NÁVOD: Čištění AGR(EGR) ventilu
Re: NÁVOD: Čištění AGR(EGR) ventilu
Prosím o pomoc. Vyčistil jsem dnes EGR na 1.7 DTH a nemůžu nastartovat. Ve škrtící klapce píská a točí jen startér. Škrtící klapka sice dostala koupel v přípravcích, ale na klapku jsem nešahal. Už žhavím i opcom. Nemusím třeba nastavit škrtící klapku do výchozí polohy. Díky
Astra H 1.7 74 kw r.v. 2007
- Reklama
Nakonec vše dopadlo dobře auto nastartovalo a jede parádně. Opravdu, ale nechápu proč mě nechtělo auto startovat. Vše jsem udělal, tak jak ukazují všechna videa na youtube. Snad jedině co jsem udělal navíc bylo oškrabání sazí ve vstupu sání (pod černou trubkou) a vysátí vysavačem. Po složení motoru jsem nemohl nastartovat točilo to a nic. No nic říkám si škrtící klapku jsi pěkně vykoupal v chemii posral jsi to. Navíc ta potvora pořád bzučela, když byl kliček na poloze start. Projel jsem to opcom a bez chyb. Tak jsem se rozhodl vymazat ECU myslel jsem si, že si klapka načte novou polohu. Vůbec to nepomohlo a navíc jsem musel řešit, jak přidat klíč zpět do auta. Tak a co teď odpojil jsem škrtící klapku a zkoušel startovat bez ni. Pořád stejný, ale opcom načetl první chybu ohledně škrtící klapky. Zapojil jsem a chyba zmizela. To mě utvrdilo, že klapka je OK. Stejně mě to nedalo a začal jsem ji ručně pootáčet. Nesmí se to, nikdy bych to neudělal, ale byl jsem zoufalý a pořád přesvědčen, že je to klapkou. Opět práce k ničemu. V naprostém zoufalství jsem to točil asi 15 sekund a začalo to blafat nakonec jsem to točil minutu a za čimdál většího kouře a blafání to chytlo. Nechápu, dokáže to někdo vysvětlit? Pokud se nepletu před pár lety jsem tu viděl podobný příspěvek. Borec nemohl nastartovat, pak to točil minutu a chytlo to.
Pri manipulaci u sani se ti zavzdusnil filtr paliva, stalo se to i mne, stejna cinnost, stejny problem.
Díky to zní rozumně a škoda, že mě to nenapadlo dříve. Stačilo točit a nahodit. Nějak jsem se zafixoval na škrtící klapku, protože v ní bzučelo při zapnutém zapalovaná. Jenže to nebyla chyba, ale normální stav.
Ahojte,
chcem poprosiť o radu. Dnes som vymontoval EGR ventil, motor Z14XEP a chcel by som ho otestovať či pracuje. Len neviem ako ho pripojiť k autobatérii aby som vyskúšal funkčnosť. Podľa konektoru na obr. 1 som pripojil plusový kábel od autobatérie k pinu 4 na EGR ventile a mínusový k pinu 5 (modrý kábel - zem). Vôbec nič ale nerobil. Neviem teraz či som robil niečo zle alebo je naozaj EGR nefunkčný. Ďakujem za pomoc.
chcem poprosiť o radu. Dnes som vymontoval EGR ventil, motor Z14XEP a chcel by som ho otestovať či pracuje. Len neviem ako ho pripojiť k autobatérii aby som vyskúšal funkčnosť. Podľa konektoru na obr. 1 som pripojil plusový kábel od autobatérie k pinu 4 na EGR ventile a mínusový k pinu 5 (modrý kábel - zem). Vôbec nič ale nerobil. Neviem teraz či som robil niečo zle alebo je naozaj EGR nefunkčný. Ďakujem za pomoc.
Opel astra H, 1,4 r.v. 2008
Funkci cívky otevřeno-zavřeno můžeš vyzkoušet připojením Pin5 modrého vodiče + (vede od pojistky FE26) a Pin1 šedý vodič (- ovládáné z ŘJ motoru)
Při běžném provozu cívka stále kmitá dle provozních podmínek a zpětné vazby, funkci je možno vyzkoušet podle grafu v diagnostice.
Ostatní Piny jsou pro zpětnou vazbu funkce ventilu a jsou vyvedeny do ŘJ motoru
Pin2 - referenční hodnota 5V - bílý vodič
Pin4 - nízká referenční hodnota - červený vodič
Pin6 - signél polohy ventilu - žlutý vodič
Při běžném provozu cívka stále kmitá dle provozních podmínek a zpětné vazby, funkci je možno vyzkoušet podle grafu v diagnostice.
Ostatní Piny jsou pro zpětnou vazbu funkce ventilu a jsou vyvedeny do ŘJ motoru
Pin2 - referenční hodnota 5V - bílý vodič
Pin4 - nízká referenční hodnota - červený vodič
Pin6 - signél polohy ventilu - žlutý vodič
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
-
prosím kde najdu EGR ventil u motoru A18XEL ?
Děkuji
Děkuji
Opel Zafira 1.8 - 88kW Royal Blue"Borůvka"
Motor A18XEL je shodný s motorem A18XER, ale má snížený výkon na 88kW (L = snížený výkon)Dusan_zafira píše:prosím kde najdu EGR ventil u motoru A18XEL ?
Děkuji
Tyto motory nemají EGR ventil, snížení emisí je již nahrazeno variabilním časováním.
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
-