Dnes som nenastartoval pri -11°C

Odpovědět
milosh
Administrátor

Re: Dnes som nenastartoval pri -11°C

Příspěvek od milosh » 27 led 2010, 08:35

Terezko, ja jsem z Usti n.L. a neni problem parkrat rocne jet jak k Dennymu tak k Romanovi, to co projedu usetrim na penezich navic co bych platil u opla a jeste pekne pokecame a i neco se clovek priuci pripadne dokoupi nejakou zbytecnost co sice nepotrebujes ale v aute to mit musis :mrgreen:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Reklama

majkp

Příspěvek od majkp » 27 led 2010, 09:16

Dnes jsem sice nastartoval v pohode napoprve (na teplomeru -21st.C), ale po chvili motor zacal cukat, a obcas chcipal. Vzdy to slo zpatky nastartovat ale motor nemel tah. Auto je mesic po servisni 2lete prohlidce u Staigera (Cernokostelecka), volal jsem tam, palivovy filtr byl podle nich vymenen. Tankuju jenom u Benziny a to Verva diesel, nadrz plna, takze to nemohla byt ani voda zkondenzovana v nadrzi. Musel jsem nechat auto odstaveny ve meste a dojet ke klientovi taxikem.

Je mi jasny, ze teplota je hodne nizka a ze se v privodu nafty nekde chytnul nakej zamrzlej cucek, ale stve me to, snazil jsem se tomu predejit (pravidelny servis a kvalitni nafta) ale stejne to nezafungovalo.

Takze co, mam tam lejt aditiva i do toho silene drahyho a radoby kvalitniho dieselu, udajne nejlepsiho v CR?

JohnyBA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohnyBA » 27 led 2010, 09:26

Precitaj prvu spravu tejto temy, mne zamrzla varva diesel pri -13 a to tak ze motor ani neskrtol.
Verva diesel je kvalita na H*V*O, a to s velkymi pismenami. Ten test co robil idnes ci kto, zobral naftu z jednej pumpy z kazdej znacky :-), to je objektivita testu jak hovado. A urcite ten test robili v lete tak zamrzanie ani netestovali...
Zaujimave by bolo zobrat vzorky z celej CR a hodnotit konkretne cerpacie stanice, potom by to bolo zaujimave.
Tankujem teraz shell obycajnu naftu, nic nedolievam a zatial mi nezamrzla, dnes budem testovat az vecer.

Btw. Zo zakona je dane ze cerpacie stanice musia pridavat zimne aditiva do nafty aby vydrzala -28 ci tak nejak, ak mas doklad ze si ju kupil u nich, daj im preplatit tvoje naklady s tym spojene. Alebo nahlasit tu cerpaciu stanicu na obchodnu inspekciu nech si ich preveria.
Opel Astra H, 1.9CDTI 74kW, 11/2007
Spotreba: Obrázek

Adriano2

Příspěvek od Adriano2 » 27 led 2010, 09:44

Ja už som tankovať vervu prestal a je pravda že keď bolo -25 motor mal problémy naskočiť....teraz tankujem Slovnaft (som sa pýtal na pumpe vraj je do -26 ,nič dolievať netreba)...dnes v noci bolo okolo -22 tak keď prídem domov tak uvidíme do koľko je Slovnaft nafta....snad nezmrzla....
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005

Tereza

Příspěvek od Tereza » 27 led 2010, 09:58

U nás je akorát -18, Golfík chytil napoprvý (benzín no). Ještě jsem dneska zvědavá na octávku, ta je venku celá zamrzlá a pojedu si s ní pro Astru až bude hotová, ale tam předpokládám žádnej problém nebude.

Milosh
Jasně, jde to párkrát za rok tam zajet, jen si na to musíš udělat celej den čas. Tady to dám do servisu ráno, celej den jsem v tahu a vyzvednu večer. Třeba výměna filtrů a pod, to těm klukům tady věřim, ale s tim žhavenim možná za klukama zavítám.
Btw Vojto, měnim všechny 4 žhavičky, kluk ze servisu kroutil hlavou nad výměnou jen dvou kusů :).
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW

vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojta » 27 led 2010, 10:22

no vidiš, akorát škoda těch dvou novejch vyhozenejch do kanálu 8-)
Zprávy pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Tereza

Příspěvek od Tereza » 27 led 2010, 13:36

vojta píše:no vidiš, akorát škoda těch dvou novejch vyhozenejch do kanálu 8-)
No jo no, to se nedá nic dělat no, z chyb se člověk učí. Já jsem je sice chtěla zachovat, vždyt jsou skoro nový a jen je doplnit dalšíma dvěma, ale kluk si trval na svym, že bud všechno, nebo nic :). Ted jen aby to pomohlo...
Moje holka: Astra H, hatchback, 2006, 1.3 cdti 66 kW

Mazety

Příspěvek od Mazety » 27 led 2010, 13:44

u nás ráno -23°C a astřena naběhla na první žhavení jako po másle, prostě paráda :ugeek:
EX Opel Astra H caravan

Adriano2

Příspěvek od Adriano2 » 27 led 2010, 13:48

Mazety paráda...ja se desím až prídem domov,lebo mi kamaráti z domova len postupne píšu ako ich diesle neštartujú :( ...ale sused bratranec má tú istu naftu čo ja a naštartoval bez problému...tak uvidíme,snáď mi nafta nezmrzla
HONDA CIVIC 1,8 VTEC - 2008
EX - Opel Astra H 1,9 CDTI 88KW - rok 2005

JohnyBA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JohnyBA » 27 led 2010, 13:57

ako tu istu naftu? naraz ste tankovali? verim ze kazda dovezena cisterna nafty na jednu benzinku moze byt trochu ina
Opel Astra H, 1.9CDTI 74kW, 11/2007
Spotreba: Obrázek

Odpovědět