Opel Astra H Caravan 1.8 103kw + LPG

Pokud jezdíte na plyn pište přímo do této sekce.
Odpovědět
OndrO1

Opel Astra H Caravan 1.8 103kw + LPG

Příspěvek od OndrO1 » 07 úno 2012, 21:56

Zdravím, chcem si dať namontovať LPG, potreboval by som nejake rady načo si dať pozor,či jevhodne na tento motor, aké sú skúsenosti atď. Ďakujem

Reklama

mazzi
Kontaktovat uživatele:

Re: Opel Astra H Caravan 1.8 103kw + LPG

Příspěvek od mazzi » 08 úno 2012, 10:15

Hlavne si to daj spravit v kvalitnej dielni, kde robia profici. Nelutuj kvoli nej prejst aj zopar km naviac. Urcite sa oplati.
Skusenosti s LPG zatial len pozitivne.
Spotreba s rovnakym motorom okolo 8.5l/100km.
Opel Astra GTC 1.8 2006 103 kW powered by LPG
OP-COM

OndrO1

Příspěvek od OndrO1 » 08 úno 2012, 21:59

Mazzi kde si si daval montovať LPG, ja som z Vranova a rozhodol som sa zatiaľ pre jedneho chlapika z Korejoviec pri Svidniku, ževraj je fakt dobrý.Odporúčal mi nejake BRC tak som zvedavý

mazzi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazzi » 08 úno 2012, 23:09

Ja som si to dával v Martine vo Velmatechu, ale nemôžem povedať, že som bol s ich prácou na 100% spokojný. O tom z Korejoviec som aj ja počul dobré veci, ale osobnú skúsenosť nemám. O chvíľu budem mať 20tis. km s LPG, tak tam asi pôjdem na prehliadku.
OP-COM

Thom

Příspěvek od Thom » 19 bře 2013, 20:03

zdravím,

zajímám se o konkrétní informace a zkušenosti na stejný typ motoru (18XER) tak nebudu zakládat nové vlákno....

Prosím o zkušenosti kdo má LPG přímo v tomto typu motoru?
- jaká značka a cena LPG?
- dosavadní nájezd
- spolehlivost, poruchy, dodatečné investice, atd
- srovnání spotřeby, ideálně kdyby někdo měl spočítané náklady na km vč. benzínu, plus popis kde s tím jezdí
- jak je to s funkčností BC? asi úplný zmatek, že? předpokládám, že to asi funguje, ale počítá v jednom lpg i benzín..

Ještě poznámka ke značce LPG systému.
O tom že Poláky nebrat vím a byli mě doporučení Italové, ale jací přesně? Tady http://www.lpgservis.cz/akcni-cena-na-tento-mesic/ je teď naprosto výborná cena za Lovato... Ale takové Landi Renzo na tom bude možná ještě lépe? Co myslíte?

Pokud se nenaskytnou výrazná proti, tak do LPG jsem rozhodnut jít (jeden z důvodů proč jsem nakonec vybral motor 1,8 který by měl být vhodnější než 1,6) ale nechci šetřit za každou cenu, takže pokud je to opodstatněné, tak za kvalitu si raději připlatím... Každopádně i ten nejdražší co mají nevypadá tak strašně... 26k je docela ok, RomanK mě strašil, že kvalitní italské lpg je tak za 35tis :o

Díky za každé info!
---------------------------
Astra H 1,8 XER 103kW
facelift 2008, Sport packet
hatchback

kulisek91

Příspěvek od kulisek91 » 19 bře 2013, 20:37

Tak po tom cos mě poprosil tak to napíšu ještě jednou jsem i když to mám ve svém tématu :)

Mám LPG od holandské firmy HL PROPAN s torxní nádrží místo rezervy. Vejde se do ní cca 37l plynu. Na to najetu +-400 - 450km

Mám to seřízené tak,že pokud motor má teplotu 45°C se mi to automaticky přepne na LPG.

