Strata výkonu
Re: Strata výkonu
No údajně už ty sání s motorkem zlevnili. Já ho kupoval před třemi týdny z Allegra za 12tis. oboje. Když jsem to říkal Romanovi, který mi to pak vyměnil, tak že jsou už u nás za stejné peníze. No nic. Mám to vyměněné a kromě funkce vířivých klapek nepozoruju jiné zlepšení. Tedy spotřebu s mou Zafirou 1,9CDTI 110kW mám furt 8,7l/100km. Dále pak lehčí cukání při jízdě mezi 1500-2000ot./min. Podle diagnostiky mi jeden vstřik propouští moc nafty a tak jsem to dnes odvezl na čištění ultrazvukem a uvidím. Možná bude i celý vstřik v háji. Pak výměna. To je taky pěkný ranec. Prý se stává, že praskne sedlo vstřiku a to je neopravitelné. Zpátky ze servisu jsem jel s kolegovou Octavii 2,0 PD 103kW a to byl jiný rachot prken při akceleraci a za 5,8l/100km. Ostatní Škodovky u nás ve fabrice jezdí taky jako šlak. Třeba 2,0 TDI CR 125kW. Vím, je lehčí, ale stejně. Žádná hláška v registru. EGR funguje. DPF zasviněné na 50%. Uvidíme po vyčištění vstřiků.
- Reklama
Adriano
Jasně, člověk se naštve a nejradši by to hned prodal. Ale pravda je, že už je v tom utopenejch dost peněz a nikde neni jistota, že do přístího auta to nebudeš muset dát taky. To je risk no, nejlepší máš nový, to se dá reklamovat, ale ne každej si to může dovolit.
Jasně, člověk se naštve a nejradši by to hned prodal. Ale pravda je, že už je v tom utopenejch dost peněz a nikde neni jistota, že do přístího auta to nebudeš muset dát taky. To je risk no, nejlepší máš nový, to se dá reklamovat, ale ne každej si to může dovolit.
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW
Tak mam len 21 a tak nové auto by som si mohol dovoliť maximálne tak Chevrolet Spark alebo ty Dacie ...mechanik m idnes povedal...nové diesle sú na nič,plno noviniek aby boli nízke emisie a potom to platíš,ale už si to všetko pomenil,už to bude slúžiť dobre...tak snáď bude mať pravdu...inak v Opli mi to vyčistia za 3000Kč ,večer mi povie moj mechanik za kolko to vyčistí on,Ale v Opli mi povedal že to rozobere a vyčistí Vapkou všetku tu špinu,zatiaľ čo môj mechanik spomínal len Tech2 tak neviem na ktorú stranu sa mam vybrať..čo bude stačiť...
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005
Slyším poprvé, že by se čistil výfuk wapkou, ale asi jo . Já bych být tebou zkusil někoho z Tech2 a provést regeneraci byť statickou několikrát za sebou. Prý to jde spustit po ujetí každých 50km.
Je to tak, nejdřív benzínem rozpustit karbon a pak vodou pod tlakem vymýt.Jirka156 píše:Slyším poprvé, že by se čistil výfuk wapkou...
Ale mechanické čištění bych nechal až jako poslední možnost, pokud nepůjde filtr zregenerovat. Je píše Jirka, pustit regeneraci několikrát za sebou staticky a dynamicky. A pro jistotu nahrát nový SW do řídící jednotky.
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301
Tak auto ide vo štvrtok do servisu a postup práce bude následovný :
Presne ako píšer Roman K a Jirka,
Na začiatok budú čistiť pomocou Tech2
Ak to nepôjde na rad príde čistenie samotného filtra mechanicky....
Ceny sú následovné : 60 eur za Tech2 a ak to nepomôže filter vraj pôjde von a cena za vyšplá maximálne po 200eur.Síce to niesu malé peniaze ale nič velké kvôli čomu by som mal zúriť Hlavne preto že nerad by som to auto predával,aj keď mi pridáva len problémy Astra je tak krásne auto že už proste som si ho zamiloval Ak už moje problémy s autom prestanú budem len rád.Tak uvidíme v piatok večer to vraj mi auto vrátia opravené.
Presne ako píšer Roman K a Jirka,
Na začiatok budú čistiť pomocou Tech2
Ak to nepôjde na rad príde čistenie samotného filtra mechanicky....
Ceny sú následovné : 60 eur za Tech2 a ak to nepomôže filter vraj pôjde von a cena za vyšplá maximálne po 200eur.Síce to niesu malé peniaze ale nič velké kvôli čomu by som mal zúriť Hlavne preto že nerad by som to auto predával,aj keď mi pridáva len problémy Astra je tak krásne auto že už proste som si ho zamiloval Ak už moje problémy s autom prestanú budem len rád.Tak uvidíme v piatok večer to vraj mi auto vrátia opravené.
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Viem, ze v ramci zaruky prehravali soft v ECU, lebo boli problemy s DPF. Ja som si to zistoval a do mojej Astry este v Nemecku davali novy program v ramci zaruky, lebo bol problem s DPF. Musim poklopat, ale odkedy mam Astru ja, zatial som nemal za rok ziaden problem s DPF, Pri regeneracii auto badatelne nestraca vykon, netriasie ho a pod. V podstate ja ani neviem, kedy mi regeneracia prebieha.
Mozno by bolo dobre preprogramovat aj Tvoju Astru.
Mozno by bolo dobre preprogramovat aj Tvoju Astru.
Naposledy upravil(a) swabel dne 13 dub 2010, 07:20, celkem upraveno 1 x.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
nechám to vyčistiť a snáď problémy prestanú ,keď nie pozrem aj túto možnosť.Ďakujem
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Pozri to hned, lebo sa problemy budu vracat
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
A koľko stojí ta operácia čo si sem vložil? a trošku mi ju priblíž kde sa to dá spraviť a čo to vlastne je