Chyba P2226 a P0105
Chyba P2226 a P0105
Zdravím !!! Jedná se o Zafiru 1,9 88 kw automat r.v.12/2006 .Můj následný problém začal od doby kdy jsem trefil srnu na Pravou přední část . Odneslo to pouze světlo a maska . Od té doby se projevil problém . Závada nastane až když motor dosáhne provozní teploty 80st a to pouze tehdy když většinou stojím na křižovatce na semaforu a motor jde na volnoběh cca víc jak 1 min Za jízdy se mi to nikdy nestalo Dle jednotky MKJ je tlak turba v tu chvíli 1,01 a je beze změn i za jízdy a auto nemá potřebný výkon Prostě nesepíná turbo. Po vypnutí a opětovném nastartovaní jede auto normalně. Většinou se problém opět projeví při další zastavení a volnoběhu cca kolem 1 min Při načtení chyb mi OBD jednotka vypíše chybu P2226 Barometric Pressure Circuit a P0105 Manifold Absolute Pressure/Barometric Pressure Circuit . Auto nemá větší spotřebu PHM ani oleje DPF vypaluje bez problémů.Startuje na jedničku. Za jízdy žádné škubání kolísání otáček apd.EGR vyčištěn, filtry vyměněny, nafta Optimal diesel včt VIFU Auto jsem dal do autorizovaného servisu Opel Kolín . Po několika dnech výrok takový že vše zkontrolovali čidla hadičky kabeláž a vše je bez problémů a že naměřili rozdílné tlaky u turba nevím přesně o co jde. A že se radili s vedením servisů Opel v Praze a následný postup DEMONTOVAT TURBO a poslat jej do Turboservisu že je nejspíš rozhozená REGULACE TURBA ale ať počítám řádově kolem 10tis za nastavení a demontáž a následnou montáž Turba a výsledek není jistý že to bude tím. To jsem odmítl i tak si za to napočítali řádově kolem 5500 kč a výsledek nulový. Prosím o pomoc popř a nějaký supr servis ani nemusí být značkový hlavně spolehlivý Jsem kousek od Kolína Do Brna k RomanoviK to mám z ruky ještě mě napadá servis ASE - Zdeněk Dědič Brozany . Díky moc za pomoc
OPEL Zafira ( 2007 ) COSMO 1,9 CDTi 88 kw automat Pannacotta
- Reklama
Re: Chyba P2226 a P0105
vykasli sa na ten servis. inak, turbo sa nevipina. tebe pada rj do nudzoveho rezimu pri volnobehu, kedy je poziadavka na tlak v sani rovna atmosferickemu tlaku (cca 100kpa). Ja by som to skor videl na cidlo tlaku v sani alebo egr.
BMW E60 530D 320PS
Z19DTH GTB2056 IDS+ Eibach Pro kit FMIC 3.5Bar MAP 240PS - EX
Z19DTH GTB2056 IDS+ Eibach Pro kit FMIC 3.5Bar MAP 240PS - EX
Re: Chyba P2226 a P0105
Ok Diky ale v servise me ujistoval ze vsechny cidla prosli
OPEL Zafira ( 2007 ) COSMO 1,9 CDTi 88 kw automat Pannacotta