mrazu, olej "zmedovati", je ho min nez je zdravo a loziska jedou nejakou dobu "na sucho" proto jsem dal vic oleje.
Skrolant taky resil prevodvku...takze benzin taky taky
olej urcite 75-90w co nejridsi a ja navic prelil prevodovku o 0,2L + Xeramic Gear Protector, vic oleje by melo zajistit ze se driv dostane k hornim loziskum. Ja pouzil castrol syntrans 75-90W API GL-4
SMRT pro tuhle prevodovku jsou kratke jizdy a hlavne auto venku na mrazu, olej "zmedovati", je ho min nez je zdravo a loziska jedou nejakou dobu "na sucho" proto jsem dal vic oleje.
Opel Zafira 19 CDTi Cosmo, Bi-xenon, panorama, webasto, MKJ, MVK.....
- BikerMarius
Kuba304: Bohužel pro tebe jsou tohle přesně příznaky špatných ložisek.
falconik: Jak to dopadlo s tvoji převodovkou ?
Jinak taky jsem slyšel že s M32 mají problémy 1,9 naftáky a dvoulitrový benzíny.
Jestli vyplachovat převodovku nevím rozhodl bych se podle toho jak vypadá magnet uvnitř převodovky kolik je na něm špon.
falconik: Jak to dopadlo s tvoji převodovkou ?
Jinak taky jsem slyšel že s M32 mají problémy 1,9 naftáky a dvoulitrový benzíny.
Jestli vyplachovat převodovku nevím rozhodl bych se podle toho jak vypadá magnet uvnitř převodovky kolik je na něm špon.
- sladas opc
- Kontaktovat uživatele:
vlastne skrolant je jedinej kdo tady z benzinu resil prevodovku..jinak vice oleje nevim jestli je zrovna dobre aby to nelitalo guferama ven a zdali vice oleje vubec tomu pomuze..aditiva do oleje na snizeni treni taky asi dam ikdyz nekde ctu ze stejne to nema vliv ze je to jen tahani penez z lidi,takze tezko rict
Opel Astra OPC