Najeto na to mám momentálně tuším kolem 5000 km a průměrná spotřeba je cca 9litrů
Poruchy jsem měl asi 2 ale to byla chyba špatného čidla plynu tudíž se to vyměnilo a vše fungovalo jak a má a druhý bylo to že mi shořela svíčka.
Investice jsem zatím žádné neměl. Přestavba na LPG mě vyšla na 24000kč

S funkčností BC. Podle mě to nějak půjde ale já to nemám :) mě to v podstatě ukazuje jenom to co projedu na benzín a z toho se mi dělá průměr :)

Jinak jak jsi zmiňoval ty italské firmy tak jsou to jedny z nejlepších LPG systémů :) taky podle toho je cena.

Proč já si zrovna vybral holandský systém? Z jednoduchého řešení,jelikož nejbližší firma co by mi namontovala Italský systém byla až někde u Prahy a když je s tím nějaký problém tak jezdit pokaždé tam by se mi 2x nechtělo. Tak jsem si to nechal udělat u pána co mi pomohl s výběrem auta,dovozem,atd.
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!

mazzi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazzi » 19 bře 2013, 21:39

Ja mám systém Solaris II. Bola to cenovo stredná cesta. Preto som bral tento a ďalej som to veľmi neriešil.
Mám 59 litrovú toroidnú nádrž namiesto rezervy. Keďže mi prepne skôr ako sa úplne vyprázdni tankujem v priemere 40 až 45 litrov.
Na tento objem prejdem asi 450-500km. Priemerná spotreba mi vychádza cca 8,3-8,5 l/100km a na diaľnici je to až 9,5-10l (napr. na ceste do Chorvátska).
Náklady sú cca 65% z nákladov na benzín. Montáž sa mi vrátila takmer na deň do roka.
Mám najazdených vyše 40tis. km bez problémov. Iba bežná údržba ako výmena filtrov a kalibrácia vstrekovačov.
Jediné, čo som zaregistroval je, že pár krát do roka sa mi stane, že systém sám od seba prepne na benzín aj keď je LPG ešte dosť. Príčina môže byť v riadiacej jednotke, ale keďže sa to stalo len párkrát, napríklad vo väčšom mraze alebo pri väčšom zaťažení na diaľnici, tak som to neriešil.
Štartuje na benzíne a pri teplote 40°C prepína automaticky na LPG. Po vyjazdení LPG nádrže sa opäť plynule prepne na benzín.
Pokles výkonu som nezaregistroval
BC počíta ďalej benzín +-, aspoň predpokladám.

Rád by som zdôraznil, že výber profesionálnej dielne je veľmi dôležitý. Aj keď treba prejsť trochu väčšiu vzdialenosť.
OP-COM

kulisek91

Příspěvek od kulisek91 » 19 bře 2013, 22:01

tak o tom že by to nebyla kvalitní dílna bych nepochyboval.Montují LPG i do kamionů :) navíc pána znám osobně 4 roky. Takže jsem 100% věděl do čeho jsem šel
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!

Thom

Příspěvek od Thom » 19 bře 2013, 23:48

já jsem v Brně, takže výběr by tu celkem byl... jenže zatím nevím podle čeho vybírat... vím jen, že nebrat poláka :D to má kolega co už najel 80tis a nikdy by do toho znovu nešel... kvalita je opravdu nižší....

mazzi:
Ty jsi podle čeho vybral výrobce LPG?

a těch 65% je předpokládám počítáno včetně projetého benzínu, že? já nemám tak velký nájezd, ale už ta 35% úspora mě to vrátí za 2 roky a to se vyplatí 8-) :D
Astra H 1,8 XER 103kW
facelift 2008, Sport packet
hatchback

mazzi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazzi » 20 bře 2013, 10:58

Thom: Ako som písal vyššie. Dostal som tri cenové ponuky v danej dielni a ja som si vybral tú strednú.
Konkrétne to boli: Zavoli Alisei N (1050 eur), Solaris 2 (990) a Gastech 600S (890).
Tých 65% som prerátal zhruba z ceny jedného km pri benzíne a LPG.
OP-COM

Odpovědět