Trhá autom, vypína motor za jazdy, chyba P0268.
Trhá autom, vypína motor za jazdy, chyba P0268.
Ahojte. Mám Astru H 1.9 cdti 88kw 8V bez pdf. Problém: Autom škube, často ho vypína za jazdy. Diagnostika ukazuje P0268 Cylinder 3 Injector Circuit High. Poviete si jasná vec, vadný vstrek resp elektrika na vstreku č. 3.(horný konektor vymenený-nepomohlo). Lenže je tu pár vecí čo mi na tom nesedí a nedávajú my zmysel. Auto škube až po chvíli, po zahriatí. Ale do núdzového režimu spadne pri ceste dolu kopcom resp keď idem bez plynu. Akonáhle keď jazdím s nohou na plyne auto ide. Ďalej občas som mal chyby aj iných vstrekoch (1,2,4). Ale väčšinou je tam č.3. Aj dnes, spadlo mi to 5 krát (chyba iba vstrek č. 3) Ak je blbý vstrek nemalo by mu byť jedno či idem dole kopcom, hore kopcom, s plynom, bez plynu či sa mýlim? Prečo hlavne boli aj chyby na iných vstrekoch? EGR čistený. Ja sa bojím, že to bude skôr riadiaca jednotka resp možno kabeláž od nej? No kým ma servis nepresvedčí, že je to ten vstrek nedám im ho vymeniť. Diki za postrehy.
- Reklama
Re: Trhá autom, vypína motor za jazdy, chyba P0268.
Možná to pomůže, je to popis chyby P0268 z výpisu TIS u motoru Z19DT
Kontrola: Zkrat na napětí signálního proudového okruhu
Proudový obvod vstřikovače ventilu válec 3 - (válec 3 vysoká hodnota obvodu vstřikovače)
Vypnout zapalování a pak rozpojit svorkovnici XC52 u A84 - řídící jednotka motoru
Zapnout zapalování a změřit napětí u svorkovnice XC52 ze strany přívodních kabelů mezi Pin 1 a kostra (-pól), napětí musí být menší než 0,3Volt
Diagnostika koncového stupně v řídící jednotce - vypadá to na uvolněný spoj který se otřesy uvolní (rozpojí) a zobrazí se chyba
Zkrat na kostru / proti napětí nebo přerušení vodiče v proudovém obvodu ke svorce (Pin) 1 a 46 u ŘJ motoru
Chyba se pak uloží do paměti přímo při zjištění
Kontrola: Zkrat na napětí signálního proudového okruhu
Proudový obvod vstřikovače ventilu válec 3 - (válec 3 vysoká hodnota obvodu vstřikovače)
Vypnout zapalování a pak rozpojit svorkovnici XC52 u A84 - řídící jednotka motoru
Zapnout zapalování a změřit napětí u svorkovnice XC52 ze strany přívodních kabelů mezi Pin 1 a kostra (-pól), napětí musí být menší než 0,3Volt
Diagnostika koncového stupně v řídící jednotce - vypadá to na uvolněný spoj který se otřesy uvolní (rozpojí) a zobrazí se chyba
Zkrat na kostru / proti napětí nebo přerušení vodiče v proudovém obvodu ke svorce (Pin) 1 a 46 u ŘJ motoru
Chyba se pak uloží do paměti přímo při zjištění
Astra H Z16XEP HB 10/2006 / Astra F X16SZ HB 5/1993
Co tak prehodit ten vstrek niekam inam?
BMW F21 B47 170kW Valencia Orange 2016
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014
Astra GTC Z17DTR 110kW Technical gray 2009 | MKJ | CD40 USB
Insignia A B20DTH 125kW Snow White 2015
Vectra C Caravan Z19DTH 110kW Royal blue 2007 - Ex
OP-COM 2014
ďakujem pekne Standa. Určite sa s touto vecou obrátim na kamaráta v servise, že by sme to pozreli a zmerali. Každopádne nabližšie sme mali v pláne skontrolovať kabeláž od RJ a ak by bolo všetko OK zameniť dva vstreky za seba, len je tam potrebné vraj aj prekodovanie v RJ. Keď bude po napíšem čo nové.
Takže merania všetky OK. Pomerali/vyčistili sme všetko čo sa dalo. Problém nastáva po dlhšej jazde, sranda, že pri vymačknutej spojke auto do núdzaku nespadne. Môj servisák s tým, už nevie spraviť nič. Takže neviem čo teraz žeby riadiaca jednotka?
-
Nazdar, mal som rovnaký problém. Motor sa mi sporadicky vypol počas jazdy, začali mi preblikovať svetla, zapínať vypínať tempomat atď.... Niekedy raz za mesiac inokedy pár krát za deň. Tvrvalo to asi cca 3-4 mesiace. Nakoniec som jedného dňa auto už nenaštartoval. Zdochla mi RJ. Dal som ju vymeniť za inú (nie novu) a autičko ide po výmene perfektne.
Opel Astra H caravan, 1.9cdti, 74kw, r.v. 8.2007