výpadky turba

Georgeisin

Re: výpadky turba

Příspěvek od Georgeisin » 06 zář 2011, 21:23

Ale je, měl jsem to vytisknuté vzal si to k motoru a postupoval podle toho (je to přesné na můj typ 74 KW), prvních pár kroků jsem udělal, ale pak mi tam něco nešlo povolit a tlačil mě čas, takže jsem našrouboval, co jsem sundal a nakonec to nedokončil. Měl jsem strach, abych spíš něco nezkur... nejsem zrovna montér Tonda :D.
Astra H Caravan 2008 1.7 CDTI 74 KW chip 89 KW

Reklama

brzda

Příspěvek od brzda » 29 lis 2011, 10:31

K tématu vypínání turba. Mám namontovaný nový turbo, ale při zátěži třeba jízdě do dlouhého kopce turbo odstaví a blikne kontrolka autíčka s klíčkem a po chvíli cca 5-10s zas zmizí a turbo jede....takhle třeba víckrát po sobe podle kopce.
Při načtení chyby během jízdy to vypisuje tohle:

P0234 - Boost Pressure Control Circuit Positive Deviation
(5B) - Not present

Byl sem u mechanika co mě to turbo montoval tak co si myslí že přetlakovej ventil kterej je napojenej na turbo špatně otevíra a že ta hadička má slabej podtlak. Že to může být tím ventilem. Je mě divný že to začlo dělat s namontováním novýho turba. Může tuhle chybu způsobovat hadička že saje falešnej luft?
Děkuji za odpovědi.
Astra H caravan, rv:2005, 1,7cdti, 74Kw

igorko

Příspěvek od igorko » 07 úno 2012, 08:10

BRZDA presne taký istý problém mám aj ja dnes som bol na diagnostike a mal som tam presne tú istú chybu ako ty čiže P0234 je to problem z turbom a s jeho ovladaním takže bud ten podtlakový ventil alebo hadička ktorá je na tom ventile a povedal mi že motory 17 cdti maju problém s tým že sa na výfukových lopatkach turba tvorý karbon a ten robý tiež problémy takže sa chystám kamaratovi do servisu a dame to cele von a poriadne to prečisíme no a som zvedavý na čo prídeme potom sem napíšem v čom bol problém

Odpovědět