Montáž parkovacího asistenta
Re: Montáž parkovacího asistenta
Volal sem tak spíš ze zajímavosti do servisu + psal do ahifi, kde senzory přímo prodávají a za montáž by chtěli prý 1200-1500,-- Kč
Tak to asi budu zkoušet sám.. Dával jste si tu někdo senzory na GTC? Nebo jinak - dával někdo z Brna senzory na Astru?
Tak to asi budu zkoušet sám.. Dával jste si tu někdo senzory na GTC? Nebo jinak - dával někdo z Brna senzory na Astru?
- Reklama
mám ty samý, montoval jsem si je na caravan sám, práce na hodinku aji s cigárkemLuke píše:Pak už mám leda dotazy - kam jste umístili repráček - ať je dobře slyšet? Jak tam vůbec senzory drží?
A máte někdo tyto - http://www.parkujeme.cz/detail/110-park ... ent-pbh-40 ? Díky
Astra Caravan Classic 1.7CDTi 81kw
A zkušenosti? Nejsou problémy přes zimu atd..?
Tak záleží co od toho člověk čeká. Nevím kde byli na tom že to bude 10x měnit ton s přibližující se překážkou, kdyby napsali 5x tak by asi měli pravdu. Mě v podstatě stačí vědět že když vydávají souvislý ton tak tam mám cca 30 cm místa.
V mým případě mají nějakou pomalejší reakci v přibližování tak to chce couvat k překážce pomaleji. Jediný co nefunguje jak by mělo dle výrobce je že přo zařazení zpátečky pípnou jakože jsou ready, mě píply pouze poprvé po montáži a pak už nikdy.
Tím že letos nebyl sníh tak nemůžu objektivně posoudit jestli má nějaký vliv na to že senzory zalepí a ty budou hlásit pořád překážku.
Moje hodnocení je že za ty prachy fungují dobře.
V mým případě mají nějakou pomalejší reakci v přibližování tak to chce couvat k překážce pomaleji. Jediný co nefunguje jak by mělo dle výrobce je že přo zařazení zpátečky pípnou jakože jsou ready, mě píply pouze poprvé po montáži a pak už nikdy.
Tím že letos nebyl sníh tak nemůžu objektivně posoudit jestli má nějaký vliv na to že senzory zalepí a ty budou hlásit pořád překážku.
Moje hodnocení je že za ty prachy fungují dobře.
Astra Caravan Classic 1.7CDTi 81kw
Díky za radu
Pak už mě jen zajímá jestli někdo z Vás dodělával senzory do GTC?
Jak psal Solik - senzory jsou jinak umístěné u GTC a 5 dvéřu..
Konkrétně mě zajímá jestli nebude problém s umístěním bočních senzorů do těch lišt? Aby moc nevyčnívali apod. Přeci jen do rovného povrchu to má asi daleko..
A už jsem potkal GTC červené co je mělo taky dodělané ale ne na origo místech kde mají být.. tak nevím jestli se mu nechtělo, nevěděl a nebo to nejde..
Pak už mě jen zajímá jestli někdo z Vás dodělával senzory do GTC?
Jak psal Solik - senzory jsou jinak umístěné u GTC a 5 dvéřu..
Konkrétně mě zajímá jestli nebude problém s umístěním bočních senzorů do těch lišt? Aby moc nevyčnívali apod. Přeci jen do rovného povrchu to má asi daleko..
A už jsem potkal GTC červené co je mělo taky dodělané ale ne na origo místech kde mají být.. tak nevím jestli se mu nechtělo, nevěděl a nebo to nejde..
Naposledy upravil(a) Luke dne 04 bře 2014, 16:51, celkem upraveno 1 x.
nazdar, mozno som len blbo hladal, ale riesil toto niekto aj na Zafiru B-cko? Tam je na uchytenie asi nejaka lista ci co. Aspon co som videl na fotkach. Hm?
Zafira B Z18XER.
Na zafire je na spodku narazniku taka cierna lista a snimace su v nej.
