Ahoj,
mám podezření že mi blbe EGR ventil, tak mi to prosím zkuste rozseknout zda je to opravdu on
Často se mi rozsvěcí během jízdy kontrolka motoru. V 90% případů kontrolka svítí vždy za jízdy nad cca 120 km/hodinu. V podstatě cca od 200 tis km to začalo. Rozsvěcovala na pár vteřin na cca 750 ujetých km. A k dnešnímu dni, za těch 10 tis km kdy to dělá, to vzrostlo na cca 1/4 času jízdy kdy svítí a době kdy svítí tak mě elektronika nepustí přes 3500 otáček a auto netáhne. Původně jsem myslel že za to mohou žhavičky (jednu jsem měl mrtvou), to mi svítila kontrolka motoru ihned po nastartování, to po výměně všech žhaviček už nebylo. V jednotce mam uloženou chybu 50074 a ta se tam objevuje již od těch cca 200 tis km. Když jsem byl v 205 tis km u dennyho na servisu tak mi řekl že tudle chybu nemám řešit. Falconika napadlo zda to není EGR ventil. Po napíchnuti na OP-COM při volnoběžných otáčkách jsem měl tyto hodnoty:
EGR pulse ratio (exhaust gas recirulation) 68%
Pulse ratio boost pressure solenoind valve 42%
EGR position commanded (exhaust gas recirculation) 43%
a po sešlápnutí plynu na podlahu EGR position commanded šel okamžitě na 100% a teď to nevím už jistě zda to byl tendle řádek že EGR pulse ratio (exhaust gas recirulation) nespadl pod 45%.
Díky za odpovědi

Opel Astra Caravan 1.7 CDTi Z17DTH 74 kW, r.v. 2005.