Problém se střechou
Re: Problém se střechou
Ahoj,
a nemůže to ovlivňovat, že při nastartovaném motoru je vyšší napětí v rozvodech elektřiny? Pokud by například blbnul regulátor dobíjení a pouštěl moc vysoké napětí, tak by to mohlo dělat problémy (nakterý autorádia například nad 14,5V nefungujou). Nebo například pokud by odešla nějaká dioda v usměrňovači nebo byla načatá, tak se může periodicky měnit napětí v síti a některé obvody na to můžou být háklivé (zvlášť pokud už mají třeba v horším stavu filtrační kondenzátory na napájení).
Zkusil bych zkontrolovat elektriku a dobíjení.
a nemůže to ovlivňovat, že při nastartovaném motoru je vyšší napětí v rozvodech elektřiny? Pokud by například blbnul regulátor dobíjení a pouštěl moc vysoké napětí, tak by to mohlo dělat problémy (nakterý autorádia například nad 14,5V nefungujou). Nebo například pokud by odešla nějaká dioda v usměrňovači nebo byla načatá, tak se může periodicky měnit napětí v síti a některé obvody na to můžou být háklivé (zvlášť pokud už mají třeba v horším stavu filtrační kondenzátory na napájení).
Zkusil bych zkontrolovat elektriku a dobíjení.
- Reklama
Máš polámaný kabelový svazek ve střeše. Je třeba jej projít drát po drátě. Většinou to končí jeho celou výměnou. Diagnostika nepomůže.
Myslis, ze kdyz to funguje pri vypnutym motoru na 100% tak je nekde spatne kabel? Nejsem elektrikar, ale neni to divny? Diky za objasneni!
Opel Astra TwinTop 1,8
Ahoj taky mám problem se střechou, Podařilo se to už někomu vyřešit tady chybové kody
Celkový počet kódů: 4
B3680 - Hydraulické čerpadlo, příliš vysoká teplota (úroveň 1)
(00) - Nenastane
B368D - Obvod snímače pravé zadní klapky, příliš vysoké napětí nebo zablokovaný motor
(5A) - Nevyskytuje se
B3011 - Snímací obvod „Víko otevřeno“, příliš vysoké napětí
(01) - Příležitostné
B129D - Proud motoru pravé zadní klapky police neodpovídá poloze snímače
(5A) - Nevyskytuje se
Celkový počet kódů: 4
B3680 - Hydraulické čerpadlo, příliš vysoká teplota (úroveň 1)
(00) - Nenastane
B368D - Obvod snímače pravé zadní klapky, příliš vysoké napětí nebo zablokovaný motor
(5A) - Nevyskytuje se
(01) - Příležitostné
B129D - Proud motoru pravé zadní klapky police neodpovídá poloze snímače
(5A) - Nevyskytuje se
Opel astra H cdti 1,7 92kw kombi r.v 2008 Z17DTR ,Opel astra h twin top 1.8 103 kw 2006
Ahoj taky řeším problém s touhle hydraulikou. Měl jsem i úrověň 2. Myslím že to jsou čidla na zámkách když se zavírá víko. čísla jsou 133016901 levé a 133017001 pravé. Myslím že čidla neoznámí že střecha dojela a proto čerpadlo stále jede. Už jsem poslal popis do doopla.cz a doufám že pravá čidla budou moct mít a já to potom zkusím a dám vědět.
2. pokud myslíš tu plácačku co vyjíždí z plastového překrytu tak ji rozeber. Není to těžké a skutečně může být zablokovaná ulomeným zubem z toho plastového kolečka. Já mám tyhle kolečka vyměněné za kovová.
2. pokud myslíš tu plácačku co vyjíždí z plastového překrytu tak ji rozeber. Není to těžké a skutečně může být zablokovaná ulomeným zubem z toho plastového kolečka. Já mám tyhle kolečka vyměněné za kovová.
Opel Astra Twintop Cosmo 1.9CDTI 110Kw MKJ VCU UHP-4 CID
Tak budu čekat jak ti to dopadne dej potom prosim vědět ,v plácačkách už mám taky kovove kolečka
Opel astra H cdti 1,7 92kw kombi r.v 2008 Z17DTR ,Opel astra h twin top 1.8 103 kw 2006
Mimo chybového kódu B3680 - Hydraulické vedení.ricmund píše:Tak budu čekat jak ti to dopadne dej potom prosim vědět ,v plácačkách už mám taky kovove kolečka
Ostatní chybové kódy zobrazují pravděpodobný přerušený obvod nebo zkrat. Zkontroluj přívodní elektrické vodiče.
Vždy nejdříve vypni zapalování. Odpoj svorkovnici u ŘJ (řídicí jednotky) elektrohydraulické střechy, pak zapni zapalování a proměřuj u svorkovnice ze strany vodičů (kabelů).
Chybový kód B368D - Černá svorkovnice u ŘJ XC84 proměřuj mezi Pin14 a kostra (uzemnění) napětí musí být menší než 0,3V (hnědo-žlutý vodič).
Pak můžeš přímo prosvítit zkoušečkou (tester kontinuity) neporušenost vodiče mezi Pin14 u svorkovnice a Piny2 montážní jednotky - klapky ovládání police za zadníma sedadly vpravo i vlevo
Chybový kód B129D - Černá svorkovnice u ŘJ XC84 Pin10 a kostra (uzemnění) napětí menší než 0,3V (fialový vodič)
Případně prosvítit neporušenost vodiče mezi Pin14 a Pin4 u motoru montážní jednotky - klapky ovládací police za zadníma sedadly vpravo
Chybový kód B3011 - Modrá svorkovnice u ŘJ XC85 Pin10 a kostra (uzemnění) napětí menší než 0,3V (modro-červený vodič)
Případně prosvítit neporušenost vodiče mezi Pin10 a Pin2 u spínače otevřená/zavřená elektrohydraulická střecha
Chybový kód B3011 - Modrá svorkovnice u ŘJ XC85 Pin23 a kostra (uzemnění) napětí menší než 0,3V (modro-zelený vodič)
Případně prosvítit neporušenost vodiče mezi Pin23 a Pin5 u spínače otevřená/zavřená elektrohydraulická střecha
Chybový kód B3011 - Modrá svorkovnice u ŘJ XC85 Pin20 a kostra (uzemnění) napětí menší než 0,3V (šedo-fialový vodič)
Případně prosvítit neporušenost vodiče mezi Pin20 a Pin2 montážní jednotka - snímač víko zavazadlového prostoru "Otevřeno" vpředu
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Díky za návod ale mě elektrika nic neříka což je smula pro mne
Ahoj neřešil někdo tuto chybu?