Klapka recirkulace - nezaparkovala. Souhrnný návod na str.13
Re: Klapka recirkulace - nezaparkovala. Souhrnný návod na st
Zkusit opravit to můžeš, jestli se to ještě dá. Takhle z fotky asi nikdo přesně neřekne. Ale jinak bych to asi řešil vrakáčem a rovnou to vyztužit na příště, nebo nová stojí kolem 2tis u Opla.
- Reklama
Zdarec, taky jsem měl klapku celou rozlomenou, ale kovový nátrubek to dokonale opraví.
Nová klapka stojí cca. 1750Kč a stejně Ti nevdrží zřejmě dlouho.
Nech si udělat nátrubek dle návodu, ale bude lepší ho udělat trochu delší pro jistotu.
Dáš 200Kč nějakému soustružníkovi a máš vystaráno.
Navíc nátrubek má na klapce vždy malou vůli, takže eliminuje velký kroutící moment motorku.
Jen si myslím, že to zatékání nemá souvislost s klapkou.
Překontroluj usazení "torpeda" - je to ten plast pod stěrači a také se koukni na těsnění které je pod košem, který vidíš na první fotce. A pro jistotu koukni na odtokový otvor, zda má voda kde odtékat.
Nová klapka stojí cca. 1750Kč a stejně Ti nevdrží zřejmě dlouho.
Nech si udělat nátrubek dle návodu, ale bude lepší ho udělat trochu delší pro jistotu.
Dáš 200Kč nějakému soustružníkovi a máš vystaráno.
Navíc nátrubek má na klapce vždy malou vůli, takže eliminuje velký kroutící moment motorku.
Jen si myslím, že to zatékání nemá souvislost s klapkou.
Překontroluj usazení "torpeda" - je to ten plast pod stěrači a také se koukni na těsnění které je pod košem, který vidíš na první fotce. A pro jistotu koukni na odtokový otvor, zda má voda kde odtékat.
ASTRA H 1.8 COSMO
OP-COM
OP-COM
tááák, zatékání bude asi jiný problém, tedy pokud jsi tam nestříkal zahradní hadicí
Díky moc za reakce!
Napadlo mě že by tam mohlo zatékat pod tím plastem pod oknem no..v té části totiž uplně nedoléhá k oknu. Ale kdyz sem pak viděl tu klapku tak sem si říkal že by to mohlo být tím.
O víkendu si nato udělám čas a rozdělám to ještě jednou popřípadě poleju konvicí a budu to pozorovat.kudy poteče
Tu klapku časem taky dám dokupy.ne že bych ji extra používal ale nevím zda mi to také nevybíjí baterii zbytečně.tak aspon pro dobrý pocit.
Napadlo mě že by tam mohlo zatékat pod tím plastem pod oknem no..v té části totiž uplně nedoléhá k oknu. Ale kdyz sem pak viděl tu klapku tak sem si říkal že by to mohlo být tím.
O víkendu si nato udělám čas a rozdělám to ještě jednou popřípadě poleju konvicí a budu to pozorovat.kudy poteče
Tu klapku časem taky dám dokupy.ne že bych ji extra používal ale nevím zda mi to také nevybíjí baterii zbytečně.tak aspon pro dobrý pocit.
EX Astra H 2004 1.8 16v 92kw hatchback
. Astra H 2010 1.8 16v 103kw caravan
Podla navodu to opravis. Trubku si daj urobit aspon 3 - 4 cm dlhsiu ako je v navode. Je lepsie ak je trubka nasadena na vacsej dlzke, lebo
pevnejsie drzi. Ja som si ju dal este kôli korozii aj ciernit.
pevnejsie drzi. Ja som si ju dal este kôli korozii aj ciernit.
Opel Astra Caravan 1,8 92kW Elegance, 2005
ok dám si vyrobit pouzdra a až bude chvíle tak se do toho pustím.Díky všem co reagovali
Tak jsem se dnes pustil do opravy klapky.Musím říct že to čeho jsem se bál nejvíc šlo v pohodě a to čeho ne tak naopak
Bál jsem se aby šly dolu stěrače (stahovák nemám).ale po poklepání šly dolu v pohodě.
Ten zatracenej plast pod oknem to už bylo ale horší..Podařilo se mi ulomit 2 držáky takže to ted nedoléhá k oknu.Co myslíte má to smysl měnit?
Odmontovat plast co je nad klapkou z venku neni problém,stejně tak samotnou klec.Ale potom ji vyndat ven to je teda něco.. Trvalo mi půl hodiny než sem to dostal ven tak abych to nerozlámal.a dát ji tam zpět trvalo už jen 25minut (pokud se to rozlomí znovu někdy tak už to nedělám právě kvuli tomuhle)
Samotná oprava klapky byla pro mě ta největší prkotina.to šlo parádně.
Funguje to dobře ted,ale jedno sem opravil a druhý zas rozbil.tak má to smysl tomu rozlomení asi pomohlo i to že je zima a plast je zkřehlejší.
Trvalo mi to přes 3 hodiny.
Jo a mimochodem ten ulomený konec od klapky mi spadl dolu do větráku,byl sem rád že sem ho našel bez něj bych musel vymýšlet něco pro ten čtyřhran co s tím otáčí.
Takže teď se mi zklidnil i chod větráku
Bál jsem se aby šly dolu stěrače (stahovák nemám).ale po poklepání šly dolu v pohodě.
Ten zatracenej plast pod oknem to už bylo ale horší..Podařilo se mi ulomit 2 držáky takže to ted nedoléhá k oknu.Co myslíte má to smysl měnit?
Odmontovat plast co je nad klapkou z venku neni problém,stejně tak samotnou klec.Ale potom ji vyndat ven to je teda něco.. Trvalo mi půl hodiny než sem to dostal ven tak abych to nerozlámal.a dát ji tam zpět trvalo už jen 25minut (pokud se to rozlomí znovu někdy tak už to nedělám právě kvuli tomuhle)
Samotná oprava klapky byla pro mě ta největší prkotina.to šlo parádně.
Funguje to dobře ted,ale jedno sem opravil a druhý zas rozbil.tak má to smysl tomu rozlomení asi pomohlo i to že je zima a plast je zkřehlejší.
Trvalo mi to přes 3 hodiny.
Jo a mimochodem ten ulomený konec od klapky mi spadl dolu do větráku,byl sem rád že sem ho našel bez něj bych musel vymýšlet něco pro ten čtyřhran co s tím otáčí.
Takže teď se mi zklidnil i chod větráku
Návod super,
noc díky, ale škoda že tam nejsou ty přiložený obrázky. (u návodu na str.13)
noc díky, ale škoda že tam nejsou ty přiložený obrázky. (u návodu na str.13)
Opel Astra Caravan 1.7 CDTi 59kW [ Z17DTL ] r.v.2005
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To mě mrzí, ještě nedávno to šlo, sem se na to minulý týden díval. Zrušili stránky na kterých fotky hostovaly
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Ahojky. Nemá někdo náhodou tu trubičku navíc doma? Jak jsem pátral po chybě ventilátoru tak jsem zjistil že to mám taky rozlámaný tak bych to chtěl opravit.
OPEL Astra-H Caravan 1.9CDTI 88kw 16V sport
Hra na honěnou vubec nedáva smysl. Když máš babu, tak přece nehoníš.....:-)
Hra na honěnou vubec nedáva smysl. Když máš babu, tak přece nehoníš.....:-)