Dnes som nenastartoval pri -11°C

Odpovědět
Adriano2

Re: Dnes som nenastartoval pri -11°C

Příspěvek od Adriano2 » 20 pro 2009, 19:36

Ja to poptavde ani nechápem prečo auto nechcelo naskočiť...včera večer som s ním jazdil cca 50-60 km...a po 14 hodinách auto nechcelo naskočiť (vždy mi chytlo prvý krát)....a to z piatku na sobotu tu bola zima vačšia a auto naskočilo na 1x :x
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005

Reklama

Romano

Příspěvek od Romano » 20 pro 2009, 23:43

Zdravím pánové.
Mám dotaz.Má Astra-H 1.9cdti(z19dt) je můj první diesel a tak se ptám.
V Opel knížce se píše něco o nepoužívání aditiv k lepší viskozitě nafty.Mohlo by údajně dojít k poškození DPF.
Nehrozí tohle u zimního aditiva?
Díky za odpovědi.
Astra Caravan 1.9 cdti 88Kw (8v)

jaromirp

Příspěvek od jaromirp » 21 pro 2009, 09:12

Tak mne můj miláček nechal na holičkách.... :x
Včera jsem potřeboval jet, a ani prd... Točil, točil, ale nenaskočil.... No a pak už to vypadalo, že i baterka začíná mít dost.... :x
Přitom den před tím byla větší zima a to jsem jen brnknul o klíček a bylo nastartováno... no a teď čekám na odtah a budu se těšit, co zase pod stromeček bude stát oprava.... :x

Jinak aditiva nepoužívám (možná chyba) a nepoužíval jsem je nikdy (jezdím na Verva Diesel) a problém s nastartováním jsem nikdy neměl (dřív Octavia 1,9TDi)....
V servisu mi říkali, že to nejspíš budou žhavítka, že je možné, že třeba jedou jen dvě a to na tu zimu nestačí.... ale proč ve větší zimě startuje a při menší ne.... to my nikdo nevysvětlil... no uvidíme jaký bude nakonec výsledek... ;)
Zafira 1,9CDTI (110kW) .....

JohnyBA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohnyBA » 21 pro 2009, 09:18

ja som dneska dopadol bohovo. Zakonnu poistku mam v AXA a maju tam fajn sluzbu asistencia, zavolal som im a oni mi zohnali odtahovku s tym, ze do 150euro mi ju zaplatia. Dohodol som sa na 7 rano, 6:50 idem k autu, vonku len -3.5 a auto naskocilo uplne normalne. Takze som odvolal odtahovku ktora uz bola na ceste a siel som do servisu po vlastnych. Astricka je v prazskom bsauto na motole, odhadovanu cenu mam zatial 2000kc, som zvedavy co odhalia a kolko si vypytaju...

JohnyBA
Opel Astra H, 1.9CDTI 74kW, 11/2007
Spotreba: Obrázek

Adriano2

Příspěvek od Adriano2 » 21 pro 2009, 09:34

jaromirp píše:Tak mne můj miláček nechal na holičkách.... :x
Včera jsem potřeboval jet, a ani prd... Točil, točil, ale nenaskočil.... No a pak už to vypadalo, že i baterka začíná mít dost.... :x
Přitom den před tím byla větší zima a to jsem jen brnknul o klíček a bylo nastartováno... no a teď čekám na odtah a budu se těšit, co zase pod stromeček bude stát oprava.... :x

Jinak aditiva nepoužívám (možná chyba) a nepoužíval jsem je nikdy (jezdím na Verva Diesel) a problém s nastartováním jsem nikdy neměl (dřív Octavia 1,9TDi)....
V servisu mi říkali, že to nejspíš budou žhavítka, že je možné, že třeba jedou jen dvě a to na tu zimu nestačí.... ale proč ve větší zimě startuje a při menší ne.... to my nikdo nevysvětlil... no uvidíme jaký bude nakonec výsledek... ;)
Tak sme na to uplne rovnako...presne ten isty problem mam aj ja...mensia zima (aj keď totálna kosa:-D) a auto chytilo na 6-7x...predtím na prvý krát ...tankujeme rovnaké palivo ,tiež už nič nepridávam (otec býva v Jeseníkach a tankuje Vervu a nič nepridáva a pohodička na prvý x )....včera večer bolo -19 a auto chytilo hneď tak neviem.....uvidíme dnes,keď bude porestovať hodím to na diagnostiku
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005

Tereza

Příspěvek od Tereza » 21 pro 2009, 10:01

No, mě ve středu naskočila napoprvý, ale trošku škitala, bylo asi -10. Jinak jak je někde v podzemní garáži cca +5 sutpních, tak pohoda. A dneska, byla v garáži, kde byla sice 0 (byli pootevřený zadní dvěře garáže) a taky škitala :(.
Teď jí mám venku na parkovišti, kde jsou zdarma jen 3 hodinky a musím chodit přeparkovávat, tak doufám, že naskočí, jinak nestihnu vyjet včas z toho parkingu...Je po výměně dvou žhavičů (přočemž všechny byly dobrý), takže ted přijde na řadu to žhavící relé - RomaneK, co to obnáší/stojí tahle výměna? Práce + díl (i když ten bych si snad sehnala). Díky.
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 21 pro 2009, 10:55

osobně bych vyměnil ty zbývající dva žhaviče, bez ohledu na to jestli někdo tvrdí že jsou dobrý nebo ne

na relé bych to neviděl
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Tereza

Příspěvek od Tereza » 21 pro 2009, 11:54

Vojto,
pokud můj servisák tvrdí, že jsou ok, tak mu věřim, protože je to známej a ví co dělá, auta nám spravuje už roky. Jedna chyba zmizela (ted nevim jestli přerušenej obvod žhavení nebo nízký napětí) a RomanK to taky tipuje na relé. Já se budu muset dobýt k těm pojistkám a kouknout se jestli je ta jedna přetavená podle návodu Romana.
Už mě ty výměna ale fakticky přestávaj bavit, Astra už mě za ty 3 mesíce stála asi 20 tisíc (a další dvacítka je v novejch kolech, ale tak to je radost). Ještěže na to má m částečně sponzory.
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh » 21 pro 2009, 13:54

Terezo no aspon vidis ze vse neni jen o nizke spotrebe ;)
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 21 pro 2009, 14:01

milosh píše:Terezo no aspon vidis ze vse neni jen o nizke spotrebe ;)
kor když 1,3 nízkou spotřebou fakt nevyniká...
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Odpovědět