NÁVOD: Čištění AGR(EGR) ventilu
Re: NÁVOD: Čištění AGR(EGR) ventilu
vsetky po kope a ide sa na čistenie
- Reklama
- Radoš92
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Taky to musím udělat, zvládnu to vymontovat? máme stejná auta, stejnou barvu, stejný motor , jde to ven lehce, jaký je k tomu přístup? Ani pořádně nevím kde to mám hledat, ale když jsem měl rozebraný CIM, tak už asi zvládnu cokoli.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER
Předchozí: Opel Astra G 1.8|X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi|Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC|Z20LET
Předchozí: Opel Astra G 2.0 Di|X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4|Z14XE
Předchozí: Opel Astra G 1.8|X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi|Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC|Z20LET
Předchozí: Opel Astra G 2.0 Di|X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4|Z14XE
jasné ze zvladnes, EGR je pred naftovým filtrom, cize je pripevnemý na zadnej casti motora, ja som musel vymontovat akumlator aby som k tomu mal prístup, a odmontovat z predku cely bakelit ako sú stierače a vsetko okolo toho, pod tym bakelitom ako su stierace mas este jeden kryt na 4 skrutky/ 2 na lavej a 2 na pravej strane/ odmontujes, vytiahnes kryt ale pozor lebo ho musis trosku nadvihnut lebo su tam este dva takzvane cupliky ktore su zapichnute do karoserie, a krasne vidis ventil, a obidve trubky ktoré som takisto odmontoval a precistil.
samozrejme cely postup pri demontazi som postupne fotil.
aj ja som bol prekvapeny lebo je to celkom iny postup ako je to tu v niektorých pripadoch uvádzané, a tak povediac aj cely EGR je iny, to su 1,7 ked rozoberies uvidis.
najhorsie je na tom v mojom pripade ze mi tam spadla 13 góla a neviem ju najst - no to ma trapi najviac
samozrejme cely postup pri demontazi som postupne fotil.
aj ja som bol prekvapeny lebo je to celkom iny postup ako je to tu v niektorých pripadoch uvádzané, a tak povediac aj cely EGR je iny, to su 1,7 ked rozoberies uvidis.
najhorsie je na tom v mojom pripade ze mi tam spadla 13 góla a neviem ju najst - no to ma trapi najviac
vyčistené a poskladané, prikladám pár fotiek
myslel som si ze vsetko OK, ale zase mi to hadzalo chybu 04005A tak som sa rozhodol este raz rozobrat EGR, lebo minule som nerozobral a nevycistil selenoid - prikladam foto
no po namontovani do vozidla to zase neni ono, po par km mi vyhodilo chybu a nejde turbo, nudzovy rezim - vyblikal som 190175 žeby zanesený DPF?
vdaka za rady
no po namontovani do vozidla to zase neni ono, po par km mi vyhodilo chybu a nejde turbo, nudzovy rezim - vyblikal som 190175 žeby zanesený DPF?
vdaka za rady
Minuly rok jsem menil na obou autech EGR, proste umrely chyba a auto netahlo. No neubehl ani rok a opet auto do 2500 ot jako by clovek slapnul do lejna.......
No nic tak ho vyndame a posleme na reklamaci, mam puvodni ktery funguje jakz takz, oooo jake bylo moje prekvapeni egr zarsrany jako svina, fotky nemam nooo na to jsem si vzpomel pozde..
Na egru mam ten restriktor s dirama, komora egru hodneee moc plna sazi, priruba na sani snad zasrana jeste vic, Vycisteno, projeto a je to oki, ale proboha proocccc. Vstriky opravene, vyrive klapky nove, egr novy, leju aditiva a jezdim 40 dalky/60 mesto takze motor ma moznost si na dalnici odplivnout od tech sazi nejezdim zrovna predpisove
No pro jistotu o vikendu zkontroluju druhou zirafu a tam na fotky nezapomenu pokud tedy bude co fotit treba je chyba jen a zase na mem aute
No nic tak ho vyndame a posleme na reklamaci, mam puvodni ktery funguje jakz takz, oooo jake bylo moje prekvapeni egr zarsrany jako svina, fotky nemam nooo na to jsem si vzpomel pozde..
Na egru mam ten restriktor s dirama, komora egru hodneee moc plna sazi, priruba na sani snad zasrana jeste vic, Vycisteno, projeto a je to oki, ale proboha proocccc. Vstriky opravene, vyrive klapky nove, egr novy, leju aditiva a jezdim 40 dalky/60 mesto takze motor ma moznost si na dalnici odplivnout od tech sazi nejezdim zrovna predpisove
No pro jistotu o vikendu zkontroluju druhou zirafu a tam na fotky nezapomenu pokud tedy bude co fotit treba je chyba jen a zase na mem aute
Opel Zafira 19 CDTi Cosmo, Bi-xenon, panorama, webasto, MKJ, MVK.....
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Já ho ze zvědavosti rozdělal po roce a je jen černej, žádný nánosy, tak jsem ho ani nečistil. Najeto něco kolem 20k km od čištěnì.
Co bereš za naftu?
Co bereš za naftu?
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
Astra G 1.6 16V hatchback,xenon,EGR-OFF
OP-COM k dispozici
nejcasteji globus a aditiva VIF a nebo jen znackove benzinky.....obavam se ze problem nebude nafta, ale zase nejaky problem s mojim autem.....
Oťas
hele nebude ten tvuj egr cisty tim ze mas auto ciple a egr je "vyrazen" a tim padem stale zavreny ....... a nebo tvuj upravce predcil oplika a s upravenym SW ECU ma daleko lepsi spalovani s mensim podilem kourivosti
hele nebude ten tvuj egr cisty tim ze mas auto ciple a egr je "vyrazen" a tim padem stale zavreny ....... a nebo tvuj upravce predcil oplika a s upravenym SW ECU ma daleko lepsi spalovani s mensim podilem kourivosti
- Oťas
- Kontaktovat uživatele:
Já ho nemám vyřazenej.
Astra H 1.9CDTI Enjoy 88kW / 280Nm kombi, nyní 104,3kW / 321Nm, Bi-xenon, bez DPF, EGR-OFF - teda přiškrcen...
OP-COM k dispozici
OP-COM k dispozici