Velká prosba o pomoc!!!-už nevím kudy kam!

Odpovědět
krekub

Velká prosba o pomoc!!!-už nevím kudy kam!

Příspěvek od krekub » 25 čer 2017, 00:23

Zdravím všechny kolegy a kolegyně, majitele a obdivovatele Opelů,nadšence tohoto klubu...
Vlastním Opel Zafira b 1.9 cdti 110 kW-OPC Line,r.v.2007.
Automobil jsem zakoupil v jednom nejmenovaném velkobazaru asi před dvěma lety.Od té doby jsem do oprav nasypal už dost přes sto tisíc a automobil zdaleka není alespoň v uspokojivém stavu.Měnil sem již 2xalternátor, následovala výměna řídící jednotkuy(kapitola sama o sobě),komplet brzdy i s kotoučema a lanovodem.Dále repas převodovky,rozvody,žhavící svíčky,egr ventil,spojka včetně dvouhmotového setrvačníku,přírubu výfuku u motoru,výměna tlak.hadice u turba,výměna plynového pedálu atd...Ještě dost věcí je potřeba vyladit,ale momentálně mě trápí vážně zapeklitá závada-do teď nikým neidentifikovatelná a bohužel znemožňující automobilu provoz.
Mám bezklíčkovou verzi a před pár týdny začalo zlobit startování.Na první krátké zmáčknutí start tlačítka se rozsvítí palubovka,odemkne zámek volantu a proběhne žhavení-tak jako u klíčkové verze s klíčkem otočeným do polohy I.
Na druhé delší podržení tlačítka zároveň se sešláplým spojkovým pedálem či brzdou a neutrálem,automobil nastartuje. A tady je ta vada.Při druhém držení auto někdy začne startovat a někdy nic.A poslední dobou sem ho musel přemlouvat i několik minut aby začal startér točit-tak jako u klíčku na II.Mysleli sme že je to čidlo ve spojce či brzdě či řadicí páce,ale diagnostika všechny ukázala jako ok.Relátko startéru je taky vpořádku-jen prostě k němu nepříjde impuls z jednotky po prověření splnění všech podmínek ke startu.Tak sme to očůrali kabelem z relátka,kterým jsem o kostru nastartoval napřímo,z podkapoty,normálně se zapnutým zapalováním.To jde sice do teď,ale auto to nejspíš nějak poznalo a při ujetí 1m chcípne a objeví se symbol autíčka se stranovým klíčem.Někdy i symbol imobilizéru-zámeček s obloučky signalizujícímí bezdrátové vysílání či signál.
Vážně už nevím co s tím.O servisu jaký už dostalo tohle auto,se může téměř všem ostatním jen zdát,ale pořád to není vidět a drobných mušek a i masařek je furt hodně.
Neuměl by mi někdo poradit,prosím?A nebo neznáte někdo někoho šikovného co se v tom opravdu vyzná,je tak nějak cenově dostupný a hlavně precizního-kdo nepreferuje žádné opravy tipu vyměníme/uvidíme či výměna celého dílu kvůli šroubku.To už mám za sebou a pokud nemáte buď štěstí nebo někoho opravdu šikovného,nevyjde tato metoda ale vůbec levně.
Zafirky se pořád ne a ne nějak zbavit.Jednak mám to auto vážně rád a pak taky-za ty 2 roky co ho mám mě vyšlo možná už i něco málo přes 300 tis.A ve stavu,v jakém je teď,bych ho stěží prodal ani ne za čtvrtinu.
Děkuju všem za jakýkoliv tip,názor,reakci-ať užitečnou více či méně.V mé situaci,kdy došly nápady co a jak,budu rád za každou radu.Moc Vám děkuji,přátelé. Jakub.

Reklama

vasekpetr1

Re: Velká prosba o pomoc!!!-už nevím kudy kam!

Příspěvek od vasekpetr1 » 25 čer 2017, 05:14

Kdybys nebyl z takové dálky (Kamenický Šenov), tak Ti poradím RomanK v Brně - machr na Oply, slyším na něj jen samou chválu. Zkus mu zavolat a popsat problém, třeba aspoň poradí, koho poblíž Tebe sehnat. ;)
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 185 tkm
...a bydlím v Hospodě (
Červené )...

bohus

Příspěvek od bohus » 25 čer 2017, 06:38

imobilizér?

krekub

Příspěvek od krekub » 25 čer 2017, 07:02

Imobilizérem to neni.Kdyby jo,začalo by to při zmáčknutí k startu pípat a objevil by se symbol imobilizéru-teda aspoň myslím.

PepaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS » 25 čer 2017, 08:24

Bez diagnostiky nic nezjistíš – v ECM, CIM, UEC, PEPS, IPC budou uložené chybové kódy, které napoví, kde je problém. Kousek máš Martina Nováka (viz. http://rejstrik-firem.kurzy.cz/67855237 ... /zivnosti/ ) – má odpovídající vybavení a dělá OPEL.
http://www.PepaS.cz - vše o češtině, slovenštině a o Modulu Komfortní Jednotky pro OPEL

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 25 čer 2017, 09:52

Další machr na Opely je poblíž tebe denny http://www.ase-dedic.com z Kuňky u Pardubic, ale ten je hlavně přes motory.
Ale třeba by také pomohl.
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 185 tkm
...a bydlím v Hospodě (
Červené )...

Odpovědět