ahoj.
tak řeším závadu, která se mi přihodila včera.
už po nastartování auta byl zvuk motoru divný, jakoby šel jen na tři válce. protože jsem je z práce, řekl jsem si, že to nějak doskáču. auto jelo, ale dost vibrovalo a nešlo vůbec vytočit, zkrátka bez výkonu. ale ejhle....
Najednou motor dostal sám od sebe max. točky, úplně na doraz, hned jsem vypnul klíčkem zapalování, ale ještě asi vteřinu to běželo a potom to chcíplo, za autem olejová stopa a kouře jako při manévrech. takže už jsem to ani neměl odvahu startovat a odtahovka to jistila.
Takže co s tím? Co se stalo? Půjde to opravit?
Díky za rady
motor smrt
motor smrt
Opel Astra Caravan 2006, 1,7 CDTI, 74 kW
- Reklama
Re: motor smrt
Odislo turbo a tlacilo olej do sania kt. bol nasledne spalovany motorom.
Moze to skoncit aj tak, ze sa motor proste zadrie - jednak od toho ze ide cely cas na maximum a jednak ze spaluje olej, ktory uz tym padom nemaze motor.
Kedze u teba to bola len chvilka, motor by mal byt OK
Moze to skoncit aj tak, ze sa motor proste zadrie - jednak od toho ze ide cely cas na maximum a jednak ze spaluje olej, ktory uz tym padom nemaze motor.
Kedze u teba to bola len chvilka, motor by mal byt OK
Astra H, Z19DT
Stalo sa to aj kamaratovi, akurat on musel motor zastavit zabrzdenim cez piaty prevodovy stupen, nastastie vtedy vedel co s tym. Isiel som za nim a neskutocna dymova clona na celu dialnicu od neho
Riesil to repasom turba, ostatne mal nastastie OK kedze to bolo tiez len par sekund.
Riesil to repasom turba, ostatne mal nastastie OK kedze to bolo tiez len par sekund.
EX:Opel Astra 1.6 85kW 2009 (Z16XER)
EX: Opel Astra 1.6 77kW 2005 (Z16XEP), Irmscher packet
EX: Opel Astra 1.6 77kW 2005 (Z16XEP), Irmscher packet
chlapi. díky. kdyby šlo jen o turbo, bylo by to fajn.... ale stejně by se asi musel vyčistit celý systém, protože olej bude zřejmě všude, nebo ne?
Opel Astra Caravan 2006, 1,7 CDTI, 74 kW