1.7 CDTi 92 kw v Zafire B a 170t km , ma smysl to koupit?
Re: 1.7 CDTi 92 kw v Zafire B a 170t km , ma smysl to koupit
Musis zvazit kolik rocne autem najezdis, kolik toho najezdis mimo trasy do prace, kolik das rocne dovolenych a tak. no a pak se od toho odpichni jestli ma cenou koupit novou Zafiru, coz mi prijde dost divny v case, kdyz je uz Z-B starej model,nabo koupit nejakou ojetou (treba z tvojich tipu), nebo rovnou vzit nejakyho novyho frantika apod. A hlavne si nezapomen propocitat kolik ev. na novym aute po par letech tratis. Mozna se slusne podivis kolik takhle tratis treba za mesic provozu
Prvni Astra G 1.6 74kW, druha Astra H 1.6 77kW a do tretice Astra J 1.4 turbo 103kW;-)
- Reklama
- nedy666
- Kontaktovat uživatele:
Každej kouká na tachometry, ale těch 170tis je realistickejch bych řekl. Ostatně ty stačky co se vidí tady po bazarech a jinde je fakt děs, netvrdím že každal ale auto z 2005-2007 a s 60tis, to je podezrelý. Já osobně jsem chtěl auto pod kilo, ale zase nějakej slušnej ročník.milosh píše:Kup becko zafiru ale novou, opel ma akci ze das 50% hned a zbytek za rok, to uz je celkem v pohode ne
50:50 financování
Ano tak jsem se rozhodl já, v pohodě uplně nová nebyla byla to předvaděčka 9měsíční akorát se narodila Dáš půl hned a druhou pulku za rok, případně se to dá rozfazovat na vícero splátek oni s tím počítají. Je fakt že nic jinýho díky bohu neplatím barak či tak něco. Myslím že je to i bez navýšení, jediný co platíš je ta pojistka s havarijkou a to mi přišlo přes 20tis za ten celej rok. Je fakt že zafira je celkem mastný auto, mají občas akce, je veliký, ale já si do nej nelehnu 185cm ( Musí se hledat, ja hledal asi rok
S autem jsem doposud spokojen a je z ČR od autorizáku, koupeno jako ojeté.
beavis: to je fakt
dávam 4600km jen rok ježdení do prace pak ježděníčko momentálně mám majeto od doby kupu cca 14mesíců - cca 26 tis km bude ale stoupat protože jsem na pozdim vyřadil staré auto se kterým jsem jezdíval předtím.
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...
Jsem rad, ze se diskuze rozjela, diky za prispevky.
Je sice super, ze muzes dat ted 50% ceny auta a potom zbytek, ale cca 220t kc za rok je docela dost....a i kdyz ti to rozpocitaji, tak ve finale se reality, ze musis zaplatit 450t kc nezbavis. A to je z meho pohledu silena castka za auto.
Jasne mas zaruku a nemas poruchy, je proste nove, ale myslim, ze kdyz se to propocte, tak ztrata hodnoty auta je mnohem vetsi, nez pripadny servis jeteho vozu. Nehlede na nizsi naklady na pojstku, nizsi riziko kradeze a hlavne fakt, ze skrabanec na laku u obchodaku od nejakeho impotentniho kretena, nebo kravy tolik neboli.
Samozrejme ale DIKY vsem, co nove vozy kupuji, bez nich bych byl totiz nahrany.
Myslim, ze neidealnejsi koupi jsou dvou - tri lete vozy, coz tento splnuje, akorat ma trosku vetsi nabeh km. Na druhou stranu souhlasim s tvrzenim, ze vetsina lidi kupuje stocene km a jsou stastni, ze to ma jen 120t km, ale v realu klidne pres 200t km. Takze pokud tech 170t km bude opravdu real a nebude to stocenych treba 250t km a bude k tomu jasny servis do posledni chvile, ne ten jejich trapnej zapis u 62t km, tak do toho pujdu.
Existuje jina cesta overeni servisu a najetych km nez zaznam v databazi opel?
Je sice super, ze muzes dat ted 50% ceny auta a potom zbytek, ale cca 220t kc za rok je docela dost....a i kdyz ti to rozpocitaji, tak ve finale se reality, ze musis zaplatit 450t kc nezbavis. A to je z meho pohledu silena castka za auto.
Jasne mas zaruku a nemas poruchy, je proste nove, ale myslim, ze kdyz se to propocte, tak ztrata hodnoty auta je mnohem vetsi, nez pripadny servis jeteho vozu. Nehlede na nizsi naklady na pojstku, nizsi riziko kradeze a hlavne fakt, ze skrabanec na laku u obchodaku od nejakeho impotentniho kretena, nebo kravy tolik neboli.
Samozrejme ale DIKY vsem, co nove vozy kupuji, bez nich bych byl totiz nahrany.
Myslim, ze neidealnejsi koupi jsou dvou - tri lete vozy, coz tento splnuje, akorat ma trosku vetsi nabeh km. Na druhou stranu souhlasim s tvrzenim, ze vetsina lidi kupuje stocene km a jsou stastni, ze to ma jen 120t km, ale v realu klidne pres 200t km. Takze pokud tech 170t km bude opravdu real a nebude to stocenych treba 250t km a bude k tomu jasny servis do posledni chvile, ne ten jejich trapnej zapis u 62t km, tak do toho pujdu.
