Servisy Chorvatsko

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
smileboy
Kontaktovat uživatele:

Servisy Chorvatsko

Příspěvek od smileboy » 17 čer 2013, 09:40

Ahoj ahoj, čas dovolených se pomalu bliží a věřím, že spoustu z nás opět vyveze své oplíky za čáru. My jedem tradičně do Chorvtaska, ale auto už má najeto nějakých 130 tis. km, a tak si řikám, že by nebylo od věci se zeptat, jestli tu má někdo zkušenost se servisy v zahraničí, nejlépe přímo v HR, kdyby se stalo něco neočekávaného. S většinou závad asi člověk i dojede, ale kdyby mi např. odešel altík, no nevim nevim... A propos, vy, kterým už odešel altík, kolik se na to dá najet km, když vypnu světla a všechny spotřebiče v autě? Možná zbytečně plašim, ale jak se říká, štěstí přeje připraveným. Díky
Opel Astra H 1.9 CDTi Caravan 88 kW, 1/2007, GID, aut. klima, CD30 MP3, stropní DVD, tempomat a největsí vychytávka - ovládání předních oken DO!

Reklama

papak13

Re: Servisy Chorvatsko

Příspěvek od papak13 » 17 čer 2013, 09:55

Ja som bez altiku presiel skoro 200km ale mal som asi pol rocnu baterku.

Potom som baterku dobil u nejakeho kutila doma v dedine a siel som zase naspät 200km ale vsetko vypnute.
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92kW SPORT

pm24

Příspěvek od pm24 » 17 čer 2013, 12:39

Pred dvomi rokmi sa mi pokazil v HR alternator este na Octavii TDI. Vypol som svetla klimu, radio... prisiel som do prveho servisu po cca 30km. Vymenili mi regulator na aternatore, dobili baterku a po cca 20km mi opat poblokovala kontrokla dobijania a neskor uz stale svietit. Opat vsetko vypol som a prisiel som az k Ljubljane = cca 150km. Ale tam som uz musel trochu i svietit, lebo uz bola tma. A kedze bol sviatok, tak sa dovolenka predlzila o dalsie dva dni a predrazila o 500€.
P.S.: skoda servis 24-hod = dnes je nedela , zajtra je sviatok... zavolajte v utorok. :-) Najlepsie tuto situaciu zvladal moj 18-mesacny syn :-)

Pokial mas financnu rezervu na odtahovku, opravu, hotel ... tak je to celkom v pohode.

astra11

Příspěvek od astra11 » 17 čer 2013, 15:58

Není třeba se bát, ani v HR nejsou sto let za opicema, že by si neporadili :) na menší opravy bych využil místních servismanů a nebo měl známýho na telefonu s odtahovkou :mrgreen:

BTW vyrazit bez altíku k domovu i s rodinkou přes tu rozpálenou saharu a čekat kam až to doskáče je dost velký hazard!
odtah vozidel od 600kč, 7-9kč/km, mob. 731810210
Lysá n/L, Praha 10
autoservis + pneuservis, EMISE

smileboy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smileboy » 22 čer 2013, 22:57

Pánové, nevim, jestli to někomu k něčemu bude, ale "vloupal" jsem se do chorvatskýho opláckýho fóra a pár adres jsem z nich vytáhnul.
http://www.opelclub.hr/forum/viewtopic.php?f=4&t=58119
Jasněže bych nejel 900 km bez altíku, jde mi o to, kolik času (kilometrů) mi bude zbývat po rozsvícení toho zlověstného oka:) Snad to tim nepřivolám... Tak či tak, když jedu někam dál, čas od času mrknu na napětí v autě v BC, musim říct, že poslední dobou se pohybuje mezi 13,8-14V, což by mělo bejt v pohodě, ale dřív bejvalo 14,2, tak doufám, že to na něco neukazuje.
Opel Astra H 1.9 CDTi Caravan 88 kW, 1/2007, GID, aut. klima, CD30 MP3, stropní DVD, tempomat a největsí vychytávka - ovládání předních oken DO!

Pepino_GH

Příspěvek od Pepino_GH » 23 čer 2013, 16:14

Vloni jsem udělal dobrou zkušenost ve značkovém servisu v Šibeniku. Výměna odvzdušňovací hadice nádrže na géčku. Za hodinu opraveno, popřáli hezkou dovolenou a cena srovnatelná se servisem v ČR.

Jinak k dotazu na jízdu "bez" alternátoru: exit Loket do Průhonic, s předchozím háčkem, v noci 30.12. Dál už jsem se bál, žárovky ve světlech jen žhavily.. :|
Opel Meriva B 1.4 88 kW Obrázek
Opel Astra G HTB 5D 1,2 16V 48 kW X12XE - Supersport + historie
Opel Astra H Caravan 1,7 CDTI 74 kW Z17DTH

smileboy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smileboy » 23 čer 2013, 18:16

Tak v záloze pro tenhle případ mám to, že vypnu světla atd. Když mě to potká v noci, tak do nejbližšího hotelu, přes noc dobít batetku a frčet co nejblíž domovu. Jde mi taky o to, co ropák potřebuje z elektriky k provozu, snad jen řídící jednotky, který zas až tak velkej odběr nemaj, ne? A servo, ale bez toho se jet dá... Zajímalo by mě, za jak dlouho to chcípne...

destroyer_svk

Příspěvek od destroyer_svk » 23 čer 2013, 19:03

A nebolo by jednoduchsie a lacnejsie si zaobstarat kvalitny repasovany alternator a vymenit ho preventivne ?
Usetris si kopec nervov,budes moct lepsie spavat,nebudes rozmyslat "kdyby neco" a takto Ta to vyjde v CZ lacnejsie.
Ako si predlzovat a kazit dojem z dovolenky.To len tak ma napadlo ked rozmyslas co keby ...
Astra H Caravan Cosmo 1,9 CDTI OPC Look
VW Golf Variant VII 1,4 TSI DSG Highline
Škoda Octavia III 2,0 TDI DSG Elegance - ex
Škoda Felicia 1,3 GLX

Frydex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 23 čer 2013, 19:33

A co si tak vzít na plaťák druhé auto ? :?:
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...." Obrázek

Oťas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oťas » 23 čer 2013, 22:07

No nevím, ale já píšu teď z Bulharska a kdybych měl přemejšlet co mi může odejít, tak nikam nejedu..... :D
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF

Odpovědět