Odlučovač pevných částic
Re: Odlučovač pevných částic
Bracho90
Ty ctes forum jak z vlaku kontrolka se nezapne, tedy pokud si nedodelas nejakou svoji napojenou primo na okruh zadniho okna jen jaksi pri zapnuti vyhrevu a rozsviceni kontrolky neni slyset cvaknuti relatka co spina ohrev pac uz je sepnute....
Hooodne moc jezdim a tak je videt ze pokud je vse jak ma byt tak .... spotreba 6,5 pri prumerne rychlosti 88KM/h dalnice tempomat budikovych lehce pres 140
Ty ctes forum jak z vlaku kontrolka se nezapne, tedy pokud si nedodelas nejakou svoji napojenou primo na okruh zadniho okna jen jaksi pri zapnuti vyhrevu a rozsviceni kontrolky neni slyset cvaknuti relatka co spina ohrev pac uz je sepnute....
Hooodne moc jezdim a tak je videt ze pokud je vse jak ma byt tak .... spotreba 6,5 pri prumerne rychlosti 88KM/h dalnice tempomat budikovych lehce pres 140
Opel Zafira 19 CDTi Cosmo, Bi-xenon, panorama, webasto, MKJ, MVK.....
- Reklama
Aha no lebo tu pisali chalni ze pri regeneraci sa zapne kontrolka vyhrievania zadneho skla,na 1,9 ne.
Opel Astra Combi
1.9Cdti 74kw
R.V:2007
1.9Cdti 74kw
falconik...sorry aha tak ja som si myslel ze respektive zle pochopil to s tou kontrolkou,ja ze to automaticky zapina :d diky
Opel Astra Combi
1.9Cdti 74kw
1.9Cdti 74kw
Pripojím sa mám 1,9CDTI 74KW a teraz v noci ako som došiel dom zaparkoval sledujem motor divno ide kuk kontrolky, že blikanie žhavenia, alebo vyhrievanie okna nie nič. Môj zvyk keď dojdem a zaparkujem ešte nechám chvílu motor bežať a cítim smrad z ventilácie a kuk spotreba na volnobeh kolo 5L/H a kolísala tiež som si všimol ručička otáčkomeru poskakovala. Tak som vycúval a ide sa na obchvat, kde som si všimol spotrebba ako na tanku aj priemerka mi poskočila taky tak dojazd že o dobrých 100-150km klakol. Keď prebehla tak aj keď som vyradil tak pekne padla spotreba a všetko šlo do normálu som mal dom ešte asi 2km, došiel opäť zaparkoval skontroloval spotrebu pekne na 0,9-1,1 lebo ako to tam lietalo tak pohoda a smrad už nebol.
Tým som chcel povedať len toľko, že zvyk niektorích prísť odparkovať a chcípnuť hneď motor neni to pravé orechové = bežaním na volnobeh (čo si dočiahnem púzdro na okuliare nájdem peňaženku a pod) je čas aj na ochladenie turba a celkovo motora. A asi sa to pri DPF aj vyplatí ako som si dnes všimol, že som hneď vedel, že sa niečo deje. (po zjazde z dialnice na pumpu som vždy čakal aj 5min. aby sa všetko ochladilo a to boli pritom firemné autá a myslím si, že to neni na škodu pre ložiská a pod.)
Tým som chcel povedať len toľko, že zvyk niektorích prísť odparkovať a chcípnuť hneď motor neni to pravé orechové = bežaním na volnobeh (čo si dočiahnem púzdro na okuliare nájdem peňaženku a pod) je čas aj na ochladenie turba a celkovo motora. A asi sa to pri DPF aj vyplatí ako som si dnes všimol, že som hneď vedel, že sa niečo deje. (po zjazde z dialnice na pumpu som vždy čakal aj 5min. aby sa všetko ochladilo a to boli pritom firemné autá a myslím si, že to neni na škodu pre ložiská a pod.)
EX Opel kadett 1,6D, Opel vectra B 1,6 16V CD, Opel astra H caravan 1,9CDTI 74KW 11/2009 (elegance)
Ahojte, chcel by som sa spýtať máte niekto skúsenosti s DPf filtrom?
trošku sa rozpíšem.
Pokazil sa mi EGR o čom som nevedel a zničilo mi do dpf filter, úplne ho zahltilo, motor v nudzaku a s rozsvietenou kontrolkou špatne emisie.DPF som uz raz dával čistiť ale tento krát sa zapchal úplne ( auto má 100tis km).DPF mi vykuchali/prevŕtali a Rj preprogramovali.Kontrolka špatných emisií svieti stále.Hladal som na fóre možnú príčinu- našiel som prasknutú hadičku medzi snímačom a dpf filtrom a tú som opravil.Vynuloval som chyby a kontrolka emisií svieti stále.Zopne sa vžd keď brzdím motorom a otáčky idú nad 2tis ot/min. Pri stlačení pedálov brzda plyn sa vysvietia chyby ako 227956 a 245258.Svietia stále aj po opravení hadičky.
