NÁVOD: Čištění AGR(EGR) ventilu
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Re: NÁVOD: Čištění AGR(EGR) ventilu
Vazelína v spreji!
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
- Reklama
-
Chlapi mám dotaz,když jsem rozebral EGR a oddělil plastovou část,tak ta hřídelka byla vyjetá ven! Podle fotek to mají všichni vevnitř,tak nevím jak to má být! Kdýž jsem na hřídelku zatlačil,tak péruje hezky,ale vrací se pořád ven.Ten selenoid nebo jak se tomu říká jsem nečistil,zdálo se mi to čisté. Tak prosím o radu.Není to náhodou zaseklé !
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Ak to pekne chodi, tak je to ok.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Tak jelikož jsem čerstvým a tedy nadšeným majitelem Astry, udělal jsem si na základě různých informací na netu tahák k vyčištění EGR ventilu. Je to různě posbírané, ale snad se původní autoři nebudou zlobit, když to sem dám k dispozici ...
Sajfi
tady je link: http://www.ulozto.cz/9750337/egr-pdf
Sajfi
tady je link: http://www.ulozto.cz/9750337/egr-pdf
EX Astra Caravan H, 1,9 CDTI (88 kW), r. v. 2006
To neni v poradku. Na tu spodni cast se klidne vykasli. Musi se vycistit selenoid. Problem je vzdy tam. Vycisteni spodni casti je k nicemu.55liborek55 píše:Chlapi mám dotaz,když jsem rozebral EGR a oddělil plastovou část,tak ta hřídelka byla vyjetá ven! Podle fotek to mají všichni vevnitř,tak nevím jak to má být! Kdýž jsem na hřídelku zatlačil,tak péruje hezky,ale vrací se pořád ven.Ten selenoid nebo jak se tomu říká jsem nečistil,zdálo se mi to čisté. Tak prosím o radu.Není to náhodou zaseklé !
Ta "tycka" neni se selenoidem spojena na pevno, ale je mezi nima jeste pruzinka, takze ikdyz je selenoid totalne zaseknuty, tak "tycka" o par milimetru chodi. Tycka nema byt vylezla. Ma jit zatlacit az zaroven s prirubou toho elektromagnetu.
Ahojte, na mojej astre h 1,6 Z16 XEP zacala svietit kontrolka motora a zacalo vyhadzovat poruchu agr ventilu,tak som sa rozhodol ho skusit vycistit.Vedel by mi niekto poradit kde ho na mojom motore najdem umiestneny ?
Opel Astra H 1,6 03/04, 16v, 77kw, Z16XEP
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Minuta hladania obrazkov v googli:
Tak jsem si agr ventil vyčistil, šlo to vcelku snadno, ale zato se mi teď stává, že občas nemohu auto nastartovat. Většinou se to stane když s autem jedu, pak se tak na hodinu někde stavím, vrátím se a pak to prostě nechce naskočit. Startér točí, ale motor ne a ne zabrat. AGR ventil jsem tedy vypojil, vytáhnul jsem z něho kabel, v domnění, že by to mohlo být tím. Je tedy pořád zavřený. Může mít tento ventil na autě Opel Zafira 1,9 CDT 88KW vliv na startování, třeba teď v chladnějším počasí?
Asi koupím nový, vyměním ho a bude to, alespoň ho vyřadím jako závadu, už se mě s ním nechce pořád hrát.
Asi koupím nový, vyměním ho a bude to, alespoň ho vyřadím jako závadu, už se mě s ním nechce pořád hrát.
Ahoj chlapi,
nasel by se nekdo ochotny z Prahy a vycistil mi EGR ventil? Nemam tu zadne naradi, proste nic . Pokud mozno s OP-Comem, at se vymaze i ta chyba. Odmena je samozrejmosti . Dik,L.
nasel by se nekdo ochotny z Prahy a vycistil mi EGR ventil? Nemam tu zadne naradi, proste nic . Pokud mozno s OP-Comem, at se vymaze i ta chyba. Odmena je samozrejmosti . Dik,L.
Astra H Caravan, Z19DT 88kW, 2009
Tak už jsem taky "NE" šťastným majitelem chyby P2279-5b, auto netáhne tak do 2500 otáček, potom zabere a vystartuje, přes OP-COM vyčtena a smazána chyba P2279-5b, po ujetí 2Km je zpátky, díky MKJ vím že regenerace DPF proběhla v pořádku, filtr je zanesen 15%, zítra pokud to vyjde tak se pustím do čištění...
Zafira B 1.9 CDTI OPC Line 110kw, Bi-Xenony, Panorama, Recaro sedačky, MKJ, MVK, Raspberry Pi - RaspBMC, parkovací kamera, Mini 0803 Ambarella, NAVI CD70, Sport, r.v.2007
Programování OP-COM, denní svícení, zamykání po rozjezdu a pod ...
Programování OP-COM, denní svícení, zamykání po rozjezdu a pod ...