převodovka M32 identifikace vůle ložisek a jejich opotřebení
Re: převodovka M32 identifikace vůle ložisek a jejich opotře
Ano pry zluty, je lepsi. A jeste k tomu ojemu. Nalil jsem tam nejakych 2,4-2,5 oleje a po case neco, mozna vsechno nad limit udavany vyrobcem, vytlacilo pres ventil na bocni strane prevodovky - zaolejovana oblast kolem ventilu. Takze asi vyrobce vi, proc tam doporucuje tech 2,2Litru, nebo kolik to je. Tech cisel jsem uz videl hodne.
Astra J ST 2011 1.4NET 103kw
- Reklama
ten zvuk, hucanie z prevodovky, je znakom ze loziska uz su vylagrovane. postupne to bude naberat na intenzite az bude ta vola taka velka, ze sa to vysype. vysypane lozisko ti znici prevodovku, mna to stalo 2 ozubene kolesa, sukolie 6. prev. stupna, dve loziska. lozisko sa vysypalo po 30 000 km (pri 280 000km) od vymeny (250 000km) a bolo to to najspodnejsie. olej bol tutela, +2 dl nad kontrolnym otvorom. takze v ziadnom pripade sa neda hovorit o nedostatocnom mazani. problem je vo vymedzeni voli loziska. ak to chcete menit, prevodovka musi ist dole prave kvoli vymedzeniu, ak sa to meni s nahodenou prevodovkou, vole sa vymedzit nedaju. ja pripisujem problemy prevodovky nedostatocne odolnym loziskam, na uvedenu zataz asi mali pouzit nieco mohutnejsie.
Astra H Sport Caravan, 6/2006, 1.9CDTi, 110kW, Z19DTH, IDS+, AFL, BAS, ESP....konečne som sa toho zbavil ! :D
Predtym Astra G 1.4 3dv, Peugeot 106, Astra G 1.4 5dv, Corsa B 3dv (asi tyzden :)
www.volnypad.sk
Predtym Astra G 1.4 3dv, Peugeot 106, Astra G 1.4 5dv, Corsa B 3dv (asi tyzden :)
www.volnypad.sk
Z toho jsem teda jelen. No uvidim. Pokud se ten zvuk zacne zhorsovat/zesilovat, budu to muset resit.
Astra H Caravan 1,7 CDTi 81kW
Škoda Fabia Combi 1,9 TDi PD 97kW-chip
Honda XL1000V Varadero
OP- COM 1.70
DELPHI
VCDS
Honda XL1000V Varadero
OP- COM 1.70
DELPHI
VCDS
- BikerMarius
Tak jsem včera konečně vymněnil olej v převodovce. Původní červený po repasi najeto 74tkm, jsem vymněnil za ten žlutý. Olej vytejkal bez problému ještě pořád červený proti svetlu nebyl ani nijak zabarvený, fotku nemam protože to teklo do nadoby po motorovym oleji.
Caute, vyskytol sa mi problem. motor mal pri jazde trochu taky autobusovy zvuk, tazko ho popisat, proste take mierne hucanie. kupil som olej do prevodovky, ze vymenim, ale zrazu zacalo auto na dvojke pri 40km triast, hlavne pod plynom. robi to aj na 3, na 5 uz ani nie. Ked odpojim spojkou motor, tak to prestane, motor po vytoceni do otacok netrasie, je to nieco od spojky po homokineticke klby. Stretol sa niekto s takym niecim? Dik za odpovede. PS: ked je treba mozem to nahrat na kameru ako sa to auto sprava, ak to niekomu pomoze.
Docela by pomohlo vědět, co máš za motor. Počítám, že když si v tomhle vláknu, máš skříň M32. Můžou to být umírající ložiska na hřídelích (klasická závada těhle převodovek), Dvouhmotový setrvačník, spojka jako taková...
Honda XL1000V Varadero
OP- COM 1.70
DELPHI
VCDS
Honda XL1000V Varadero
OP- COM 1.70
DELPHI
VCDS
Dvojhmota sa ozyva pri vypinani motora, homokinetak, pri zatacani v rejde. Vyzera to na prevodovku, robi to iba na 2 a 3 pod plyom (v zabere). Radiaca paka sa pohybuje? Budes musiet do servisu, kde to zdvyhnu a budu pocuvat pod motorm, kde to huci. Samotne kontinualne hucanie su loziska - prevodovka, alternator, kladky, kolesa,...
Astra J ST 2011 1.4NET 103kw
chlapci.. posral som to.. nemam M32 ale F17 (F17+?) je to 5 kvalt motor 1,8 103kW Astra GTC
Tak jelikož F17 nemám a ani jsem žádné auto s touhle skříní ještě neměl na dílně, tak neporadím.
Honda XL1000V Varadero
OP- COM 1.70
DELPHI
VCDS
Honda XL1000V Varadero
OP- COM 1.70
DELPHI
VCDS
Ahoj páni,
tak aj moja prevodovka to už má asi za sebou. Už dlhšie mi ta prevodovka hučala. Dal som skontrolovať olej, doliali mi tam asi 2dcl. Potom to začalo hučať asi ako autobus. Tak som mrkol pod auto
a tam diera asi 7x7cm vo veku prevodovky, alebo diferencialu, neviem ako sa to presne volá. Podobný problem som riešil cca 2 roky dozadu tiež som tam mal dierku ale asi 1x1cm to mi opravili, dolial som nový olej a prevodovka bola celkom ok.
Počítam že dieru mi urobilo zvnútra asi ložisko, alebo čo. S takýmto zvukom som odjazdil možno aj 50-60km. Moja chyba......
Teraz zháňam novú prevodovku.
Moja otázka, vie mi niekto povedať z akých aut mi prevodovka bude pasovať ? aký typ prevodovky vlastne mam ? je to F17 ?
Koľko oleja tam naliať ? samozrejme tutela.
ďakujem veľmi za každú radu
ASTRA 1,8 92kw Z18XE 2004
230tis km
tak aj moja prevodovka to už má asi za sebou. Už dlhšie mi ta prevodovka hučala. Dal som skontrolovať olej, doliali mi tam asi 2dcl. Potom to začalo hučať asi ako autobus. Tak som mrkol pod auto
a tam diera asi 7x7cm vo veku prevodovky, alebo diferencialu, neviem ako sa to presne volá. Podobný problem som riešil cca 2 roky dozadu tiež som tam mal dierku ale asi 1x1cm to mi opravili, dolial som nový olej a prevodovka bola celkom ok.
Počítam že dieru mi urobilo zvnútra asi ložisko, alebo čo. S takýmto zvukom som odjazdil možno aj 50-60km. Moja chyba......
Teraz zháňam novú prevodovku.
Moja otázka, vie mi niekto povedať z akých aut mi prevodovka bude pasovať ? aký typ prevodovky vlastne mam ? je to F17 ?
Koľko oleja tam naliať ? samozrejme tutela.
ďakujem veľmi za každú radu
ASTRA 1,8 92kw Z18XE 2004
230tis km
Opel Astra H
1,8l 92kw, COsMO
Mitsubishi Space Star
1,3l 63kw
http://forum.cars.cz/opel-astra-h/viewtopic.php?f=39&t=5455
1,8l 92kw, COsMO
Mitsubishi Space Star
1,3l 63kw
http://forum.cars.cz/opel-astra-h/viewtopic.php?f=39&t=5455