Servisni plan Astra H
- vojtavojta
Re: Servisni plan Astra H
Co 30tkm anebo,kazdy rok,zalezi co je driv.
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
- Reklama
david64 píše:
no prave...vidim tam motory Z16XER a ja uz mam A16XER...ale ono to bude ted mozna podobne ty servisni ukony...mne taky ceka druha prohlídka - po 2 letech....sem zvedavy kolik budu platit
Motory A(Z)16XER a A(Z)18XER jsou stejné, jelikož v době vzniku motoru již splňovaly s předstihem parametry emisní normy EURO 5, tak po zavedení emisní normy EURO 5 bylo dosazeno písmeno A místo (Z=EURO 4) . Změny pro emisní parametry normy EURO 5 byly především pro dieselové motory (některé je také již splňovaly s předstihem).
Zavedení nového Eura 5 není jednorázová akce. Změny se nejprve týkají modelů nově představených na evropském trhu (pro Euro 5 byl stanoven termín 1.9.2009). Vozy, které do té doby vstoupí do prodeje, Euro 5 splňovat nemusí. Nutno říct, že většina renomovaných výrobců normu Euro 5 již dávno splňuje. Od roku 2011 by měli Euro 5 plnit všechny nově vyrobené automobily. Majitelé starších vozů mohou zůstat v klidu, těch se nové předpisy netýkají. Nová norma EURO 6 vstoupí v platnost od 1 září 2014.
Výměna oleje v motoru je předepsána 30 000/1rok. Všeobecně se ale výměna doporučuje již okolo 15-20 000km. Jsou sice již oleje LongLife pro prodlouženou dobu výměny až 2 roky, ale tato doba se doporučuje pouze u motorů s malým nájezdem kilometrů a v záruce se servis řídí servisním intrvalem 1rok.
no prave...vidim tam motory Z16XER a ja uz mam A16XER...ale ono to bude ted mozna podobne ty servisni ukony...mne taky ceka druha prohlídka - po 2 letech....sem zvedavy kolik budu platit
Motory A(Z)16XER a A(Z)18XER jsou stejné, jelikož v době vzniku motoru již splňovaly s předstihem parametry emisní normy EURO 5, tak po zavedení emisní normy EURO 5 bylo dosazeno písmeno A místo (Z=EURO 4) . Změny pro emisní parametry normy EURO 5 byly především pro dieselové motory (některé je také již splňovaly s předstihem).
Zavedení nového Eura 5 není jednorázová akce. Změny se nejprve týkají modelů nově představených na evropském trhu (pro Euro 5 byl stanoven termín 1.9.2009). Vozy, které do té doby vstoupí do prodeje, Euro 5 splňovat nemusí. Nutno říct, že většina renomovaných výrobců normu Euro 5 již dávno splňuje. Od roku 2011 by měli Euro 5 plnit všechny nově vyrobené automobily. Majitelé starších vozů mohou zůstat v klidu, těch se nové předpisy netýkají. Nová norma EURO 6 vstoupí v platnost od 1 září 2014.
Výměna oleje v motoru je předepsána 30 000/1rok. Všeobecně se ale výměna doporučuje již okolo 15-20 000km. Jsou sice již oleje LongLife pro prodlouženou dobu výměny až 2 roky, ale tato doba se doporučuje pouze u motorů s malým nájezdem kilometrů a v záruce se servis řídí servisním intrvalem 1rok.
Naposledy upravil(a) Stan. dne 02 úno 2014, 10:30, celkem upraveno 1 x.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
- vojtavojta
Co mam rozumet pod pojmem,maly najezd kilometru???
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
Psal jsem si o cenovou nabidku 2.servisni prohlidky do BS Brno, tak jak odepisou dam vedet kolik to stalo
Astra H 1.6 Caravan (A16XER) r.v. 2012 najeto 50xxx
Vojto ty samé kilometry do 30 000km, pouze že pokud najedeš ročně okolo 10 000km, tak u tohoto oleje by měla stačit výměna za 2 roky.
Jde o to, aby jsi při větším náběhu neměl již místo oleje hustej humus. Již jsem viděl auto, kdy nebyly dodrženy kilometry ani doba na výměnu oleje a místo oleje tam byla již pouze nedefinovatelná černá mazlavá hmota.
Jde o to, aby jsi při větším náběhu neměl již místo oleje hustej humus. Již jsem viděl auto, kdy nebyly dodrženy kilometry ani doba na výměnu oleje a místo oleje tam byla již pouze nedefinovatelná černá mazlavá hmota.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Já měním každých 15 tis, jsem na to zvyklej z předchozího auta. Těch cca 6 litrů oleje + filtry (olej, vzduch, kabina) zase není takovej ranec a tomu motoru to jedině prospěje. Při mém nájezdu to dělá výměnu asi 2x do roka.
Prodáno 16/08/2014: Opel Astra H Caravan (2009), 1.7 CDTi (81 kW) Z17DTR , najeto 193 731.
Nejlepší je koupit si auto a pak začít špekulovat jak ušetřit na oleji..
Když se kupuje auto, tak s určitými náklady se prostě počítá a pokud bych měl problém s výměnou oleje min. 1x za rok jako někteří tady, tak si koupím raději koloběžku..
Když se kupuje auto, tak s určitými náklady se prostě počítá a pokud bych měl problém s výměnou oleje min. 1x za rok jako někteří tady, tak si koupím raději koloběžku..
- david64
- Kontaktovat uživatele:
salám ty jízlivosti si muzes nechat, ja se jen snazim zjistit co je potřeba, co je nutne a jak to vlastne vsecko je....pokud nemas konstruktivni příspěvek který prinasi nekomu něco pozitivního tak podle mne nema smysl abys něco psal
Astra H Classic, r.v.2012, hatch. 5dv., 1.6 16V (85 kW) A16XER, audio CD30MP3 + USB Dension, najeto 44 000km, 6,6 l/100km
A co je konstruktivního na příspěvku typu "olej je opravdu nutné měnit každý rok?"
Odpověď: nutné to není, klidně si ho tam nech 5 let, ono to nějak pojede
Odpověď: nutné to není, klidně si ho tam nech 5 let, ono to nějak pojede
- david64
- Kontaktovat uživatele:
konstruktivního na tom je to zjistit, jestli je to nutné. Pokud mi někdo kdo to ví řekne že je to tak spravne, tak to uznám. Nevidím nic divného na tom, se na to zeptat. Toto forum je podle mě o ziskavani informaci, tak se je snazim ziskavat.
Astra H Classic, r.v.2012, hatch. 5dv., 1.6 16V (85 kW) A16XER, audio CD30MP3 + USB Dension, najeto 44 000km, 6,6 l/100km