OK, a kde tu listu zozeniem? Da sa to aj dokupit? Ci su 2 verzie naraznika s listou a bez, alebo je tam nejaka priprava na listu na kazdom narazniku? Pripadne existuje nejake alternativne umiestnenie senzorov? Fuu vela otazok naraz, snad budu aj odpovede...
Zafira B Z18XER.
Mozem ti to pozriet doma v EPC, ale myslim, ze su dve verzie narazniku (+opc). Alternativa je navrtat to do naraznika.
http://www.vauxhallownersnetwork.co.uk/ ... rs.209569/
http://www.vauxhallownersnetwork.co.uk/ ... rs.209569/
Tak som to pozrel v EPC a beriem spat. Naraznik je ten isty, ci je park pilot alebo nie, len sa na to montuje rozna ta spodna lista. Odlisny naraznik je len pre OPC/VXR.
Ak mas/chces park pilot, tak sa montuje jedna z tychto list:
14:
14 04 209 - pred faceliftom, bez tazneho zariadenia, okrem vybavy EXTERIOR STYLE
14 04 257 - po facelifte, bez tazneho zariadenia, okrem motora Z20LER
15:
14 04 212 - pred faceliftom, s taznym zariadenim, okrem vybavy EXTERIOR STYLE
14 04 255 - po facelifte, s taznym zariadenim, okrem motora Z20LER
16:
14 04 210 - pred faceliftom, bez tazneho zariadenia, pre vybavu EXTERIOR STYLE
14 04 256 - po facelifte, bez tazneho zariadenia, pre motor Z20LER
17:
14 04 213 - pred faceliftom, s taznym zariadenim, pre vybavu EXTERIOR STYLE
14 04 211 - po facelifte, s taznym zariadenim, pre motor Z20LER
Tebe zrejme bude treba 14 04 209. Ak tomu dobre chapem, montuje sa dole na naraznik s tymi plastovymi srandami oznacenymi 10 (kat.c. 11 04 882) a hore sa zrejme vrtaju do narazniku diery (+ sa to mozno lepi?). Ak by ta to nepreslo, v Opli stoji ta lista 120 EUR.
Tu som nasiel stranku, kde si to zrejme chlapik dorabal, po francuzsky ale neviem
http://www.forum-opel.fr/index.php?topic=1323.0
Neviem, ci tomu dobre rozumiem, ale ked nemas park pilot ani tazne, tak na narazniku nie je ziadna lista. Ak mas tazne, ale nie park pilot, pridava sa lista 18.
Ak mas/chces park pilot, tak sa montuje jedna z tychto list:
14:
14 04 209 - pred faceliftom, bez tazneho zariadenia, okrem vybavy EXTERIOR STYLE
14 04 257 - po facelifte, bez tazneho zariadenia, okrem motora Z20LER
15:
14 04 212 - pred faceliftom, s taznym zariadenim, okrem vybavy EXTERIOR STYLE
14 04 255 - po facelifte, s taznym zariadenim, okrem motora Z20LER
16:
14 04 210 - pred faceliftom, bez tazneho zariadenia, pre vybavu EXTERIOR STYLE
14 04 256 - po facelifte, bez tazneho zariadenia, pre motor Z20LER
17:
14 04 213 - pred faceliftom, s taznym zariadenim, pre vybavu EXTERIOR STYLE
14 04 211 - po facelifte, s taznym zariadenim, pre motor Z20LER
Tebe zrejme bude treba 14 04 209. Ak tomu dobre chapem, montuje sa dole na naraznik s tymi plastovymi srandami oznacenymi 10 (kat.c. 11 04 882) a hore sa zrejme vrtaju do narazniku diery (+ sa to mozno lepi?). Ak by ta to nepreslo, v Opli stoji ta lista 120 EUR.
Tu som nasiel stranku, kde si to zrejme chlapik dorabal, po francuzsky ale neviem
http://www.forum-opel.fr/index.php?topic=1323.0