Spotreba dieselu 1.3, 1.7, 1.9 CDTI
Re: Spotreba dieselu 1.3, 1.7, 1.9 CDTI
Pre DomcaAST: No v podstate je to dost vysoka spotreba ale ked si to zoberieme na drobno tak motor sa nema sancu ohriat, cize je stale studeny po druhe stale ides na malej rychlosti a jazda nie je plynula je to len brzda a plyn takze tych 11litrov je dost realnych. Ja mam napr na takej trasne na 1.7 CDTI tak 7-8 takze pri tvojom motore to moze byt. Skus si spravit mensi vylet a uvidis ako to pojde pekne dole:)
ASTRICKA J 1.7 CDTI 92kW SPORT
- Reklama
No jako je pravda, že jedu asi 6 km v koloně, pak ty 4 volně, kde to můžu trochu zahřát a projet a pak zase 2 km v koloně... Začínám uvažovat, že se zase naučím jezdít veřejnou hromadnou dopravou, protože tohle je pěkně drahá srada. Nicméně ještě uvidím, jak se to srovná, protože mi nejvíc ta spotřeba vylítla když bylo auto dvakrát v servisu. Nevím, co tam s tím dělali, ale zvedli jí o litr-dva. Nejvíc jsem zvědavá na spotřebu na delších výletech. V květnu jedeme se psama do Rakouska na výstavu, tak se těším, jak mi spotřeba pěkně klesne A mezitím dvakrát Brno, Ostrava (z Prahy) a několikrát měsíčně do Plzně. Snad pak bude spokojenější auto i jápapak13 píše:Pre DomcaAST: No v podstate je to dost vysoka spotreba ale ked si to zoberieme na drobno tak motor sa nema sancu ohriat, cize je stale studeny po druhe stale ides na malej rychlosti a jazda nie je plynula je to len brzda a plyn takze tych 11litrov je dost realnych. Ja mam napr na takej trasne na 1.7 CDTI tak 7-8 takze pri tvojom motore to moze byt. Skus si spravit mensi vylet a uvidis ako to pojde pekne dole:)
Opel Astra H Caravan 1,9 TDCi 88 kw, rv 2007
OPEL ASTRA 1.9 CDTI 88 kW
udaje za posledny rok
Najazdene: 30 852 km
Priemerna spotreba: 5,8 l/100 km
Priemerna rychlost: 82 km/h
obutie (zimne aj letne novo nakupene):
30% zimne - Kleber Krisalp HP2
70% letne - Continental Premium Contact 2
cca 65-70% dialnice
udaje za posledny rok
Najazdene: 30 852 km
Priemerna spotreba: 5,8 l/100 km
Priemerna rychlost: 82 km/h
obutie (zimne aj letne novo nakupene):
30% zimne - Kleber Krisalp HP2
70% letne - Continental Premium Contact 2
cca 65-70% dialnice
Ideální trasa pro dieselNo jako je pravda, že jedu asi 6 km v koloně, pak ty 4 volně, kde to můžu trochu zahřát a projet a pak zase 2 km v koloně...
Obliba dieselů v ČR je úžasná, stačí když se člověk projde po ulici.
Řada lidí s tím pak jezdí ve všední den pár kilometrů do práce a o víkendu na chatu. Ale hlavně že se ušetří na palivu
Nebo se mýlím a většina jezdí delší trasy a najede alespoň těch třicet tisíc kilometrů ?
Vzhledem k tomu, že je to moje první auto, těžko posoudím, kolik ročně najedu Nicméně pokud vím, tak smrtelná hranice pro diesl je někde kolem 4 km a vypnout a pak zas 4 km a vypnout. Já jedu denně minimálně těch 12 km tam a 12 zpátky + o víkendech cvičák 23km tam a 23 zpět + opravdu dlouhé trasy na psí výstavy, krytí, ... (od 200 do 1500 km) + několikrát měsíčně služebně Plzeň, později několikrát měsíčně služebně Brno. Ale jak to mají ostatní, to opravdu netušímhlavi píše:Ideální trasa pro dieselNo jako je pravda, že jedu asi 6 km v koloně, pak ty 4 volně, kde to můžu trochu zahřát a projet a pak zase 2 km v koloně...
Obliba dieselů v ČR je úžasná, stačí když se člověk projde po ulici.
Řada lidí s tím pak jezdí ve všední den pár kilometrů do práce a o víkendu na chatu. Ale hlavně že se ušetří na palivu
Nebo se mýlím a většina jezdí delší trasy a najede alespoň těch třicet tisíc kilometrů ?
Schválně mrkni jak dojedeš do práce do sevisního menu (dlouze podrž tlačítko settings) s mrkni na teplotu chlad. kapaliny. Těch 12 km v koloně nebude asi žádná hitparáda.
a teď jen tak pro zamyšlení.....když tak pozoruju řidiče v kolonách tak kolikrát je slyšet ten vytočenej motor při rozjezdu i při zavřených oknech:) a pak dup na brzdu o 30m dál....
a teď jen tak pro zamyšlení.....když tak pozoruju řidiče v kolonách tak kolikrát je slyšet ten vytočenej motor při rozjezdu i při zavřených oknech:) a pak dup na brzdu o 30m dál....
Zkusím to. Ještě mi poraď, jaká by ideálně měla být ta teplota. Jinak v koloně plyn skoro nepoužívám, ona beruška jede na 1 i 2 v podstatě sama (na 2 kolikrát až moc rychle, poprvé mě tím pěkně překvapila), jen na spojku I do kopce. Ale kéž by se pražské kolony posouvaly o 30 m na jeden zátah, to by bylo super!Jocker píše:Schválně mrkni jak dojedeš do práce do sevisního menu (dlouze podrž tlačítko settings) s mrkni na teplotu chlad. kapaliny. Těch 12 km v koloně nebude asi žádná hitparáda.
Tak to je známá věc že studený diesel "žere i trávu kolem cesty" proto nechápu proč si ho někdo kupuje na ježdění krátkých tras Jasně, božani v hospodě rádi vyprávějí zkazky o "čiplých oktách v tédéíčku co jezděj za štyry litry", ale to jsou jen takové urban legends. Dieselu je nejlíp na dálnici při pěkně ustálené rychlosti, to si jen tak brumlá a z nádrže jen ucucává. Ranní krátké trasy po městě, na to je ideální nějaký maloobjemový benzín.
Hombre, nech na hlave, ac naftu nemusim jak je znamo tak kamos mel octu 1 66kw a mel prumer 4,2 celorocni a mimo mesto se dalo jet i pod 4L, toz asi tak, ale to byl jeste starej motor co jsi opravil i kladivem To u dnesnich moc nejde
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
A hlavne ty 1.9ky taky nebyly nahnany konema jako dnesni naftaky A diky tomu to taky sou slusny drzaky. Jak schvalne jeste dlouho budou stary Oktavky v 1.9 TDI jezdit po silnicich? Myslim ze hooodne dlouho
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)