N: Demontáž chrom lišty pátých dveří - koroze
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
N: Demontáž chrom lišty pátých dveří - koroze
Pár lidí mi psalo a někde byl i dotaz na demontáž lišty z pátých dveří. Tak jsem to včera taky rozdělal, abych se podíval co tam mám za bordel a při tom hned fotil.
Podotýkám že mám Caravana, ale u ostatních variant, včetně Zafiry, se to bude lišit minimálně...
Nejdříve je třeba "vytrhat" plasty okolo okna a pak ten velký spodní okolo madla, co drží výstražný trojúhelník. Pod tím trianglem jsou taky dva jediné šrouby (klasický Torx 20), zbytek je na plastových, případně kovových cvocích. Jde to z tuha, chce to zabrat. Je jich tam dokola plno, některé mi zůstaly držet v kastli, místo v plastu, jak jsem to rval ven. Pak jsem je při nasazování přehodil do plastu. Bacha u okna ještě dva toho velkého plastu pak, ještě po jednom plastovém nýtu na každé straně. (obr.3) Plast okolo zámku dveří tam zůstává.
Pak už přímo demontáž lišty. Je přitažena osmi matičkami, použil jsem nástrčkový klíč 8mm. Šest matic je uvnitř kastle a dvě po stranách úplně na kraji lišty pod gumovýma kloboučkama (kloboučky vyšroubovat ve směru závitu). Nezapomenout odpojit konektor s kabelama pro osvětlení RZ a spínače zámku.
Pak už lištu jen vytlačit ven a uvidíte ten bordel pod ní. Nečistoty a se tam nejvíc dostávají porušeným těsněním na horní hraně lišty, někdy bývá lišta i pokroucená a nedoléhá. Zespoda není nijak chráněna, tam se to tlačí taky trochu. Čas, zimní sůl a permanentní bordel pak udělá svoje....
Často bývá rez okolo čtvercové díry kolem průchodky kabelů, já ji měl přímo na spínačem a osvětlením RZ.
Co si s tím kdo udělá, je už na každém daném soudruhovi. Já jsem to přebrousil a natřel přibližně stejnou barvou (stejně to tam vidět není), aby ta rez dále nepokračovala.
Protože to celé, je práce na 15 minut, budu to průběžně aspoň jednou za rok kontrolovat, ať vím co se tam děje
Podotýkám že mám Caravana, ale u ostatních variant, včetně Zafiry, se to bude lišit minimálně...
Nejdříve je třeba "vytrhat" plasty okolo okna a pak ten velký spodní okolo madla, co drží výstražný trojúhelník. Pod tím trianglem jsou taky dva jediné šrouby (klasický Torx 20), zbytek je na plastových, případně kovových cvocích. Jde to z tuha, chce to zabrat. Je jich tam dokola plno, některé mi zůstaly držet v kastli, místo v plastu, jak jsem to rval ven. Pak jsem je při nasazování přehodil do plastu. Bacha u okna ještě dva toho velkého plastu pak, ještě po jednom plastovém nýtu na každé straně. (obr.3) Plast okolo zámku dveří tam zůstává.
Pak už přímo demontáž lišty. Je přitažena osmi matičkami, použil jsem nástrčkový klíč 8mm. Šest matic je uvnitř kastle a dvě po stranách úplně na kraji lišty pod gumovýma kloboučkama (kloboučky vyšroubovat ve směru závitu). Nezapomenout odpojit konektor s kabelama pro osvětlení RZ a spínače zámku.
Pak už lištu jen vytlačit ven a uvidíte ten bordel pod ní. Nečistoty a se tam nejvíc dostávají porušeným těsněním na horní hraně lišty, někdy bývá lišta i pokroucená a nedoléhá. Zespoda není nijak chráněna, tam se to tlačí taky trochu. Čas, zimní sůl a permanentní bordel pak udělá svoje....
Často bývá rez okolo čtvercové díry kolem průchodky kabelů, já ji měl přímo na spínačem a osvětlením RZ.
Co si s tím kdo udělá, je už na každém daném soudruhovi. Já jsem to přebrousil a natřel přibližně stejnou barvou (stejně to tam vidět není), aby ta rez dále nepokračovala.
Protože to celé, je práce na 15 minut, budu to průběžně aspoň jednou za rok kontrolovat, ať vím co se tam děje
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
- Reklama
- Radoš92
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: N: Demontáž chrom lišty pátých dveří - koroze
Like
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER
Předchozí: Opel Astra G 1.8|X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi|Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC|Z20LET
Předchozí: Opel Astra G 2.0 Di|X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4|Z14XE
Předchozí: Opel Astra G 1.8|X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi|Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC|Z20LET
Předchozí: Opel Astra G 2.0 Di|X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4|Z14XE
nechci prudit ale jako mód by jsi měl vědět kde to patří šup do sekce návody
- nedy666
- Kontaktovat uživatele:
No slušnej bordel jsem zvědav co bude pod tou moji, a co máš vlastně za rok výroby? Díky za postup na rozebrání, těch plastovejch cvočku se vždy bojím že je dodělam, a pak nepujdou použít.
Dik
Dik
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...
- vojtavojta
Ja sice jeden jsem zrusil,ale jinak to jde v pohode. Ja mam rok vyroby 2005 a nebyla tam zadna rez. Diky za vyborny navod
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Jde to i bez vycvaknutí, jenom jsem vycvak ty krajní u zámku a ten tapec odchlípnout (tažkže tapec zůstal nasazenej), abys tam dostal ruku na matičky co drží lištu.nedy666 píše:těch plastovejch cvočku se vždy bojím že je dodělam, a pak nepujdou použít.
Dik
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
A v které části dveří je schovaná svařovací elektroda ??
- nedy666
- Kontaktovat uživatele:
Ale no tak, neříkej že se ti to nikdy nestalo:)Skrolant píše:A v které části dveří je schovaná svařovací elektroda ??
levé přední z pohledu řidiče koukám že mu to chudákovi snad zustane nadosmrti, samo od sebe by se zamknout nemělo ne vždy je v tom příčina člověka, i když mám na svém starem autě patent vemu za kliku řidiče i když jsou kliče i ve spínačce či jinde a zamkne se celé auto pak lezt kufem s nahradním klíčem, nebo taky pomůže elektroda:) Nějaký rozhašenej central, výhoda i nevýhoda, bohužel funkuje jen někdy takže panna nebo orel.
A nebo leda si pak patentovat nahodný generator chyb to má třeba Ford
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...
Mě se to sundat nepodařilo, je to tam nějak napevno a bojím se, že to praskne asi to spojím s výměnou oleje v servisu, aby se na to koukli.
Prodáno 16/08/2014: Opel Astra H Caravan (2009), 1.7 CDTi (81 kW) Z17DTR , najeto 193 731.
se neboj, udelej to sam, nic se ti neurve, kdyz vyndas vsechny srouby a budes tapec odchlipovat plosne,ne jen dvouma prstama jedny ruky, tak nic neprdne. jde to dobre. v servisu te budou mit za typka co resi blbosti. kdyz uz to budes mit dole, muzes osetrit zadni dvere rezistinem.