Podľa mojich skúmaní máš priemer preto zvýšený, pretože si jazdil väčšinou po diaľnici , kde je teplota výfukových plynov nad 400 stupňov. Doma jazdíš po cestách, kde máš rýchlosť prevažne menšiu ako 90 km/hod a tam je teplota výfukových plynov podstatne nižšia a tým aj percentá zanášania DPF rýchlejšie rastú. Uvádzal som to svojich poznatkov niekoľko strán dozadu.fidlerp píše:Vyzera to tak, ze sa oplati pretiahnut vyfuk. Cestou do a z HR som mal priemer na regeneraciu 705 km, inak doma po okreskach standardne 300-400.
Interval regenerace DPF filtrů u motorů Z17DTx a A17DTx
Re: Interval regenerace DPF filtrů u motorů Z17DTx a A17DTx
Zafira 1.7 CDTI, A17DTR, 81 kW, 2009
- Reklama
Predkladám moje nové poznatky so zmenou programu. Minulý pondelok som bol u Romana v Brne.
Soft bol prehratý na verziu č. 5 z X/2009. Výsledok však nedopadol dobre. Po niekoľkých km mi ešte na ceste od Romana nabehla regenerácia, pretože pred zmenou SW som mal DPF na 87% ( ak si dobre pamätám, nemám to ešte prenesené z mobilu) a bola ukončená opäť na 30 %. Myslím si, že spôsob nahratia nového SW asi nebol správny, pretože verzia 5 riešila úpravu spaľovania vo vyšších nadmorských výškach a nie DPF. Preto asi pri tomto spôsobe prehratia softu boli zmenené len tieto údaje a nie kalibrácia DPF(táto bola nastavená vo verzii 8 a 9), zrejme všetky údaje ohľadom DPF asi ostali bez zmeny. Každá zmena SW rieši inú záležitosť. Zistili sme však , že v roku 2009 vyšlo viac zmien SW. Verzia 4 bola zo 6/2009 a myslím, že tam bola ešte aj verzia č. 3 z 2/2009. Takže v rámci jedného roka urobil Opel až 5 zmien. Keď tak uvažujem, tak keby som išiel meniť SW hneď ako som dostal zvolávačku (t.j. v XI/2009)tak by som asi nemal tieto problémy čo mám, pretože asi až verzia 8 (ktorý mi prvýkrát zmenili) a následne 9 riešila DPF. Neviem však čo riešili verzie 6 a 7 , ktoré vyšli medzi X/2009 a asi VI/2010.
Ostatné poznatky doplním hneď ako ich budem mať spracované v počítači.
Soft bol prehratý na verziu č. 5 z X/2009. Výsledok však nedopadol dobre. Po niekoľkých km mi ešte na ceste od Romana nabehla regenerácia, pretože pred zmenou SW som mal DPF na 87% ( ak si dobre pamätám, nemám to ešte prenesené z mobilu) a bola ukončená opäť na 30 %. Myslím si, že spôsob nahratia nového SW asi nebol správny, pretože verzia 5 riešila úpravu spaľovania vo vyšších nadmorských výškach a nie DPF. Preto asi pri tomto spôsobe prehratia softu boli zmenené len tieto údaje a nie kalibrácia DPF(táto bola nastavená vo verzii 8 a 9), zrejme všetky údaje ohľadom DPF asi ostali bez zmeny. Každá zmena SW rieši inú záležitosť. Zistili sme však , že v roku 2009 vyšlo viac zmien SW. Verzia 4 bola zo 6/2009 a myslím, že tam bola ešte aj verzia č. 3 z 2/2009. Takže v rámci jedného roka urobil Opel až 5 zmien. Keď tak uvažujem, tak keby som išiel meniť SW hneď ako som dostal zvolávačku (t.j. v XI/2009)tak by som asi nemal tieto problémy čo mám, pretože asi až verzia 8 (ktorý mi prvýkrát zmenili) a následne 9 riešila DPF. Neviem však čo riešili verzie 6 a 7 , ktoré vyšli medzi X/2009 a asi VI/2010.
Ostatné poznatky doplním hneď ako ich budem mať spracované v počítači.
To je pravda, ale v následující verzi je vždy všechno z předchozích verzí a navíc to, co řeší další problém (TIS vypíše co řeší nahrávaná verze oproti předchozí. Např. ve verzi 9 už nenapíše, co se řešilo ve verzi 5, ale pouze rozdíl mezi 8 a 9). Řídící SW se mění jako kompletní obsah paměti, při nahrátí nižší verze se smaže předchozí obsah. SW může někdy zůstat v paměti ještě 1x uložen (není ovšem funkční), ale aby k tomuto nedošlo, přehrávali jsme jednotku 2x. Navíc jednotky jsou DENSO a ty nejsou zatím moc prozkoumané. BOSCH je na tohle lepší.Imko píše:... Každá zmena SW rieši inú záležitosť...
