A zase ty tlumiče.
Re: A zase ty tlumiče.
V tomhle vlákně https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewto ... DS#p101401 MirekG nabízel IDS za 7500/ks. Není to pravda úplně zadarmo, ale na druhou stranu jsem byl nedávno překvapen, že spolujezdec zničehonic povídal "tyjo to auto nějak dobře sedí a málo se houpe, ne?", tak ty CDC tlumiče asi něco do sebe mít budou. (A to byl ještě vypnutý sport ). Pokud jsem správně hledal, tak ten set Eibach stojí něco kolem 10k (ale nic kloudného se mi nepodařilo najít)? A co jsem se dočetl, tak jsou to všechno snižované podvozky a do toho by se mi zase moc nechtělo. Navíc nerad nakupuju v tuningových shopech, kde se nešetří slovy super a sport Já mám IDS zatím v pořádku (ťuk ťuk), tak doufám, že to nebudu muset řešit, ale určitě se rád poučím, jestli máte nějaké nápady
- Reklama
No IDS+ má určitě něco do sebe, nebýt výměna tak drahá tak bych koupil nové a hotovo...ted už jsem rozhodnut vyměnit je za obyčejné(ne sportovní ani nastavitelné) tlumiče, myslím že i do budoucna to bude lepší-přeci jen cena normálních a CDC tlumičů je někde jinde. Teď už mi zbývá najít někoho zručného kdo mi onu výměnu provede
Opel Astra Caravan 1,9 CDTi 16V 110 Kw Cosmo IDS+
Je rozdiel tlmiče aké tam máš a aké tam chceš dať ....
Poznám človeka ktorý si to vymenil nahodil športové tlmiče a pružiny za 400e s podobným problémom ako si písal ale hned ako prvý krát dal testovaciu jazdu len nadával ..... Auto stratí komfort
Poznám človeka ktorý si to vymenil nahodil športové tlmiče a pružiny za 400e s podobným problémom ako si písal ale hned ako prvý krát dal testovaciu jazdu len nadával ..... Auto stratí komfort
Astra H 2008 combi 1.7 CDTI 74 kw
No myslím že jakékoliv nové dobré tlumiče budou komfortnější než jízda na těch vyteklých co tam mám teď...
Na druhou stranu jestli ti doposud tlumiče vydržely 150tkm, tak investovat 15k do tlumičů, které ti vydrží v podstatě do konce života toho auta podle mě není zas taková darda..Je mi jasné, že je to o poznání méně, než za normální, ale na druhou stranu vyměníš a jezdíš, nemusíš řešit nějaké balamucení RJ atd..A v podpisu si můžeš nechat IDS+ Zase na druhou stranu jestli máš s autem v plánu najezdit pát desítek tkm, prodat a poohlížet se po jiném, tak chápu, že investice není zas tak lákavá. Snížený a tvrdší podvozek bych nedával - jestli má auto 150tkm a podvozek nebyl v poslední době nějak opečováván (silentbloky atd.), tak by to bylo spíš horší, než lepší..
No tak to nakonec vypadá že koupim tlumiče CDC můžu je mít za 7tis jeden tak holt zainvestuju