Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")
Re: Modul Komfortní Jednotky - MKJ (dříve "Teploměr vody")
Tak to asi Pepik ještě nemá všechno hotové, určitě to fungovat bude.
Alarm nemám, tak to budu mít svícení bez problémů.
Jasně že to neberu podle sebe, co člověk to názor....
Akorát to Pepikovi nezávidím, pořád všichni něco chceme, hrůza...
Alarm nemám, tak to budu mít svícení bez problémů.
Jasně že to neberu podle sebe, co člověk to názor....
Akorát to Pepikovi nezávidím, pořád všichni něco chceme, hrůza...
Vectra C Caravan 1,9 CDTI r.v.2005
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
funkci blokování nezávislého topení Vectra-C vypouštím do světa ve verzích FW 2.1 a vyšších (od 20.3.2013) a funkci ovládání světel přes dálku (funkce stejná jako u A-H a Z-B) pro V-C jsem udělal včera. O tomto víkendu jsem také konečně opravil zobrazení tlaků turba u vozů V-C s motory Z28NEx. Nový FW nyní testuje jeden uživatel s OPC V-C a příští týden snad ověřím i s Hoonza. Takže martulik bude moci brzo poslat MKJ na aktualizaci .martulik píše:máš už i funkční přisvětlování mlhovkama při odchodu od auta? Standartně je v autě svícení hlavním světlometem. Jenže já mám bixenony a chci je ušetřit zbytečnému zapínání a vypínání, proto bych nastavil mlhovky. Jinak s tím topením to je dobrá zpráva, na tyto dvě funkce jsem ještě čekal. Pak pošlu Pepikovi na přehrání.
Pozn.: už nějaký čas může FW v MKJ také aktualizovat RomanK v Brně .
nesvítil – abys aktivoval svícení, musíš mezi prvním a druhým stiskem tlačítka dálky udělat min. 2 s pauzu. Když stiskneš rychleji, aktivuješ alaram, ale svícení ne...Hoonza píše:Akorát ještě k dálkově ovládanému svícení - trochu se to asi bude tlouct z alarmem, jelikož dvojí stisk tlačítka zámku na DO znamená aktivaci alarmu, tedy pokud bych chtěl tuto funkci využívat tak bych asi po každé aktivaci alarmu svítil .......
Měl bych otázku pro pozorné majitele vozů s DPF: všimli jste si, že při spuštění regenerace DPF filtru se zapne vyhřívání zadního skla, resp. cvakne (mohlo by být slyšet) příslušné relé v zadním elektrickém centru? Indikační LED stavu vyhřívání skla se v tomto případě nerozsvěcuje.
PepaS
Měl bych otázku pro pozorné majitele vozů s DPF: všimli jste si, že při spuštění regenerace DPF filtru se zapne vyhřívání zadního skla, resp. cvakne (mohlo by být slyšet) příslušné relé v zadním elektrickém centru? Indikační LED stavu vyhřívání skla se v tomto případě nerozsvěcuje.
JJ opravdu je pri aktivaci regenerace slyset cvaknuti rele vyhrevu v REC, pokud je aktivni regenerace pri pokusu o rucni aktivaci vyhrevu tlacitkem uz se pouze rozsviti kontrolka a nic necvakne.
JJ opravdu je pri aktivaci regenerace slyset cvaknuti rele vyhrevu v REC, pokud je aktivni regenerace pri pokusu o rucni aktivaci vyhrevu tlacitkem uz se pouze rozsviti kontrolka a nic necvakne.
Opel Zafira 19 CDTi Cosmo, Bi-xenon, panorama, webasto, MKJ, MVK.....
Caute,ten budik je potrebny ked vymontujem original radio,nie?Potom uz teplotu nezistim
Opel Astra Combi
1.9Cdti 74kw
R.V:2007
1.9Cdti 74kw
R.V:2007
-
- Kontaktovat uživatele:
proč se na to cvakání ptám – udělal jsem změnu v algoritmu detekce zahájení regenerace DPF filtru v FW MKJ. Doposavad MKJ detekovalo zahájení regenerace DPF filtru na základě stavu parametru „Stav regenerace“. Jakmile se hodnota stavu regenerace změnila z 0% na 1%, MKJ oznámilo se zahájení regenerace atd.. Nyní by mělo MKJ oznamovat zahájení regenerace DPF filtru v okamžiku, kdy řídící jednotka teprve začne zvyšovat teploty filtru (skutečný počátek přípravy na regeneraci). V tuto chvíli by také mělo docházet k zvyšování zátěže motoru zapínáním vyhřívání zadního skla.
Nový algoritmus ale bohužel na dvou Z-B zatím nezafungoval - Mayki zkoušel (viz. pěkné video), ale jak je vidět, teploty mu šly nahoru a teprve při naskočení prvního procenta dokončené regenerace se zobrazilo upozornění na zahájení regenerace DPF, takže stará klasika. Nyní je otázka, zda-li některé řídící jednotky motoru nebo jejich různé SW verze zapínají či nezapínají výhřev skla? Protože Mayki poslouchá rádio a cvakání neslyší, tak já nevím, zda-li jeho Z-B necvaká nebo mám chybu v FW .
@falconik jezdíš asi hodně a cvakáš, takže kdybys někdy zastavil v Letňanech pro nový FW do MKJ na testování, byl bych moc rád
Nový algoritmus ale bohužel na dvou Z-B zatím nezafungoval - Mayki zkoušel (viz. pěkné video), ale jak je vidět, teploty mu šly nahoru a teprve při naskočení prvního procenta dokončené regenerace se zobrazilo upozornění na zahájení regenerace DPF, takže stará klasika. Nyní je otázka, zda-li některé řídící jednotky motoru nebo jejich různé SW verze zapínají či nezapínají výhřev skla? Protože Mayki poslouchá rádio a cvakání neslyší, tak já nevím, zda-li jeho Z-B necvaká nebo mám chybu v FW .