Chcel by som sa vás opýtať mali ste s týmto niekto skúsenosti?Poradte mi čo mám vymeniť nech to je ako predtým?Počul som aj také info, že teraz po "úprave" Dpf to bude svietiť stále.Riešiť opravy typu pokus omyľ kupovať snímače a tak zrovna nechcem.
Prípadne viete mi niekto napísať čo tieto chyby znamenajú?
Ďakujem
trošku sa rozpíšem.
Pokazil sa mi EGR o čom som nevedel a zničilo mi do dpf filter, úplne ho zahltilo, motor v nudzaku a s rozsvietenou kontrolkou špatne emisie.DPF som uz raz dával čistiť ale tento krát sa zapchal úplne ( auto má 100tis km).DPF mi vykuchali/prevŕtali a Rj preprogramovali.Kontrolka špatných emisií svieti stále.Hladal som na fóre možnú príčinu- našiel som prasknutú hadičku medzi snímačom a dpf filtrom a tú som opravil.Vynuloval som chyby a kontrolka emisií svieti stále.Zopne sa vžd keď brzdím motorom a otáčky idú nad 2tis ot/min. Pri stlačení pedálov brzda plyn sa vysvietia chyby ako 227956 a 245258.Svietia stále aj po opravení hadičky.
Chcel by som sa vás opýtať mali ste s týmto niekto skúsenosti?Poradte mi čo mám vymeniť nech to je ako predtým?Počul som aj také info, že teraz po "úprave" Dpf to bude svietiť stále.Riešiť opravy typu pokus omyľ kupovať snímače a tak zrovna nechcem.
Prípadne viete mi niekto napísať čo tieto chyby znamenajú?
Ďakujem
Opel Astra H, kombi, 1,9 CDTi, 110 kw, Z19DTH, r.v. 2008
- zviratko
- Kontaktovat uživatele:
Jen dotaz , ženě jsem koupil 1,7 81kW a jelikož jezdí 80% město , tak jsou s tím spojené problémy , řešil už tadyněkdo zapojení nějaké kontrolky na vyhřívání zadního okna nebo jak zjistit že probíhá regenerace ??TrewCZ píše:Mě se taky zapíná při regeneraci vyhřívání zadního okna. Mám 1.7 81kw, tak že by to s tou ledkou mělo jít aplikovat.
Dysplai není barevný ani velký , tak že jednotka tady nabízená nepřipadá v úvahu.
díky za rady
.
best shop http://www.vwaudishop.cz
Astra H Wagen 19" BBS , VW Golf MKI Porsche wheels , VW Golf MKIV 19" ....
Tak problem je hned na zaciatku - 1.7ku s DPF do mesta to moze byt problem.
Cize nema ani palubak aby si vedela pozriet ci sa jej zvysila spotreba?
Btw. mne dnes prebehla regeneracia na 1.9 88kW, pocitovo som to nepocitil len sa mi razom zdvihla spotreba z 5.5 na 9 a trvalo to asi 10km.
Jazdim vela dialnice a mesto tak 30 percent.
Cize nema ani palubak aby si vedela pozriet ci sa jej zvysila spotreba?
Btw. mne dnes prebehla regeneracia na 1.9 88kW, pocitovo som to nepocitil len sa mi razom zdvihla spotreba z 5.5 na 9 a trvalo to asi 10km.
Jazdim vela dialnice a mesto tak 30 percent.
Astra H, Z19DT
- zviratko
- Kontaktovat uživatele:
ne ani palubní PC tam není
- zviratko
- Kontaktovat uživatele:
Tak že na Německém foru se našlo řešení a to je v montáži diody v případě že se spustí regenerace .
Dioda se zapne když probíhá a zhasne až skončí , tak že je aspon znát kdy to probíhá a nevypne se v tom motor , tak úspěšně projde a od té doby je zatím klid.
Kdyby pak měl někdo zájem , můžu dát kontakt na elektrikáře který to už realizoval na cca 5x Astrách.
.
Dioda se zapne když probíhá a zhasne až skončí , tak že je aspon znát kdy to probíhá a nevypne se v tom motor , tak úspěšně projde a od té doby je zatím klid.
Kdyby pak měl někdo zájem , můžu dát kontakt na elektrikáře který to už realizoval na cca 5x Astrách.
.
Ahoj,
Mohol by si tu zavesit ten navod/odkaz nan ak take nieco je, nech to tu je po kope.
Moze to pomoct dalsim ludom
Mohol by si tu zavesit ten navod/odkaz nan ak take nieco je, nech to tu je po kope.
Moze to pomoct dalsim ludom
Astra H, Z19DT