Spotreba benzinu 1.4, 1.6, 1.8, 2.0
- vojtavojta
Re: Spotreba benzinu 1.4, 1.6, 1.8, 2.0
Mamy uplne stejnou spotrebu,tak to je asi v norme.
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
- Reklama
1. Ad MrMarian: Co si tak pamatuju, tak on autem jezdil především do práce a to ne po dálníci a ne po městě pár desítek kilometrů a asi i v prázdném autě. Pokud tu trasu dobře znal a měl jí naučenou jet na spotřebu, případně obecně se dokázal držet a řídíl se všemi radami eco rally, tak proč by se na ta čísla nedostal. Je to o sebekázni, zkoušení apod.mourek píše:Marne se snazim dohledat uzivatele, ktereho jsem tu kdysi videl (mel spotrebu evidovanou na nejakem nemeckem serveru). Nicmene objevil jsem druheho cloveka s 1,6 a extremne nizkou spotrebou (snad to neni nic proti nicemu kdyz hodim odkaz ) a to MrMarian a jeho spotreba. Bohuzel uz bud Astru nema, ci prestal poslednich par mesicu evidovat. Nicmene, jak takove spotreby docilit opravdu nemam zdani a prijde mi to temer nemozne.
Jinak jsem o vikendu zkusil vzit Vervu 100 u Benziny. Nemohu rict, ze bych citil nejake zlepseni vykonu (max. tak nejaky placebo efekt), nicmene spotreba je o cca 0,3-0,4 litru nizsi (mereno na useku dalnice, ktery jezdim casto a hlavne >95% na tempomatu, vzdalenost cca 100km). Uspora tedy uplne nepokryje drazsi nakupni cenu (ale rozdil bude stejne asi v radech korun max par desetikorun). Otazkou je, zda motoru svedci vic nez normalni benzin (jinak receno, zda by se vyplatilo priplatit v rozdilu napr. 30Kc na nadrzi)?
2. ad verva: Je otázka jestli je ta menší spotřeba způsobená vyššími oktany, menším podílem biosložky nebo aditivy. Já bych řekl, že nejpravděpodobnější je ta druhá možnost. Pokud jde o oktanové číslo, je otázka jaké skutečně ta verva má a pokud je vyšší než 98, jestli se mu náš motor umí přizpůsobit, pokud se nepletu je doporučovaný 95 nebo 98, co je mimo tenhle rozsah je otázka...
Já jsem s Z16LET po dalších 3tkm lehce pod 8l http://www.spritmonitor.de/en/detail/561305.html . A docela by mě zajímalo - kdo máte tenhle motor - jaký benzín tam lejete? Já dávam 95, ale dočetl jsem se v návodu, že 98 je doporučená (je tam tučně), nemáte s tím někdo nějaké delší zkušenosti? 95 by to podle všeho mělo skousnout bez poškození a co jsem koukal na spritmonitor.de, tak 98 leje málokdo..
baboon píše:Já jsem s Z16LET po dalších 3tkm lehce pod 8l http://www.spritmonitor.de/en/detail/561305.html . A docela by mě zajímalo - kdo máte tenhle motor - jaký benzín tam lejete? Já dávam 95, ale dočetl jsem se v návodu, že 98 je doporučená (je tam tučně), nemáte s tím někdo nějaké delší zkušenosti? 95 by to podle všeho mělo skousnout bez poškození a co jsem koukal na spritmonitor.de, tak 98 leje málokdo..
V uživatelské příručce (manuálu 1/2007) je u tohoto motoru Z16LET uvedeno tučně palivo 95, pouze u motoru Z20LEH je uvedeno tučně součastně palivo 95 a 98.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
....je to o sebekázni, zkoušení apod....
Naprosto zásadní je dívat se daleko dopředu a odhadovat situaci+pomůže známá trasa+je nutné se naučit s plynem udržovat ustálenou rychlost, když má někdo neklidnou nohu, tak to udělá klidně litr-sám to vidím na BC, že jakákoliv i minimální akcelerace znamená ihned změnu z 5,5 na 7.5 třeba....
Naprosto zásadní je dívat se daleko dopředu a odhadovat situaci+pomůže známá trasa+je nutné se naučit s plynem udržovat ustálenou rychlost, když má někdo neklidnou nohu, tak to udělá klidně litr-sám to vidím na BC, že jakákoliv i minimální akcelerace znamená ihned změnu z 5,5 na 7.5 třeba....
Astra H Z16XEP
6,3 l/100km :)
OP-COM k dispozici-Praha.
Az mi bude 60 tak asi budu jezdit klidne ale nyni jezdim pro radost a ne abych jel za co nejmin pokazdy, to neni jizda to je trapeni.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Já to našel v tomhle (tu samou německy mám v autě): http://www.opel.cz/content/dam/Opel/Eur ... el_9.0.pdf . Měl bych mít rv. 2008, model 2009, tak nevím, proč ta změna..Stan. píše:baboon píše:Já jsem s Z16LET po dalších 3tkm lehce pod 8l http://www.spritmonitor.de/en/detail/561305.html . A docela by mě zajímalo - kdo máte tenhle motor - jaký benzín tam lejete? Já dávam 95, ale dočetl jsem se v návodu, že 98 je doporučená (je tam tučně), nemáte s tím někdo nějaké delší zkušenosti? 95 by to podle všeho mělo skousnout bez poškození a co jsem koukal na spritmonitor.de, tak 98 leje málokdo..
V uživatelské příručce (manuálu 1/2007) je u tohoto motoru Z16LET uvedeno tučně palivo 95, pouze u motoru Z20LEH je uvedeno tučně součastně palivo 95 a 98.
Milosh-tak jasně, záleží na chuti každého soudruha, já například jezdím, abych někam dojel
Jen jak mám teď ten BC, tak mi fakt překvapilo, jak strašně záleží na tý noze na plynu-můžu jet stejných 90 s velmi rozdílnou spotřebou. Já si dělám radost pak tím pohledem na to číslo
Jen jak mám teď ten BC, tak mi fakt překvapilo, jak strašně záleží na tý noze na plynu-můžu jet stejných 90 s velmi rozdílnou spotřebou. Já si dělám radost pak tím pohledem na to číslo
Astra H Z16XEP
No tak urcite
Dalnici jedu 120/tempomat, mimo mesto 90-100 taky s tempomatem kdyz to jde
Je jasny kdo jezdi brzda plyn tak mu to zere vic nez obvykle ale malokdo z nas vozi na okne plato vajicek a na hlave klobouk
Dalnici jedu 120/tempomat, mimo mesto 90-100 taky s tempomatem kdyz to jde
Je jasny kdo jezdi brzda plyn tak mu to zere vic nez obvykle ale malokdo z nas vozi na okne plato vajicek a na hlave klobouk
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Tak vono v tom dnesnim provozu staci jet lehce pres 90 km/h a predjizdis skoro vsechny Samozrejme na dalnici to umi rozbalit kazdej, dokonce i ty v obludach ala X5, Q7,..... apod.
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)