Kde a co tankujete?
Re: Kde a co tankujete?
V dnešním Blesku je seznam čerpaček ve středočeském kraji co kontrolovala nebo prošla ČOI, které pumpy neprošly zatím nezveřejnili, zítra vyjde jihočeský a vysočina
překvapila mě pumpa Tank ONO
překvapila mě pumpa Tank ONO
EX Opel Astra H caravan
- Reklama
Tady je http://www.blesk.cz/clanek/servis-auto- ... spela.html. Další kraje by měly následovat.
Pridavam moje dosavadni poznatky:
diesel:
Pred Astrou jsem mel VW s 1.9TDI a bral jsem pouze Shell V-Power Diesel. Lepsi vykon a nizsi spotrebu jsem prilis nepozoroval (mozna o nejake to procento, ale v realnem provozu je to temer nemeritelne), ovsem co bylo jednoznacne prokazatelne, tak hladsi chod motoru. Na dvouhmotovem setrvacniku jsem mel jiz vetsi vule a kdyz jsem nacerpal cokoliv jineho, tak motor silne vibroval na volnobeh. Naproti tomu s V-P-Diesel byly vibrace minimalni, temer neznatelne. Opakovano mnohokrat a vzdy se stejnym vysledkem...
benzin:
Nyni se drzim opet Shellu. Zadne zvyseni vykonu nebo snizeni spotreby nepozoruju. Dokonce po vyjeti nadrze V-P-Racing mi prislo ze ma motor mensi vykon nez pri obycejnem N95 od Shell, od te doby jsem uz Racing nezkousel.
diesel:
Pred Astrou jsem mel VW s 1.9TDI a bral jsem pouze Shell V-Power Diesel. Lepsi vykon a nizsi spotrebu jsem prilis nepozoroval (mozna o nejake to procento, ale v realnem provozu je to temer nemeritelne), ovsem co bylo jednoznacne prokazatelne, tak hladsi chod motoru. Na dvouhmotovem setrvacniku jsem mel jiz vetsi vule a kdyz jsem nacerpal cokoliv jineho, tak motor silne vibroval na volnobeh. Naproti tomu s V-P-Diesel byly vibrace minimalni, temer neznatelne. Opakovano mnohokrat a vzdy se stejnym vysledkem...
benzin:
Nyni se drzim opet Shellu. Zadne zvyseni vykonu nebo snizeni spotreby nepozoruju. Dokonce po vyjeti nadrze V-P-Racing mi prislo ze ma motor mensi vykon nez pri obycejnem N95 od Shell, od te doby jsem uz Racing nezkousel.
Astra • 1.6 • Enjoy • Easytronic • 2009 • 17"
Naucily jsem se tankovat u OMV(Vyškov nebo Ol. na výpadovce na Brno)a absolutne bez problemu, predtim jsme parkrat vzaly Benzinu taky v poho,ale u OMV mi pripadne ze je auto zivejsi. A jednou jsme vzaly u Hypernovi a hned se nam spotreba vyhoupla o 0,5 vice a hlavne auticku se moc jet nechtelo. Pritel ted do astricky koupil aditiva, ja v tom rozdil nevidim,ale on tvrdi ze to cisti motor atd...tak to tam davame.
Astra H Caravan 1,7 CDTi 74 kW r.v. 2005 najeto pres 300 000 km
Do Hacka tankuji pouze OMV a za 5 mesicu do auto mam velka spokojenost
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
zdravím všechny nadšence,
mám háčko 1,7 cdti, první půlrok jsem tankoval diesel extra u shellu, byl jsem zastáncem této značky, dokud jsem z "nouze" nebyl nucen natankovat u OMV. Musím říci, že rozdíl je opravdu patrný. Po dvou měsících u OMV můžu říci, že se motor ztišil a klesla mi spotřeba cca o 0,2 - 0,3 litru na 100km.
Nalazen tímto pozitivním zjištěním jsem se pustil do vyzkoušení Vervy od Benziny, zatím nemohu více porovnat, ale mám pocit lehkého zvýšení výkonu...
mám háčko 1,7 cdti, první půlrok jsem tankoval diesel extra u shellu, byl jsem zastáncem této značky, dokud jsem z "nouze" nebyl nucen natankovat u OMV. Musím říci, že rozdíl je opravdu patrný. Po dvou měsících u OMV můžu říci, že se motor ztišil a klesla mi spotřeba cca o 0,2 - 0,3 litru na 100km.
Nalazen tímto pozitivním zjištěním jsem se pustil do vyzkoušení Vervy od Benziny, zatím nemohu více porovnat, ale mám pocit lehkého zvýšení výkonu...
Tak jsem ted nekolikrat za sebou bral natural 95 v Usti n. L. u Makra, nebyl s nim driv problem, auto na nej jezdilo jak brus, az ty posledni tankovani motoru moc nechutnaly Auto nejelo tak jak by melo a vylezla spotreba. Tak jsem se nasral, vzal u nas u Shellu a opet auto jede jak ma a spotreba bingo, sla dolu. Skoda Makro skoda. Cenu za benal mas dobrou, ale ta kvalita nic moc
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)
ja taknujem hlavne na Agip a Shell, kedze OMV je cca o 0,1€ drahsi co je dost. Je sice pravda ze dosvojho som taknovat tak 3x ale do sluzobaku kazde 2 tyzdne a niekedy aj 2x za tyzden. Tam som spokojny aj ceny je prijatelna. Cez velku noc som taknkoval na Lukoile a neviem cim to je ale zdala sa mi vyssie spotreba. Ale tazko posudit kedze som stal v zapche asi 1,5h.
Raz aj tu robili test a zistili ze Tesco ma rovnaky benzin ako Shell, az potom Shell zacal pridavat nejake ine aditiva aby sa lisili a vedeli odovodnit vyssiu cenu. Podla mna dolezite je aby sa tankovalo tam kde chodi viac ludi, ale to len koli tomu ze je tam vacsia garancia cistej a udrziavanej nadrze. Takze menej necistot naberiem. Ale to je moj subjektivny nazor.
Raz aj tu robili test a zistili ze Tesco ma rovnaky benzin ako Shell, az potom Shell zacal pridavat nejake ine aditiva aby sa lisili a vedeli odovodnit vyssiu cenu. Podla mna dolezite je aby sa tankovalo tam kde chodi viac ludi, ale to len koli tomu ze je tam vacsia garancia cistej a udrziavanej nadrze. Takze menej necistot naberiem. Ale to je moj subjektivny nazor.