vibracie volantu
Re: vibracie volantu
Já mam taky problém s vibracema 1.7 jdu do servisu, potom vám řeknu čím to bylo...
ale měl jsem nehodu náraz o obrubník PPkolem, po servisu vše v pořádku akorát na hučení při konstatní rychlosti 80km/h (nazuty zimní pneu). Po přezutí na letní jsem ujel asi 1000km a začly vibrace, prvně sem si jich všiml při té 80km/h rychlosti, kdy to vibruje docela dost ale dá se stím jezdit a potom sem zjistil že i ve 140 km/h.
Někde jsem se dočetl že kdyby to byla ohlá poloosa tak by to vibrovalo pouze pod plynem, což není pravda a mužu jí tedy vyloučit a zbývá
GEOMETRIE,
ŠPATNÉ PNEU (mám důvodné obavy kvůli špatnému skladování)
ŠPATNÉ VYVÁŽENÍ
LOŽISKO
TLUMIČE
auto má najeto 32 tisíc a proto si myslím že čepy a stabilizační tyče jsou OK
PS: ktomu hučení zkoušel jsem projíždět zatáčky s vahou na pravou stranu a zvuk se nemění tím pádem bych i vyloučil ložisko ale jistej si tím nejsem. Doufám že se to vyřeší
ale měl jsem nehodu náraz o obrubník PPkolem, po servisu vše v pořádku akorát na hučení při konstatní rychlosti 80km/h (nazuty zimní pneu). Po přezutí na letní jsem ujel asi 1000km a začly vibrace, prvně sem si jich všiml při té 80km/h rychlosti, kdy to vibruje docela dost ale dá se stím jezdit a potom sem zjistil že i ve 140 km/h.
Někde jsem se dočetl že kdyby to byla ohlá poloosa tak by to vibrovalo pouze pod plynem, což není pravda a mužu jí tedy vyloučit a zbývá
GEOMETRIE,
ŠPATNÉ PNEU (mám důvodné obavy kvůli špatnému skladování)
ŠPATNÉ VYVÁŽENÍ
LOŽISKO
TLUMIČE
auto má najeto 32 tisíc a proto si myslím že čepy a stabilizační tyče jsou OK
PS: ktomu hučení zkoušel jsem projíždět zatáčky s vahou na pravou stranu a zvuk se nemění tím pádem bych i vyloučil ložisko ale jistej si tím nejsem. Doufám že se to vyřeší
- Reklama
Trochu jsem si četl a vibrace nad 130 pry snad muzou byt tlumice. Jako další příznaky spatnych tlumicu jsou nerovnomerne sjete pneu (uskakane, sjete plosky po obvodu atd.) coz nemam.
Jako takovy tipicky priznak spatnych tlumicu je uvadeno i skakani prednich kol při razantnim rozjezdu. deje se vam?
Pac me u me 88kw 1.9 se to deje. Nevybavuji si zda od samého zacatku, ale jinak bych řekl, ze uz dlouho. Tohle ale podle me zavisi i na pneu, pac zimaky vic klouzou a ty se spis protoci, ale letni mam Eagle F1, který na ciste silnici drzi dost a ty spis zacnou skákat.
Jako takovy tipicky priznak spatnych tlumicu je uvadeno i skakani prednich kol při razantnim rozjezdu. deje se vam?
Pac me u me 88kw 1.9 se to deje. Nevybavuji si zda od samého zacatku, ale jinak bych řekl, ze uz dlouho. Tohle ale podle me zavisi i na pneu, pac zimaky vic klouzou a ty se spis protoci, ale letni mam Eagle F1, který na ciste silnici drzi dost a ty spis zacnou skákat.
me se to taky deje, skakani prednich kol pri razantnim rozjezdu, nedelam to ale parkrat sem chtel prohrabnout a auto zaclo skakat, vadne tlumice? jinak Hanka jezdi pekne a nepozoruji zadne nezvyklosti...
Opel Astra H Caravan Z17DTL 59kW
Já akorát pozoruju že když jedu do zatáčky a přejedu nějakou nerovnost (ne naschvál) (díru) tak mi dycky uskočí zadek trošku.. jak kdyby ten tlumič nedokázal vrátit kolo zpět na vozovku
Nebo dobry gumy
Tak tlumice vpredu mam pres 75%. Tim ty vibrace nebudou.
Tak tlumice vpredu mam pres 75%. Tim ty vibrace nebudou.
Jak myslíš dobrý gumy ? mam je nafoukaný na 2,5 možna jsou moc tvrdý
to máš ale fyziku, tlumič Ti to akorát utlumí, aby si neskákal ještě kilometr. Já mám gumy na předních 2.8 a zadních 3.1 za tepla
- Oton
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nechci zakládat nové téma. Protože se to týká taky vibrujiciho volantu ale ne při rychlosti ale při brzdění.
kdyz jedu rychleji a dojíždím třeba na benzinku na dálnici, tak začnu brzdit a volant se tak roztrepe, ze div mi neutrhne ruce a roztrepe to celý auto.kotouče jsem měnil za použity bremba.byly jako nový- jen z nich nechat ojet rez.a destičky k tomu byly od těch kotoučů,které jsem očistil doma smirkovym papirem. ryha na kotoucich nikde není.napadlo me nechat vyměnit na zkoušku destičky. mám docela strach brzdit.
kdyz jedu rychleji a dojíždím třeba na benzinku na dálnici, tak začnu brzdit a volant se tak roztrepe, ze div mi neutrhne ruce a roztrepe to celý auto.kotouče jsem měnil za použity bremba.byly jako nový- jen z nich nechat ojet rez.a destičky k tomu byly od těch kotoučů,které jsem očistil doma smirkovym papirem. ryha na kotoucich nikde není.napadlo me nechat vyměnit na zkoušku destičky. mám docela strach brzdit.
Tohle nám dělala služební fábie v létě na zimákách, která neměla ABS.. 3x jsem to zašlápnul asi ze 130 na nulu (zvířátka na dálnici ) abylo. Při jízdě nad 80 se klepal jako ratlík a o brzždění ani nemluvím...prostě se museli vyvážit znova..ikdyž se pak zjistilo, že jsou tak oddělaný, že se museli vyhodit.
Prodáno 16/08/2014: Opel Astra H Caravan (2009), 1.7 CDTi (81 kW) Z17DTR , najeto 193 731.
Oton píše:Nechci zakládat nové téma. Protože se to týká taky vibrujiciho volantu ale ne při rychlosti ale při brzdění.
Já bych to hádal na ty kotouče .Stačí , že kope jeden a nemusí to být vidět pouhým okem "vypadají jako nové ". Sundat oba a hodit "aspoň " na soustruh pro kontrolu. Pak to mohou být jako bremba , ale nejsou .Je to bláto a při brždění se zvlní .Je můj názor kde bych koukal nejdřív já . Čtu tohle téma protože mám vibrace ve 120-130 kmh můj postup bude pneuservis na kontrolu pak na geometrii a pak kontrola tlumičů. Snad do dovče to vychytám
Astra F kombi r.v. 1994 1.4 (44 kw)
Yamaha FZ6N 2005 (72 kw)
Zafira B r.v. 2005 1.8 (103 kw)
Yamaha FZ6N 2005 (72 kw)
Zafira B r.v. 2005 1.8 (103 kw)