Existuje jina cesta overeni servisu a najetych km nez zaznam v databazi opel?
stav Km a sa zistiť diagnostikou pomocou TECH2 ale aj OP-COMOM cez TECH sa dájú zistiť aj motohodiny.
Astra h 1,6 77Kw r. 2006, Mitsubishi ASX 1,6 86Kw r. 2015,
S temi KM je to "problem" bud budes mit stesti a nebo
Obe zirafi doma mame z DE moje predvadecka 8 mesicu stara kupovano s mam pocit, ze to bylo asi 25 tis km, poruchy
altik, novy rana jak zdela auto potrebuju denne a nebyl prostor pro opravu a neznal jsme zdejsi forum, jo perlicka odesel 1 mesic po zaruce a hadej jak jsem se dopad
egr
2x hadice k dif. tlaku dpf
komplet spojka, tu ma na svedomi polovicka pac ji upekla na snehu a sni asi i prevodovku
vyrive klapky
vstriky repas na vsech 4 spicky vstriku
chladic klimy
aktulane 160 tis
druha je stejny rocnik 2007, dovezeno pri 145 tis zavady
praskle svody=nove turbo
egr
vyrive klapky
2x alternator, jednou vymena diod. mustku pak komplet repas KO loziska
komplet spojka, KO dvojhmota
vstriky pouze cisteni
senzor IDS+
aktualne 183 tis
takze se proste smir s tim ze pokud auto ma nalitano pres 150 tis holt opravy jsou uz davno na ceste. Oni soudruzu vedi proc se toho po 3 letech nebo 150 tis zbavuji.......
Obe zirafi doma mame z DE moje predvadecka 8 mesicu stara kupovano s mam pocit, ze to bylo asi 25 tis km, poruchy
altik, novy rana jak zdela auto potrebuju denne a nebyl prostor pro opravu a neznal jsme zdejsi forum, jo perlicka odesel 1 mesic po zaruce a hadej jak jsem se dopad
egr
2x hadice k dif. tlaku dpf
komplet spojka, tu ma na svedomi polovicka pac ji upekla na snehu a sni asi i prevodovku
vyrive klapky
vstriky repas na vsech 4 spicky vstriku
chladic klimy
aktulane 160 tis
druha je stejny rocnik 2007, dovezeno pri 145 tis zavady
praskle svody=nove turbo
egr
vyrive klapky
2x alternator, jednou vymena diod. mustku pak komplet repas KO loziska
komplet spojka, KO dvojhmota
vstriky pouze cisteni
senzor IDS+
aktualne 183 tis
takze se proste smir s tim ze pokud auto ma nalitano pres 150 tis holt opravy jsou uz davno na ceste. Oni soudruzu vedi proc se toho po 3 letech nebo 150 tis zbavuji.......
Opel Zafira 19 CDTi Cosmo, Bi-xenon, panorama, webasto, MKJ, MVK.....
- Georgeisin
Ty jo, pěknej nájezd, nemá to náhodou na střeše 2 dírky od cedule TAXI . Né vážně, 170 tkm bych se nebál, já mám teď 170 a s autem nebylo zatím nic. Spíš bych se bál té změny jízdního režimu, ani vypalování DPF u těhle motorů na kartších trasách není ideální, ale o tom už si asi četl v rozsáhlém vlákně, které tu o tom je.
Astra H Caravan 2008 1.7 CDTI 74 KW chip 89 KW
- nedy666
- Kontaktovat uživatele:
by ta jednotka na to vypalovaní by měla být adaptivní a soft od jistého roku taky upravili, ano vypaluje se to. Ale není to dle mého nazoru tak hrozný, samo když se jezdí pořád po městě dobrotu to asi moc nedělá. Jinak bych se toho nebal, a hlavně na ty nové zafiry B MKJ už nejde. Mají nové softy a nové BC. A když tak si občas zakroužím kolem bloku a je to.
Opel Zafira B; 1.7CDTI 92kw, r.v. 2010 Ecoflex, automat. svícení, zamyk. po rozjezdu atd...
to FALCONIK: co v tom mas za motory? Nejsou to nahodou 1.9 16V?
Jinak nemate nekdo zkusenosti s vyriznutim filtru pevnych castic, kdyby bylo nejhur?
Jinak nemate nekdo zkusenosti s vyriznutim filtru pevnych castic, kdyby bylo nejhur?
- nedy666
- Kontaktovat uživatele:
Vyndat se da lecos myslím že okolo Brna ci tam je dost lidí co ti to odstraní když budeš chtít jinak jsou na to special firmy, taky jsem o uvažoval když by se to kazilo, ale nic se neděje tak je to v pohodě, ostatně budoucí STK bude ten filtr vyžadovat, takže pak nemusíš projít a mít s tím trable. Přísnější požadavky na limity a kdesi cosi z naší zazracne EU.
STK by se dalo ocurat...nechas filt jen vykuchat, ale obal tam zustane, takze na pohled to bude vypadat, ze ta je. Nebo na to budou mit nejake sofistikovanejsi merici metody?
Kazdopadne jsem se ted zacetl do te diskuze o regeneraci tohto filtru a dostavam z toho strach.
Mozna se k tomu doctu, ale nemuze vykuchani filtru ublizit treba RJ, nebo tak?
Kazdopadne jsem se ted zacetl do te diskuze o regeneraci tohto filtru a dostavam z toho strach.
Mozna se k tomu doctu, ale nemuze vykuchani filtru ublizit treba RJ, nebo tak?