Dave's Opel Astra Classic OPC line A16XER
Dave's Opel Astra Classic OPC line A16XER
Už je to asi půl roku co mám toto auto a chodím na zdejší fórum. Ale teprve teď se sešly všechny potřebné okolnosti, abych jej mohl nafotit a přidat sem (překonání lenosti, čisté auto, slušné počasí, funkční foťák, atd. atd....). Bylo pořízeno nové u BS auto Brno, poté co jsem přišel o koráb všech korábů Opel Signum vinou jednoho polského ,,řidiče''. Neměl jsem nějaké zvláštní požadavky na výbavu, auto má podle mě všechno co je k životu potřeba: manuál. klima, rádio CD 30 s ovl. na volantu, el. okna vpředu, el. zrcátka s výhřevem, přední a boční airbagy, prostě taková ta klasika. Navíc jsou tam přední mlhovky, volant v kůži, zrcátka a kliky v laku (myslím, že sada Elegance se tomu nadává). Barva Metro - jsem z ní nadšen. Údajně se už nevyrábí
Krátce po koupi následovala montáž OPC paketu, originálních 17 palcových kol, zatmavení skel 50% foliemi SunTek a polepy B, C sloupků. Postupně jsem přidal i pár dalších věcí s OPC tematikou - prahové lišty, kryt volantu, v motoru kryt ventilů. Poslední věc, kterou jsem dělal bylo potažení lišt v interiéru folií s imitací karbonu. Zatím se mi to líbí a až to omrzí, dá se slepit (stojí pár korun).
Co se týká motoru s tím jsem spokojen (až na trochu mdlý zátah z nízkých otáček), spotřeba neurazí a nenadchne (má mít kombinovanou tuším 6,2 - zatím jsem na osmi, pravda většinou jezdím po městě nebo po dálnici). Co mě ale štvalo byl akustický projev motoru. Jsem docela úchyl ohledně ruzných pazvuků a ruchů v interiéru. Vadil mi zvýšený hluk a vibrace od motoru kolem 2800 otáček - v rozmezí, které například při jízdě na okresce člověk udržuje vemi často. A tak jsem se rozhodl řešit to radikálně. Nechal jsem kompletně odstrojit palubní desku a na přepážku kabiny a motoru jsem nechal nalepit tři různé vrstvy izolace od firmy STP. Investice - 8.000 Kč, výsledek - znatelný. Motor není téměř slyšet, zvuk kolem těch 2800 ot. je mohem snesitelnější a ve vyšších otáčkách také - velký benefit na dálnici.
Vzhledem ke ztišenému motoru, jsem ale začal slyšet další zvuk, který jsem dříve neslyšel... Šílenství pokračuje
Je to jakási rezonance zevnitř středového panelu. Až vyřeším i tohle, budu nejšťastnější.
Tak tady ju máme krasavicu:
Krátce po koupi následovala montáž OPC paketu, originálních 17 palcových kol, zatmavení skel 50% foliemi SunTek a polepy B, C sloupků. Postupně jsem přidal i pár dalších věcí s OPC tematikou - prahové lišty, kryt volantu, v motoru kryt ventilů. Poslední věc, kterou jsem dělal bylo potažení lišt v interiéru folií s imitací karbonu. Zatím se mi to líbí a až to omrzí, dá se slepit (stojí pár korun).
Co se týká motoru s tím jsem spokojen (až na trochu mdlý zátah z nízkých otáček), spotřeba neurazí a nenadchne (má mít kombinovanou tuším 6,2 - zatím jsem na osmi, pravda většinou jezdím po městě nebo po dálnici). Co mě ale štvalo byl akustický projev motoru. Jsem docela úchyl ohledně ruzných pazvuků a ruchů v interiéru. Vadil mi zvýšený hluk a vibrace od motoru kolem 2800 otáček - v rozmezí, které například při jízdě na okresce člověk udržuje vemi často. A tak jsem se rozhodl řešit to radikálně. Nechal jsem kompletně odstrojit palubní desku a na přepážku kabiny a motoru jsem nechal nalepit tři různé vrstvy izolace od firmy STP. Investice - 8.000 Kč, výsledek - znatelný. Motor není téměř slyšet, zvuk kolem těch 2800 ot. je mohem snesitelnější a ve vyšších otáčkách také - velký benefit na dálnici.
Vzhledem ke ztišenému motoru, jsem ale začal slyšet další zvuk, který jsem dříve neslyšel... Šílenství pokračuje
Je to jakási rezonance zevnitř středového panelu. Až vyřeším i tohle, budu nejšťastnější.
Tak tady ju máme krasavicu:
- Reklama
Re: Dave's Opel Astra Classic OPC line A16XER
moc pěkný, marná sláva s těmahle kolama vypadá kombík prostě nejlépe.
- vojtavojta
Pekna,vitej mezi nama.
Astra H 1,6 16V 77kW 10/2005
OP-COM
OP-COM
Paráda, ty kola jsou prostě super
Vítej mezi námi a ať ti slouží ke spokojenosti Astřička
Vítej mezi námi a ať ti slouží ke spokojenosti Astřička
Krasny vuz
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- jour
- Kontaktovat uživatele:
Pekne auto, krasna farba, OPC line , tak to je lahodka, tolko penazi by som nedal
Pazvuky od motora prestanu ked prekrocis 20tis. km
Carbon foliu mam aj ja, urcite sa ti to zapaci a uz ju neodlepis Aku foliu si pouzil na stllpiky?
Pazvuky od motora prestanu ked prekrocis 20tis. km
Carbon foliu mam aj ja, urcite sa ti to zapaci a uz ju neodlepis Aku foliu si pouzil na stllpiky?
Melanie - Astra Classic III. 5-dv. A16XER
Krásná
[url=http://forum.cars.cz/opel-astra-h/viewtopic.php?f=38&t=4853]
Vitaj ,naozaj pekne astrička, OPC line nemá chybu .A podľa mňa najkrajšie origo. 17" elektróny Nech slúži autíčko
Škoda Octavia III kombi 1.8 Tsi 4x4 DSG
EX:Astra H Caravan 1.9 CDTI,Z19DTH,2008
EX:Astra H Caravan 1.9 CDTI,Z19DTH,2008
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Krásný kombík, krásná barva, luxusní kola pane !...
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."