Kvalita brzdových kotoučů a destiček
Re: Kvalita brzdových kotoučů a destiček
Ja mam předek komplet ATE (kotuče i desky)od vojtavojta a super krásně se lesknou. Do zadu sem pozdejs sehnal taky komplet ATE z autokelly ale je to des a hruza. Na STK brzdný účinek OK ale co stálo auto 14 dní v zimě vedle rušné a hojně solené silnice zadní kotouče zrezly a dodnes jsou mizerný nelesknou se sou hnusný jak sto let starý už sou tam i drážky a při brždění hučí. Na krabici bylo made in PRC ,tak nevím není to nejaká čína? Má někdo podobný zkušenosti se zadníma kotoučema? PS jízdu se zataženou ruční brzdou sem zkoušel krásně to hučí ale výsledek minimální.. přijde mi to jak hodně nekvalitní matroš.
ASTERIX 1.9 CDTI 110 kW
- Reklama
Já jsem dal předek ATE Power- disc kotouče a normál ate desky, zadek kotouče a desky Brembo. Prvovýroba brzdila výborně,ale tato kombinace je ještě o třídu lepší.
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Zdenda - je to železo. Aj kotúče iných áut by takto zhrdzaveli.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
ja som menil teraz kotuce aj dosticky, FERODO klasika, a vypadaju celkom slusne
Mam zadne brzdy komplet ATE a spokojnost zatial. Uvidime cez zimu ale myslim bude to OK
Opel Astra H Caravan 1,7CDTi 74kw chip
Tak bohuzel musim vytahnout trochu starsi tema, jelikoz mam problem:
Po sjeti orig. kotoucu + desek (kotouce by jeste jedny desky prezily, ale mely uz velke ryhy) jsem nasadil Zimmermann derovane kotouce + desky Textar a po par tisicich km se kotouce mirne zkroutily. Bohuzel i po vymene kotoucu za (stejny typ) se nove opet se zkroutily. Navic mi prijdou nestejne opotrebovane. Vodici cepy namazane, brzdovka pred rokem menena.
No a moje otazka co ted: Zkusit vymenit jen desky jestli se to spravi, nebo jit do Brembo Max? Jake desky k nim? Brembo? Nebo je problem jinde?
Po sjeti orig. kotoucu + desek (kotouce by jeste jedny desky prezily, ale mely uz velke ryhy) jsem nasadil Zimmermann derovane kotouce + desky Textar a po par tisicich km se kotouce mirne zkroutily. Bohuzel i po vymene kotoucu za (stejny typ) se nove opet se zkroutily. Navic mi prijdou nestejne opotrebovane. Vodici cepy namazane, brzdovka pred rokem menena.
No a moje otazka co ted: Zkusit vymenit jen desky jestli se to spravi, nebo jit do Brembo Max? Jake desky k nim? Brembo? Nebo je problem jinde?
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
Já mám Zimmermanny kotouče i desky a nic se nevlní, brzdí nádherně
Power2: No nevim jak je to mozne, ale mel jsem po te prvni vymene trochu prichycene vodici cepy (brzdy trochu hucely a hraly se), po rozbehani ok, ale stejne mi prijde ze to brzdi trochu nerovnomerne. Jinak ty mas trochu vetsi brzdy Muze byt nejak poskozeny trmen nebo pistek? Jak to poznat?
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
Ahoj!
Zkusím se zeptat v tomto vlákně...
Budu muset měnit kotouče a po cenové nabídce servisu jsem se rozhodl o svépomoc. Vybral jsem si toto:
- Brzdový kotouč - TRW - DF4051
- Brzdový kotouč - TRW - DF4246
a
- Sada brzdových destiček, kotoučová brzda - TRW - GDB1831
- Sada brzdových destiček, kotoučová brzda - TRW - GDB1668
Je to OK, nebo je to špatně?
A ještě jeden dotaz.
Budu to dělat poprvé a zjistil jsem, že zejména na zadní pístky je lepší mít přípravek na roztažení (zatlačení) pístků.
Sice to člověk využije občas, ale uvažoval jsem o tom nejlevnějším přípravku za 500,-. Narazil jsem ale, že je ten roztahovák buď "levo točivý" nebo "pravo točivý". Sada s obojím už samozřejmě stojí víc a tak by mne zajímalo, co je na tom našem voze potřeba. Levo? Pravo? Nebo oba (na každou stranu jiný)?
Díky předem za odpovědi.
Zkusím se zeptat v tomto vlákně...
Budu muset měnit kotouče a po cenové nabídce servisu jsem se rozhodl o svépomoc. Vybral jsem si toto:
- Brzdový kotouč - TRW - DF4051
- Brzdový kotouč - TRW - DF4246
a
- Sada brzdových destiček, kotoučová brzda - TRW - GDB1831
- Sada brzdových destiček, kotoučová brzda - TRW - GDB1668
Je to OK, nebo je to špatně?
A ještě jeden dotaz.
Budu to dělat poprvé a zjistil jsem, že zejména na zadní pístky je lepší mít přípravek na roztažení (zatlačení) pístků.
Sice to člověk využije občas, ale uvažoval jsem o tom nejlevnějším přípravku za 500,-. Narazil jsem ale, že je ten roztahovák buď "levo točivý" nebo "pravo točivý". Sada s obojím už samozřejmě stojí víc a tak by mne zajímalo, co je na tom našem voze potřeba. Levo? Pravo? Nebo oba (na každou stranu jiný)?
Díky předem za odpovědi.
Zafira 1,9 CDTi Cosmo, r.v. 2007, Panorama, ... alias "Golem"
Nedávno: ZAFIRA 1,6 16V Elegance
Dávno: ASTRA F 1,6 Classic
Kdysi dávno: CORSA A 1,4i
OP-COM Clone
Nedávno: ZAFIRA 1,6 16V Elegance
Dávno: ASTRA F 1,6 Classic
Kdysi dávno: CORSA A 1,4i
OP-COM Clone
V knize Jak na to na str.148 je napsáno: …brzdový pístek pomalu zamáčkneme a současně zašroubujeme otáčením doprava – ve směru hodinových ručiček…
Lze to i takto
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... 741#p89741
Lze to i takto
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... 741#p89741
Opel Zafira 1,9CDTI 110KW