@falconik jezdíš asi hodně a cvakáš, takže kdybys někdy zastavil v Letňanech pro nový FW do MKJ na testování, byl bych moc rád
Ahoj,
já sepnutí relé vyhřívání zadního skla neslyším. Mám dojem, že se mi spouští ventilátory na chladičích. Ale zda je to pravidlo to nevím. V servisu Opel tvrdily, že se má spouštět obojí. Dá se jim věřit??? Asi ne.
já sepnutí relé vyhřívání zadního skla neslyším. Mám dojem, že se mi spouští ventilátory na chladičích. Ale zda je to pravidlo to nevím. V servisu Opel tvrdily, že se má spouštět obojí. Dá se jim věřit??? Asi ne.
Vectra C Caravan 1,9 CDTI r.v.2005
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já něco mimo tohle téma...
Pepo, docela bych uvítal nějakou paměť "nastavení" v MKJ. Pokaždé co ho vytáhnu, všecko se vynuluje (kilometrový průměr regenerace DPF, vlastně vůbec nepoužiju) a nastavení vymaže, a kolikrát se mi to ani nechce všecko znovu nastavovat, tak s tím jezdím jen kvůli DPF. Bylo by možné v nějaké paměti uchovat nastavení a případně i průměrné regenerace DPF ??
Další věc je, že pokud sleduju video z Raspberry a někdo mi zavolá přes UHP, tak se to automaticky přepne do záložky telefonu, ale po ukončení hovoru se zpět na video sám nepřepne. Samozřejmě Raspberry video dále přehrává, což ovlivnit nejde, ale AUX to pustí do repráků.
Taky by se při spuštěném videu a zároveň navigaci, mohla do videa objevovat navigační šipka, hlas navigátorky je někdy málo.
Chci toho moc ??
Pepo, docela bych uvítal nějakou paměť "nastavení" v MKJ. Pokaždé co ho vytáhnu, všecko se vynuluje (kilometrový průměr regenerace DPF, vlastně vůbec nepoužiju) a nastavení vymaže, a kolikrát se mi to ani nechce všecko znovu nastavovat, tak s tím jezdím jen kvůli DPF. Bylo by možné v nějaké paměti uchovat nastavení a případně i průměrné regenerace DPF ??
Další věc je, že pokud sleduju video z Raspberry a někdo mi zavolá přes UHP, tak se to automaticky přepne do záložky telefonu, ale po ukončení hovoru se zpět na video sám nepřepne. Samozřejmě Raspberry video dále přehrává, což ovlivnit nejde, ale AUX to pustí do repráků.
Taky by se při spuštěném videu a zároveň navigaci, mohla do videa objevovat navigační šipka, hlas navigátorky je někdy málo.
Chci toho moc ??
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
-
- Kontaktovat uživatele:
tato funkce je určitě v plánuFrydex píše:docela bych uvítal nějakou paměť "nastavení" v MKJ. Pokaždé co ho vytáhnu, všecko se vynuluje
automaticky to určitě nepůjde – možná (?) by to ale šlo udělat stejně, jako u navigace, tj. pokud máš aktivní zobrazení videa a současně i navigaci a vyskočí ti okno s navigačním pokynem, tak potom klikneš v okně navigačního pokynu na zpět a vrátíš se do okna videa, takto funguje od verze MFD-CAN_2.6 - 01.09.2013. Každopádně pro návrat do okna videa (a zase zpět do hlavního menu) můžeš použít tlačítko dálky na volantu...Frydex píše:Další věc je, že pokud sleduju video z Raspberry a někdo mi zavolá přes UHP, tak se to automaticky přepne do záložky telefonu, ale po ukončení hovoru se zpět na video sám nepřepne.
mělo by fungovat tak, že když navigace dává nějaký pokyn, tak se automaticky zobrazí okno navigace. Zde jsem měl chybu v přepínání videa a map, taže se sice zobrazovalo okno navigačního pokynu, ale místo map tam bylo stále video, viz. obrázkyFrydex píše:Taky by se při spuštěném videu a zároveň navigaci, mohla do videa objevovat navigační šipka, hlas navigátorky je někdy málo.
tato chyba byla opravena v FW verzi MKJ MFD-CAN_2.5 - 22.08.2013
Naposledy upravil(a) PepaS dne 23 zář 2013, 00:10, celkem upraveno 1 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
obecně ano, ale případ od případu se asi může lišit – bude to záležet na verzích SW řídící jednotky motoru, CIMu a zadního elektrického centramartulik píše:já sepnutí relé vyhřívání zadního skla neslyším. Mám dojem, že se mi spouští ventilátory na chladičích. Ale zda je to pravidlo to nevím. V servisu Opel tvrdily, že se má spouštět obojí. Dá se jim věřit?
Ahoj. Teorie zapnutí výhřevu zadního skla je správná - zmínka o tom je i v návodu viz:
Jde o to,že při vypalování DPF se zvýšeným odběrem pokouší auto dosáhnout (přes alternátor) vyššího zatížení motoru.
Tedy u Vectry C by toto nastavení mělo fungovat.
Jde o to,že při vypalování DPF se zvýšeným odběrem pokouší auto dosáhnout (přes alternátor) vyššího zatížení motoru.
Tedy u Vectry C by toto nastavení mělo fungovat.
Astra H Sport, Z18XER 103 KW r. 2008, IDS+, Bi-Xenon, Keyless (Open&Start)