Odlučovač pevných částic
Re: Odlučovač pevných částic
Tak vyreseno vymenou, koupeno na ebay za 100 liber 2800 kc vcetne dopravy, vymeneno a vse je tesne jak ma byt. Takze
Opel Zafira 19 CDTi Cosmo, Bi-xenon, panorama, webasto, MKJ, MVK.....
- Reklama
-
Poprvé vypalování..
jsem včera poznal na své Zafiře. Až na zvýšenou spotřebu žádný zvuk, či dunění, ani kouř ( byla ale noc, tak jsem si nemusel všimnout). Ani neblikala žádná kontrolka. Mám najeto 138 000 km, koupil jsem Zafču při 90 000, takže netuším, zda je to dobře či nikoliv, když jsem to pocítil poprvé. Vzhledem k neznalosti jsem proces přerušil, ale pak to protahl po dálnici a zdá se, že je to ok. Spotřeba se zklidnila, takže to snad bude dobrý.
Opel Zafira ELEGANCE - 1,9 CDTI - 88KW - r.v.2006- Typ motoru: Z19DT -světle modrá met.- mám pocit, že jediná v Praze:-)
-
Tak jsem udělal pár měření a jak to chodí u mě - motor 1.7 CDTi 92kW. Regenrace je doprovázena sepnutým ventilátorem chladiče, zejména při pomalé jízdě nebo stojícím vozidle. Spotřeba jde nahoru, až na trojnásobek. Za jízdy prakticky nic nepoznáte, kromě vyšších hodnot okamžité spotřeby a líných až nelineárních rozjezdů z křižovatky. Při stojícím vozidle pak z venku slyšíte sepnutý ventilátor, žádný kouř z výfuku - jen horký vzduch a zápach spáleného plechu.
Regenrace probíhá různě a palivo na to nemá vlil - zkoušel jsem jezdit lepší naftu nebo standardní a není v tom rozdíl. Je ale fakt, že četnost regenerací udává jízdní režim a lze odvodit, že kratší vzdálenosti přispívají k častějším regeneracím. Nebýt regenrací, auto by mohlo jezdit o 0,5 až 0,8l/100km méně.
U mě za běžného smíšeného provozu regenrece probíhají po každých +/- 300km, při dlouhé cestě nad 400km je to po 800km. Jednou jsem zaznamenal regenraci po 170km a navíc po dálniční jízdě a sjezdu z ní, kde by spalování mohlo být lepší než ve městě.
V návodu k obsluze vozu je toho méně než minimum a proto, jak jsem tady čelt, jsem to ze začátku i já považoval za chybu. Nyní, když se regenrace přihlásí před parkováním, nechám ji doběhnout na neutrál - jenže to dělají asi jen technicky vnímavější jedinci a běžný uživatel si může auto spíše poškodit, proto bych od výrobce čekal v návodu větší osvětu a kladený důraz na tuto moderní vymoženost.
Regenrace probíhá různě a palivo na to nemá vlil - zkoušel jsem jezdit lepší naftu nebo standardní a není v tom rozdíl. Je ale fakt, že četnost regenerací udává jízdní režim a lze odvodit, že kratší vzdálenosti přispívají k častějším regeneracím. Nebýt regenrací, auto by mohlo jezdit o 0,5 až 0,8l/100km méně.
U mě za běžného smíšeného provozu regenrece probíhají po každých +/- 300km, při dlouhé cestě nad 400km je to po 800km. Jednou jsem zaznamenal regenraci po 170km a navíc po dálniční jízdě a sjezdu z ní, kde by spalování mohlo být lepší než ve městě.
V návodu k obsluze vozu je toho méně než minimum a proto, jak jsem tady čelt, jsem to ze začátku i já považoval za chybu. Nyní, když se regenrace přihlásí před parkováním, nechám ji doběhnout na neutrál - jenže to dělají asi jen technicky vnímavější jedinci a běžný uživatel si může auto spíše poškodit, proto bych od výrobce čekal v návodu větší osvětu a kladený důraz na tuto moderní vymoženost.
-
- Kontaktovat uživatele:
nedávno jsem programoval češtinu do vozu Zafira-B a využil jsem příležitosti a udělal osvětu kolem DPF a také MKJ (přiznávám, ohřál jsem si svou polívčičku ). Došla také řeč na otázku, zda-li na měření emisí při STK poznají či nepoznají „vykuchaný“ DPF filtr. Po dřívějších konzultacích jsem měl zato, že na STK musí vykuchaný DPF filtr jednoznačně poznat, ale zdá se, že to tak není, ale… pěkný článek o této problematice je zde: http://www.auto.cz/rozhovor-odstraneny- ... tiku-66388 a další zajímavý článek o DPF je zde: http://www.auto.cz/dieselova-pro-proti- ... stic-64339
-
- Kontaktovat uživatele:
impuls k napsání mého předchozího příspěvku vzešel z reklamy na zdejším fóru (viz. obrázek). Chápu, že než dát 40.000 Kč za nový DPF je schůdnější cesta jeho vykuchání a nemám nic proti reklamě na tyto služby, ale nechápu, jak může někdo udělat tak hloupou reklamu . Kdo trošku zná historii, tak ví, že němci skutečně měli technologii na konečné řešení.
Ale možná jsou to jen moje hloupé asociace…
Ale možná jsou to jen moje hloupé asociace…
Jsem měl zato, že DPF z 1.7 CDTi 81/82kW odstranit nejde...
Caute,prosim vas 1,9cdti 2007ka ma ten filter dakujem
Opel Astra Combi
1.9Cdti 74kw
R.V:2007
1.9Cdti 74kw
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Pozri si na štítok na stlpiku pri dverach spolujazdca. ak je tam 0,5 - ma filter pevnych castic, ak 1,20 - nema.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
Diagnostika GM MDI, pal. PC, SECURITY CODE, RADIO CODE, info@opel-shop.sk, +421 915850900 OPEL-SHOP.SK
No je tam 0,5,takze ma...myslis ten stitok kde su vahy,vsak?
A keby je zly tak aj signalizuje na pristrojovke vsak ?kontrolka
A keby je zly tak aj signalizuje na pristrojovke vsak ?kontrolka
Opel Astra Combi
1.9Cdti 74kw
1.9Cdti 74kw
- swabel
- Kontaktovat uživatele:
Co su podla Teba vahy? Lebo nerozumiem otazke. Ak by bol zaneseny, nieco sa dialo, tak Ti zasvieti kontrolka o chybe na pristrojovke.
Insignia ST A20DTH OPC Line AT + Chip, VECTRA C CARAVAN Z19DTH AT - ex, VECTRA C GTS Z19DTH AT - ex , Zafira B OPC - ex, Astra H Caravan OPC Line 2 - ex