Data o stavu filtru a regeneracích však nejsou zakomponovány do SW řízení motoru, ale ukládány během činnosti jednotky do jiné paměti. Data této paměti se přehrátím řídícího SW nemění a nový (nebo změněný) SW s nimi dále pracuje.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
A výsledek je zatím co? Regenerujes tak jak před tim?
Tiež ma zaujíma, ako sa to správa teraz.
Ahojte!
Prinášam nové poznatky po zmene programu. Robil som tento mesiac prevažne dlhšie trasy 70 - 150 kilometrové (okrem cesty z Brna), takže ako som spomínal v predchádzajúcom príspevku výsledky sa nedajú zodpovedne potvrdiť. Predkladám však pre zaujímavosť porovnanie trás do Brna pred zmenou programu a po zmene programu. Porovnané sú roky 2013 a 2012. Aj napriek zmene programu sú takmer identické. Trasy boli veľmi podobné okrem tohtoročnej spiatočnej cesty z Brna, kde som musel pre opravu cesty okolo Turian (50 minutové kolóny) prejsť od Žiliny po Kraľovany cez Terchovú t.j o nejakých 15 km viac. Percentá zanesenia DPF sú veľmi podobné.
Zistil som však, že auto má trochu vyššiu spotrebu, asi je to tým, že verzia 5 riešila spaľovanie vo vyšších nadmorských výškach. Spotrebu pri neutrále som mal pred zmenou programu 0,4 - 0,6 l/h a teraz sa pohybuje väčšinou okolo 0,6 l/h, hodnotu 0,4 mi už vôbec neukazuje.
Prinášam nové poznatky po zmene programu. Robil som tento mesiac prevažne dlhšie trasy 70 - 150 kilometrové (okrem cesty z Brna), takže ako som spomínal v predchádzajúcom príspevku výsledky sa nedajú zodpovedne potvrdiť. Predkladám však pre zaujímavosť porovnanie trás do Brna pred zmenou programu a po zmene programu. Porovnané sú roky 2013 a 2012. Aj napriek zmene programu sú takmer identické. Trasy boli veľmi podobné okrem tohtoročnej spiatočnej cesty z Brna, kde som musel pre opravu cesty okolo Turian (50 minutové kolóny) prejsť od Žiliny po Kraľovany cez Terchovú t.j o nejakých 15 km viac. Percentá zanesenia DPF sú veľmi podobné.
Zistil som však, že auto má trochu vyššiu spotrebu, asi je to tým, že verzia 5 riešila spaľovanie vo vyšších nadmorských výškach. Spotrebu pri neutrále som mal pred zmenou programu 0,4 - 0,6 l/h a teraz sa pohybuje väčšinou okolo 0,6 l/h, hodnotu 0,4 mi už vôbec neukazuje.
Začiatok a koniec regenerácie je trochu rozhádzaný. Aj napriek dlhej trase som mal začiatok regenerácie pri 68% , čo ma trochu prekvapilo, pretože pri 60% (čo je polovica nastavenej činnosti dPF)som mal porovnateľne s predchádzajúcimi trasami dosť najazdených kilometrov a odrazu regenerácia. Nemal som vtedy na displeji zobrazený ukazovateľ zanášania DPF, ale aktuálnu spotrebu.
Prikladám prehľad vypaľovania DPF po zmene programu.
Prikladám prehľad vypaľovania DPF po zmene programu.
Naposledy upravil(a) Imko dne 22 srp 2013, 09:40, celkem upraveno 1 x.
Co sa tyka predcasnej regeneracie, ta sa spusti ak mas velky tlak (20kPa a viac). Mne sa spusti, ak mam zanesenie uz cez 75% a slapnem poriadne na plyn, ako dnes rano. Diferencny tlak stupol na 28kPa a sup, spotreba a teploty zacali stupat, som to rychlo vypol a znova nastartoval (za jazdy) a regeneraciu zazehnal (vdaka bohu za MKJ). Ta prebehla podla planu pri 91% a po regeneracii nestupne diferencny tlak nad 15kPa pri plnom plyne. Ze by znamka toho, ze ma filter uz cosi za sebou a je zasraty? Pomohlo by ho vystriekat Wapkou?
Imko, nie je 81kW motor DTJ? Ty mas v popise DTR
Imko, nie je 81kW motor DTJ? Ty mas v popise DTR
Popis sedí, mám A17DTR, mám len vraj stiahnutý výkon.fidlerp píše: Imko, nie je 81kW motor DTJ? Ty mas v popise DTR
Motor je hardware 17DTR a software s intercoolerem je A17DTJ.
Motory jsou tedy stejné, liší se pár drbnostmi okolo motoru a hlavně velikostí mezichladiče vzduchu.
Motory jsou tedy stejné, liší se pár drbnostmi okolo motoru a hlavně velikostí mezichladiče vzduchu.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám