klepanie motora za studena 1.3 cdti
klepanie motora za studena 1.3 cdti
mam opel astru 1.3 CDTI za studena ked ju naštartujem tak strašne mi klepe motor . teraz v poslednej dobe mi záčina aj zhasínať po naštartovaní , pádnu mu otáčky niekedy musím štartovanie zopakovať 4 krát aby som sa pohol . ale ked sa pohnem a motor sa trochu zohreje tak už klepanie motora prestane a už ide ovela príjemnejšie .nevie mi niekto poradit čo by to mohlo robit ?
- Reklama
Re: klepanie motora za studena 1.3 cdti
Skontroloval si olej? Kedy bol menený?
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
olej som menil pred 3 mesiacmi . odhadujem že asi v oleji to neni . alebo ?
Co třeba špatná nafta? netankoval jsi předtím?
no tankujem asi všade kde sa da . mysliš že to bude naftov ? lebo ked sa zohreje trochu motor tak to už ide v poho a klepanie prestane a aj výkon sa zlepši .. stále zo začiatku mam pocit ako by to šlo len na 3 valce .. ale tak to je len moj nazor .
Diagnostika.
Astra GTC 1,9 (110kW) No Swirl flaps. No EGR.;F 1,4 Caravan
-
Tak přesně tohle mi to dělalo taky......asi tak měsíc nebo dva,po nastartování mi to klepalo,jakmile se to zahřálo,tak v pohodě,bohužel dneska jsem jel trošku dálku,celou cestu auto v pohodě a nějakých padesát kilometrů od domu naštěstí při cestě zpět začal rámus,takový drnčení,zastavil jsem,zkontroloval olej,vodu,vše ok a po asi pěti kilometrech už to začalo dělat takový zvuky,že jsem radši zastavil a byl nucenej použít odtah na podvalu předběžně si myslím,že něco se setrvačníkem,ale budu to vědět až zítra jinak olej dávám longlife dexos od Opelu,ten co tam patří,měním ho ne po 30 000 km ,ale po 15 000 km,takže v mojem případě asi nepůjde o to že bych něco zanedbal,jsem totiž na auto docela paranoik,takže řeším každej pazvuk okamžitě a ve značkovým servisu Opel.....čili dnešek mě pěkně překvapil až budu vědět,co to je,tak dám vědět,ať aspon máš nějakej tip,na co se zaměřit a nedopadneš jak já....mám ten samej motor
Opel Astra Caravan 1.3 CdTi
-
Tak dneska konečně odhalená závada přidřená kliková hřídel a nějaký šály na čtvrtým válci,takže oprava bude jaksepatří mastná opravdu jsem hrozně nadšenej jednou z alternativ je i výměna motoru
Opel Astra Caravan 1.3 CdTi