Namontovali jste si někdo tuto kontrolku na Zafiru 1.9CDTI? Funguje to jak má?Hoonza píše:Tady - i s obrázkama
DPF filtr
Re: DPF filtr
Opel Zafira B 1.9CDTI 88KW, r.v.2010, edice 111
ex. Opel Zafira A 2.2 16V LPG, r.v.2003
ex. Opel Astra G Caravan 1.6 16V, r.v.1999, edice 100
ex. Opel Kadett 1.6 8V, r.v.1989
ex. Opel Zafira A 2.2 16V LPG, r.v.2003
ex. Opel Astra G Caravan 1.6 16V, r.v.1999, edice 100
ex. Opel Kadett 1.6 8V, r.v.1989
- Reklama
ja sa dotoho chcem pustit hned ked vymenim platnicky
Opel Astra Combi
1.9Cdti 74kw
R.V:2007
1.9Cdti 74kw
R.V:2007
Již několikrát se mi stalo, že mi začala regenerace filtru DPF u domu. Už jsem nechtěl zbytečně někde courat a čekat až se dokončí, zaparkoval jsem před domem a nechal ji doběhnout na volnoběh. Vše probíhá naprosto v pořádku a nic se nepřeruší ani couváním při parkování. Opel tvrdí nezastavovat a pokračovat v jízdě nejméně 50-ti kilometrovou rychlostí a nejlépe opustit město pro úspěšné dokončení regenerace. BLBOST!
Hlídám si to pomocí MKJ od MISTRA PepaS a je to super.
Hlídám si to pomocí MKJ od MISTRA PepaS a je to super.
Vectra C Caravan 1,9 CDTI r.v.2005
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tady jde spíš o to, že se ti to DPFko nechladí. Když jedeš, tak se ten filtr chladí vzduchem, když stojíš, tak se sice rychleji vypaluje, ale ty extrémní teploty pro něj nejsou zrovna v pohodě.
Frydexova Černá Mamba 1,7 CDTi 92Kw
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Predáva niekto MKJ aj bližšie k SK hranici? Chcel by som to tiež nahodiť. Nechcem to objednávať poštou, radšej to hneď vyskúšat na mieste ako to šlape. Díkes
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nejblíže máš Brno. Ale nemusíš se bát, že by to nešlapalo. Šlapat to bude přesně jako na videu.
to Frydex: myslíš RomanK? Brno je ok, to mam nejakych 135km cize v pohode, aspon prevetrám motor po CZ silnicích Aj ked anglicky rozumiem predsa len rodny jazyk bude vypadat na displeji krajsie..
Teď v zimně je to úplně šumák, protože má teplotu při vypalování nižší než v létě za jízdy kdy se chladí.Frydex píše:Tady jde spíš o to, že se ti to DPFko nechladí. Když jedeš, tak se ten filtr chladí vzduchem, když stojíš, tak se sice rychleji vypaluje, ale ty extrémní teploty pro něj nejsou zrovna v pohodě.
Vectra C Caravan 1,9 CDTI r.v.2005
- Frydex
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Teď v zimě to není tak šílené sice, ale teplota výfukových plynů není to co teplota DPF.
Ahojte, chcel by som sa spýtať máte niekto skúsenosti s DPf filtrom?
trošku sa rozpíšem.
Pokazil sa mi EGR o čom som nevedel a zničilo mi do dpf filter, úplne ho zahltilo, motor v nudzaku a s rozsvietenou kontrolkou špatne emisie.DPF som uz raz dával čistiť ale tento krát sa zapchal úplne ( auto má 100tis km).DPF mi vykuchali/prevŕtali a Rj preprogramovali.Kontrolka špatných emisií svieti stále.Hladal som na fóre možnú príčinu- našiel som prasknutú hadičku medzi snímačom a dpf filtrom a tú som opravil.Vynuloval som chyby a kontrolka emisií svieti stále.Zopne sa vžd keď brzdím motorom a otáčky idú nad 2tis ot/min. Pri stlačení pedálov brzda plyn sa vysvietia chyby ako 227956 a 245258.Svietia stále aj po opravení hadičky.
Chcel by som sa vás opýtať mali ste s týmto niekto skúsenosti?Poradte mi čo mám vymeniť nech to je ako predtým?Počul som aj také info, že teraz po "úprave" Dpf to bude svietiť stále.Riešiť opravy typu pokus omyľ kupovať snímače a tak zrovna nechcem.
Prípadne viete mi niekto napísať čo tieto chyby znamenajú?
Ďakujem
trošku sa rozpíšem.
Pokazil sa mi EGR o čom som nevedel a zničilo mi do dpf filter, úplne ho zahltilo, motor v nudzaku a s rozsvietenou kontrolkou špatne emisie.DPF som uz raz dával čistiť ale tento krát sa zapchal úplne ( auto má 100tis km).DPF mi vykuchali/prevŕtali a Rj preprogramovali.Kontrolka špatných emisií svieti stále.Hladal som na fóre možnú príčinu- našiel som prasknutú hadičku medzi snímačom a dpf filtrom a tú som opravil.Vynuloval som chyby a kontrolka emisií svieti stále.Zopne sa vžd keď brzdím motorom a otáčky idú nad 2tis ot/min. Pri stlačení pedálov brzda plyn sa vysvietia chyby ako 227956 a 245258.Svietia stále aj po opravení hadičky.
Chcel by som sa vás opýtať mali ste s týmto niekto skúsenosti?Poradte mi čo mám vymeniť nech to je ako predtým?Počul som aj také info, že teraz po "úprave" Dpf to bude svietiť stále.Riešiť opravy typu pokus omyľ kupovať snímače a tak zrovna nechcem.
Prípadne viete mi niekto napísať čo tieto chyby znamenajú?
Ďakujem
Opel Astra H, kombi, 1,9 CDTi, 110 kw, Z19DTH, r.v. 2008